Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
12:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепропетровске пройдет Международный дебатный турнир Dnipro Open 2011

В Днепропетровске пройдет Международный дебатный турнир Dnipro Open 2011
Громадська організація «Нове бачення» 18-20 лютого 2011 року під егідою та за стандартами міжнародної дебатної асоціації „IDEA” (www.idebate.org) буде проводити відкритий дебатний турнір для учнів середніх шкіл за форматом ціннісних дебатів Карла Поппера.

Дебати – це організоване за певними правилами (форматом) обговорення суперечливого питання. Кожна команда готова до захисту різних позицій, оскільки матеріали стосовно цієї теми, аргументи та контраргументи учні готують заздалегідь. Участь школярів у турнірі передбачає ґрунтовну підготовку та можливість вийти за рамки шкільної програми, не тільки познайомитися з базовими поняттями демократії: що таке «демократична держава», «конституція», «права і свободи людини та громадянина», але й з тими механізмами та процедурами, які забезпечують права людини, спираючись на міжнародні стандарти. В процесі підготовки і в ході самих дебатів, учні усвідомлюють цінність демократії та її переваги для формування громадянського суспільства, виробляють власне ставлення до питання, що обговорюється, вчаться бути активними громадянами. Вони також набувають навичок роботи в команді та вчаться виробляти спільні виважені рішення.

Отже, дебати – це не тільки цікавий позакласний захід, а освітня технологія, яка сприяє навчанню та розвитку школярів. Дебати розвивають критичне мислення, формують навички переконливої аргументації, публічних виступів, розвивають усне та письмове мовлення, сприяють ефективному спілкуванню. Учні, які дебатують, вміють розглядати питання з різних точок зору, працювати з інформацією та оцінювати її, поважають національні, культурні та релігійні відмінності.

Dnipro Open – турнір, який вже третій рік поспіль у Дніпропетровську збирає найкращі дебатні команди України, вітає гостей із інших держав світу. Учасники турнірів із Дніпропетровська так формулюють свої враження:

«Я займаюсь дебатами не на прохання мами чи вчителя, а через те, що мені стало цікаво. Під час опрацювання теми, термінів, аргументів людина готується не тільки до дебатного раунду, а й до життя в цілому. Дебати не змінили мою зовнішність чи світосприйняття, але змінили моє розуміння ситуації».

Катерина Резникова, учениця 10 класу гімназії № 12

«Я займаюсь дебатами для того, щоб навчитися слухати, обирати основну інформацію, формулювати власну думку та розширити власний кругозір, пізнати щось нове. Я почав інакше сприймати проблеми людей, по-іншому їх оцінювати. Тепер мені простіше відстоювати власну точку зору як у житті, так і під час уроків в школі»

Максим Люкшин, учень 9 класу Британської Міжнародної Школи

До участі в турнірі запрошуються всі бажаючі команди, які знайомі з форматом Карла Поппера. Дебати будуть відбуватися українською, російською та англійською мовами. В рамках турніру відбудеться тренінг з дебатних технологій, 5 відбіркових раундів, півфінал та фінал.

Теми турніру 2011:

  • «Обмеження свободи преси є необхідним»
  • «Конституція повинна змінюватися лише шляхом референдуму»

Дата проведення: 18 - 20 лютого 2011 р.
Початок: 15:00 18 лютого. Півфінальні та фінальний раунди: 11.00 та 13.30 20 лютого
Місце проведення: м. Дніпропетровськ, гімназія №12 (пр. Пушкіна, 75)

Якщо у Вас є запитання, будь ласка звертайтесь на E-mail: newvision.dp@gmail.com
або телефонуйте: Олена Зима +380667174488

Gorod.dp.ua на Facebook.


Та шо писала с верху  (04.02.11 16:15): Круть! про нас уже пишут=) Ответить | С цитатой
Alexxx  (04.02.11 15:34): "...в ході самих дебатів, учні усвідомлюють цінність демократії та її переваги для формування громадянського суспільства..."
Правильно!
Не всё же время её (демократию) нести в массы на американских штыках или устраивать цветные революции. Надо на местах формировать 5-ю колонну.
И желательно из молодых лохов не знающих разницы между демократией и республикой.
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 2
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте