Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
17:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Французькі університети відкриті для українських студентів

Французькі університети відкриті для українських студентів
Програми підготовки за магістерським і PhD ступенем у Франції обговорювали під час візиту делегації Університету Мен до Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара.

Французьку сторону представляли декан факультету природничих наук та технологій проф. Бернар Кастаньєд, його заступник з міжнародного співробітництва проф. Рамдан Аід та проф. Вінсент Турно. Це вже четверті відвідини ДНУ делегацій з Університету Мен – під час трьох попередніх було укладено угоди про навчання у Франції студентів факультетів міжнародної економіки та прикладної математики і захист дипломів під подвійним керівництвом. Кілька студентів з ДНУ вже успішно навчаються в університеті-партнері і зарекомендували себе як перспективні молоді дослідники, за що керівництво регіону виділило їм спеціальні стипендії. Тепер французька сторона прагне розширення співпраці.

«Співробітництво з Університетом Мен триває з 2008 року, і нами вже відпрацьовані магістерські програми для академічного обміну з інформатики, прикладної математики і міжнародної економіки, прийнятні для обох сторін, - зазначив ректор ДНУ ім. О.Гончара проф. Микола Поляков. – Сьогодні ми зацікавлені у спільному керівництві аспірантами для здобуття освітньо-наукового ступеню доктора філософії (PhD). Нещодавно на механіко-математичному факультеті ДНУ в режимі відео-конференції відбувся успішний захист кандидатської дисертації аспіранта Олега Волошко, керівниками якого були професори з Дніпропетровського національного університету та Інституту прогресивної механіки міста Клермон-Ферран. Сьогодні є законодавча і нормативна база для розширення такої співпраці, а Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України сприяє академічній мобільності студентів і молодих науковців», – наголосив Микола Вікторович.

«В Дніпропетровському національному університеті є багато спеціальностей, які відповідають специфіці нашого університету, - зазначив декан факультету природничих наук та технологій Бернар Кастаньєд. – Ми прагнемо налагодити наукові і академічні зв’язки в галузях прикладної математики, механічної акустики, прикладної фізики, нанотехнологій, хімії, біології, екології. Є широкі можливості для дистанційного викладання французької мови. Мені хотілося б підкреслити, що Франція для України є одним з провідних партнерів у галузі освіти, а Університет Мен – лідер такої співпраці. Щороку ми приймаємо на навчання 40-50 студентів з українських університетів, близько десяти з них отримують стипендії нашого уряду. Минулого року двома стипендіатами були студенти з ДНУ. Це дуже хороший результат, і у ваших студентів є всі шанси отримати гранти на навчання за програмою PhD», – наголосив Бернар Кастаньєд.

«Напрямки освітянської і наукової роботи, що визначені перспективними для розвитку нашого університету, цілком відповідають світовим тенденціям. Ми бачимо прагнення європейських колег до інтеграції, також відзначаємо зростання популярності природничих і інженерних спеціальностей як у нашої молоді, так і в Європі, – зауважив М.В. Поляков. – На сьогоднішню зустріч запрошені декани і провідні вчені тих факультетів, що співпадають з напрямками наукових досліджень Університету Мен. Сьогодні наші партнери розповіли про відкриття кількох найсучасніших дослідницьких лабораторій і запропонували проведення спільних досліджень в галузі механіки, оптики, акустики, новітніх технологій. Безперечно, така співпраця піде на користь обом університетам і обом державам», - підкреслив Микола Вікторович.

Gorod.dp.ua на Facebook.


kluz  (24.11.11 22:42): test Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
знание  (24.11.11 10:46): Сотрудничество с французкими университетами - хорошее дело для студентов. Получение грантов для наших студентов на учебу по прогрмме - это также положительный результат в получении инженерных специальностей у нашей молодежи. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте