Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
04:38

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Польська спільнота міста зустрілась з Генеральним Консулом Польщі паном Яном Гранатом

|«« «« »» »»|

26 січня о 18-00 в Центральній міській бібліотеці (вул. Леніна, 23) відбулось урочисте відкриття виставки «Польські дослідники Сибіру».

На церемонії відкриття були присутні Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Пан Ян Гранат, Віце-Консул Республіки Польща в Харкові Пані Аніта Сташкевич та заступник Дніпропетровського міського Голови Ірина Зайцева.

Церемонію проводив Президент Центру польської культури ім. Кароля Войтили Павел Скурський. Глядачі отримали справжнє задоволення від виступів членів Центру польської культури та товариства «Огнісько».

Під час свого виступу, Генеральний Консул Республіки Польща в Харкові Пан Ян Гранат вручив карти поляка представникам польської діаспори міста та області, а також вручив нагороди уряду Республіки Польща. Генеральне Консульство Республіки Польща в Харкові також подарувало нові книги на російській, українській та польській мовах Центральній міській бібліотеці.

На виставці «Польські дослідники Сибіру», що надана Генеральним Консульством республіки Польща в Харкові, представлені короткі біографії поляків, які внаслідок політичного заслання опинились у Сибіру і, завдяки своїй діяльності, зробили великий внесок в розвиток науки, культури та мистецтва Росії (в галузях: антропологія, хімія, етнографія, фотографія, географія, геологія, мовознавство, картографія, література, живопис, медицина та соціологія).

Автори виставки представили тих дослідників, яких, на їх думку, відрізняє особливий внесок в вивчення Сибіру, Далекого Сходу та Півночі, а також особлива зацікавленість та самопожертвування в галузі дослідження та опису цих, ще й досі недостатньо вивчених, країв. В експозицію увійшли унікальні репродукції фотографій, документів, мап, медалей, картин та книжкових видань.

Виставка мала на меті не лише представити видатні досягнення поляків в Сибіру, але й завдяки експонуванню сімейних фотографій, приватних документів та рукописів ближче ознайомити відвідувачів виставки з цікавими людьми та їх долями.

Співробітники Центральної міської бібліотеки підготували виставку «Слідами польських дослідників Сибіру» з фондів Центральної бібліотеки, яка також відкрила деякі невідомі факти з життя польських висланців в Сибіру та їх діяльність після скасування покарання. Присутні змогли довідатись, що багато з них внесли вагомий вклад в розвиток української науки взагалі і нашого міста також.

Виставка працюватиме в Центральній міській бібліотеці (вул. Леніна, 23) ще 2 тижні.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте