Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:01

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

От сердца к сердцу

От сердца к сердцу
Третій рік поспіль Масляна у Дніпропетровську відзначається з великим розмахом. Ось і мешканці житлового масиву Парус отримали можливість відвідати справжнє свято проводів зими.

Недільного ранку веселий скоморох запросив усіх бажаючих до гостинного подвір`я сімейного клубу «Штурм-Парус». Незважаючи на негоду, на свято збиралися цілими сім`ями – і діти, і батьки, і дідусі з бабусями. Педагогічний колектив Клубу «Штурм-Парус» (завідувач – Максим Булавін) та його вихованці підготували святкову виставу. Спочатку проводжали Зимоньку, яка особисто завітала на свято. Дорослі та діти дуже винахідливо виконували танок зими, потім Масляну покликали. Багато змагань для веселих та кмітливих підготували організатори свята. А призи які – в`язанки справжніх українських бубликів на шию кожному переможцю! А потім з`явилася сама Масляна, яка подарувала дітям та дорослим весняний хоровод. Потім малечу та дорослих розважала Весна Красна. Яких конкурсів тільки не вигадала! Традиційні стрибки у мішках, улюблена народна забава «Зірви шапку», веселий конкурс «Кинь віник» для матусь. А на татусів чекав справжнісінький бій на одній нозі. У конкурсі «Заплети косу» змагалися і жінки, і чоловіки, і дорослі і діти, а задоволення отримали всі.

Але яке ж свято без млинців? Традиція випікати маленькі сонечка на свято Масляної виникла в Україні з прадавніх часів. Змінюються епохи, покоління, українські млинці з картоплею та капустою, цибулею та грибами, печінкою та м`ясом, сиром та сметаною, з родзинками та маком, а ще й ікрою та креветками, випікають на Сирний тиждень, мабуть, усі українські господині.

А свято тривало. Під час справжнісінького зимового українського ярмарку з гулянням і розвагами господарочки та господарі щедро частували всіх присутніх. У конкурсі на кращі млинці взяли участь 25 родин. За рішенням професійного жюрі під головуванням депутата міської Ради, директора ДЮЦ «Штурм» Ірини Герліванової, перемогу отримала Марина Дячук, млинці якої виявилися найсмачнішими та найгарнішими. Друге місце посіла Олена Закірова, а третє поділили Сергій Єрмолов та Ігор Гаращенко. Переможці отримали сертифікати за участь у конкурсі та подарунки.

Гроші, які було отримано за млинці під час проведення ярмарку, всі учасники дружньо передали до благодійної скарбнички. Акція «Від серця до серця» зі збору коштів для онкологічного відділення Дитячої міської клінічної лікарні зібрала 708 гривень. Вже не вперше штурмівці допомагають хворим дітям. На благодійні кошти у відділенні онкології облаштована дитяча ігрова кімната. І нехай це дуже скромний внесок, але головне – це співчуття чужому болю, постійна увага до хворих дітей. Саме такі виховні моменти та особистий приклад дорослих виховують в дітях небайдужість, формують активну життєву позицію.

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



























 


СемерГеев Андрей  (12.03.11 09:59): Я скоро вас выселю из помещения! Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Элоиза  (11.03.11 19:21): шо маст го он...(с) Федир Маркович Королева Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте