Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
17:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Відкритий дебатний турнір Dnipro Open 2012

Відкритий дебатний турнір Dnipro Open 2012
Громадська організація «Нове бачення» запрошує всіх бажаючих узяти участь у четвертому відкритому дебатному турнірі для учнів середніх та старших класів «Dnipro Open 2012», який відбудеться з 24 по 26 лютого 2012 року у м. Дніпропетровську.

Турнір проходитиме за форматом ціннісних дебатів Карла Поппера та за стандартами міжнародної дебатної асоціації IDEA.

Одним з основних завдань турніру є оволодіння учнями навичок переконливої аргументації та набуття досвіду участі у дискусії. В ході дебатного турніру кожна команда готова розглядати проблему з протилежних позицій, вчиться враховувати різні погляди та інтереси, що сприяє глибокому розумінню теми та вмінню працювати з інформацією. Навчання дебатам або навчання через дебати дозволяє розвивати у школярів навички критичного мислення та формувати активну громадянську позицію. В багатьох країнах світу технологія дебатів вже тривалий час є невід’ємною складовою навчального процесу саме через те, що дебати формують компетентності, необхідні для комфортного життя в сучасному світі.

Традиційно теми відкритих дніпропетровських турнірів пов’язані з різними аспектами демократії та прав людини, а такі знання, безумовно, є дуже важливими для кожного громадянина. В ході підготовки до турніру учні вивчають основні принципи демократії, вчаться розуміти цінність свободи слова і захищати власні права та права інших, виробляють своє власне ставлення до подій лише на підставі фактів та аргументів. Вони не тільки усвідомлюють свою відповідальність за передачу інформації, а й змінюють свою поведінку – стають більш виваженими та коректними в оцінках інших, виявлять повагу до різних точок зору, релігій та культур, що є важливим в умовах багатокультурного виміру.

Dnipro Open – це не лише начання дебатам, а й дуже захоплююче спілкування, яке вже четвертий рік поспіль запрошує до відкритої дискусії команди з різних міст України та інших країн світу. Дебатери вже створили власні традиції та з великим задоволенням збираються на цей турнір. Так, в 2011 році в заході брали участь більш ніж 150 дебатерів, cуддів та тренерів. Зазвичай турнір проходить трьома мовами – українською, російською та англійською.

Загальна тема турніру Dnipro Open 2012: «Демократія та соціальні мережі».

Теми для перших 4-х раундів:

В демократичному суспільстві обмеження доступу громадян до соціальних мереж може бути виправдано.
Limiting citizens' access to social networks can be justified in democratic society.

5-й раунд, півфінал та фінал:

Соціальні мережі порушують право людини на приватність.
Social networks violate the human right to privacy.

В рамках майбутнього заходу відбудеться тренінг з дебатних технологій, презентації та майстер-класи, п’ять відбіркових раундів, півфінал та фінал.

Сподіваємося, що дебати в цьому році будуть такими ж змістовними, корисними та яскравими, як і в попередні роки.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вячеслав  (16.02.12 16:15): Для "любопытных" гугл по второй же ссылке Dnipro Open 2012 выдает пресс-релиз с местом и временем проведения... Ответить | С цитатой
Владимир  (15.02.12 15:05): Мне интересно. Вот только хочется вставить ведерную клизму тому кто готовил новость: написать где и в котором часу это будет происходить у автора уже сил не хватило. Интеллектуальное упражнение по написанию заметки, видно истощило автора до крайности.
Автор! Это приглашение или дразнилка?! Если приглашение, то скажи место и время. А так же можно ли поприсутствовать в качестве зрителя?
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
ВладБ  (15.02.12 12:01): ура! самая бесполезная новость , за неделю! кому это вообще интересно? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте