Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
02:07

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Міжнародний проект Трім об'єднав молодь України, Німеччини та Польщi

Міжнародний проект Трім об'єднав молодь України, Німеччини та Польщi
18-22 травня у Дніпропетровську пройшов міжнародний проект Трім. З нагоди проведення в Україні Евро 2012, ЮСГМО "Молодь Ювілейного" долучилася до участі в проекті на рівні з Тернополем. Проект у свою чергу розпочався з Польщі, де було проведено 5 подібних ігор, а незабаром й в Німеччині (4 гри).

Як повідомляє уповноважений член фундації проекту Малгожата Гайда, - в останній момент надійшов дозвіл залучити до проекту Україну. 5 команд: з Ювілейного, Днiпропетровського район, Львову, Німеччини та Польщi на чолі зі своїми опікунами та перекладачами оселилися на 5 днів у пансіонаті "Сосновий бір", де мали можливість насолоджуватися спілкуванням, споглядаючи на щедроти української природи.

Кожна команда нараховувала в середньому по 10 діток 11-15 років. Спочатку безпосередньому спілкуванню заважав мовний бар’єр, але вже під вечір другого дня учасники проекту, залучившись підтримкою спеціально розроблених для їхніх потреб розмовників змогли знайти спільну мову й теми для обговорення.

Першого дня учасників задіяли у інтерактивній грі-знайомстві, таким чином трішки сформувавши загальне уявлення про подію. Ввечері того ж дня відбулася затишна «домашня» вечірка на майданчику. Усі залишилися задоволеними. Й наступні вечори теж обов’язково завершувалися чаєм з печивом та танцями, що налаштовувало учасників проекту на відпочинок.

Другого дня учасників повезли на екскурсію по центру міста, де в цей час відбувався ярмарок народної творчості та святкування Днів Європи. Бажаючі змогли також відвідати церкву та виставку в Історичному музеї. Усі заходи супроводжувалися активним спілкуванням та обміном культури між трімоцями. Зазначимо, що вони мали особливий яскравий вигляд завдяки фірмовим футболкам з написом ТРІМ. Кожна команда мала свій колір, так наприклад: поляки – червоний, ювілейне - білий, німці – жовтий,

львів’яни – блакитний. Третього дня пройшов ще один матч між німецькою командою, та командою з Ювілейного, в якій перемогу здобули останні. Наступного дня учасники мали достатньо часу на відпочинок. А 21 квітня вони святкували Міжнародний День молоді (перенесений з 20.05 в зв’язку з національним днем жалоби) в селищі Ювілейне.

Загалом молодь мала гідну мотивацію. За допомогою жеребкування було визначено пари команд між якими кожен день проводився футбольний матч. Наостанок залишалася 1 команда (Ювілейне) – абсолютний чемпіон, який безкоштовно вирушає до Польщі на фінальну гру.

ТРІМ – це незабутній досвід, як для учасників, так і для організаторів проекту. Ми вчимося толерантності, знайомимося з культурою та звичаями інших європейських країн та збагачуємо своє життя незабутніми моментами, що неможливі в буденності. Ці п’ять днів були насправді насиченими та вражаючими, тож кожен з нас відчував значний внесок в свій особистий розвиток та усвідомлював вплив на своє подальше життя.

Довiдка:

Молодь Ювілейного - молодіжна організація, яка займається залученням молоді Дніпропетровського району, а зокрема селища Ювілейного до суспільно корисних справ і популяризує здоровий спосіб життя. За останній рік організація провела 3 міжнародних проекта (Євроавтобус-4, поїздка української делегації по обміну досвідом в Польщу, "Трім 2012 - хет-трик для Європи"), 2 проекти районного рівня (серія тренігів, спрямована на виявлення ініціативної активної молоді в селах Шевченко, Горького, Чумаках, Волоське і сел. Ювілейному, а потім вiдбулася реалізація їх власних міні-проектів), а також були організовані кіноклуби, тематичні свята, майстер-класи, еко-акції.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Отец Федор  (25.05.12 15:19): Слава тебе Боже, что ты дал мне родным русский язык, а не созданную австрияками и поляками галицьку говірку.
Слава тебе Боже что в Google Chrome ты предусмотрел работающую автоматом кнопочку "перевести" )))
Аминь.
Ответить | С цитатой
Писающий мальчик  (25.05.12 12:55): Вот это РАДУГА!!! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте