Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
11:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Альянс Франсез представляет "Месяц документального кино"

Альянс Франсез представляет
Дніпропетровський Альянс Франсез, за підтримки Посольства Франції в Україні та Французького культурного центра запрошує Вас ознайомитись з програмою заходів на листопад-грудень 2010 року. Загалом, програма складається з двох великих заходів: фестиваль “Місяць документального кіно” та виставка “Освіта та Кар'єра”.

В рамках 11-го щорічного фестивалю “Місяць документального кіно” будуть показані наступні стрічки:

Фільм "Локальні підходи до глобальної шкоди"

Режисер: Колін Серро
2009р.

З камерою в руці режисер вирушає у подорож на зустріч з тими, хто шанує землю і працює на ній з думкою про майбутнє. Її маршрут простягається від Бразилії до Франції та Індії, а в Україні вона знайомиться з Семеном Свиридовичем Антонцем – головою фермерського господарства площею у 8 000 гектарів, яке з 2006 року має сертифікат «Біо». Досвід С.С. Антонця доводить, що біологічним сільським господарством можна займатися у великих масштабах, так би мовити, «професійно», і отримувати такі ж добрі результати, як і в умовах звичайного сільського господарства.

Ці зустрічі надихнули авторку на створення документального фільму про екологію «Локальні підходи до глобальної шкоди». З моменту виходу фільму на кіноекрани 7 квітня його подивилося понад 250 тис. глядачів у Франції. Стрічку також було показано на останньому фестивалі у Каннах.

Успішний кінорежисер («Троє чоловіків і немовля в колисці», «Криза»), Колін Серро вже багато років бореться за те, щоб зробити світ справедливішим та людянішим. Розпочавши свою кінематографічну кар’єру 1976-го року документальною феміністською стрічкою «То чого ж вони (жінки) хочуть?», вона відтоді регулярно поповнює свій творчий доробок фільмами на злобу дня.

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

06 листопада 2010 року
17:00
Арт-центр Квартира
вул. Красна Площа, 3, кв. 1
Вхід вільний

Фільм "МИ, ДІТИ XX-ГО СТОЛІТТЯ"

Режисер: Віталій Каневський
Франція/ 1994/ 87 хв.

Вони молоді, вони росіяни, живуть вони так, як не живе жодна дитина. У підвалах і горищах, у виправних будинках і в'язницях, безпритульні діти Санкт-Петербурга та Москви, звичайні діти, але без постійного місця проживання, ранні курці, малолітні грабіжники, навіть убивці, ці діти живуть важким та немилосердним життям у жахливому жорстокому світі. Жертви соціальної нікчемності, вони не звільняються від відповідальності. Колись фільм Каневського спровокував скандал, яке ж визнання буде тепер?

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

13 листопада 2010 року
16:00
Дніпропетровська міська центральна бібліотека
вул. Леніна, 23
Вхід вільний

Фільм "Придумай мені країну"

Режисер: Каталіна Вілар
Франція/ 2005/ 58 хв.

Їм від 8 до 12 років, і всі вони живуть у Притулку для біженців у місті Мельон. Вони покинули свою країну під час війни та жорстоких репресій. Разом вони розповідають історію хлопчика, яким міг бути кожен з них - про втечу, дорогу та перше знайомство з Францією. Наче на сцені діти проявляють себе, розповідаючи свої приховані спогади, роздумуючи вголос про расизм, релігійні відмінності й досвід, пережитий у Франції.

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

20 листопада 2010 року
16:00
Дніпропетровська міська центральна бібліотека
вул. Леніна, 23
Вхід вільний

Фільм "ГОЛОСУЙТЕ ЗА МЕНЕ!"

Режисер: Вейжун Чен
Данія - Китай/2007/відео/58 хв.
В Китаї учні початкової школи міста Ухань вперше обирають старосту класу. Головні кандидати Лю Лей, Сю Сяосі, Чен Чен. Заохочений викладачами та батьками, цей досвід виявляється небувалим. Мета - розкрити значення демократії у країні, в якій суть виборів полягає в затвердженні гегемонії китайської комуністичної партії. "Голосуйте за мене" - це смішний та захоплюючий документальний фільм, у якому діти знайомляться з демократією, якої немає ніде навколо них.

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

27 листопада 2010 року
16:00
Дніпропетровська міська центральна бібліотека
вул. Леніна, 23
Вхід вільний

Фільм "ВЕСНА В МІСТІ СЕН-ПОН"

Режисери: Євгенія Мументалер, Давід Епіне
Франція, Швейцарія/ 2007/ 20 хв.

Художня школа для дітей з вадами розумового розвитку. Занурення у їхні переживання, безпосередність та життєві історії. Панорама внутрішнього світу інвалідів щоб зруйнувати всі стереотипи.

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

4 грудня 2010 року
16:00
Дніпропетровська міська центральна бібліотека
вул. Леніна, 23
Вхід вільний

Фільм “ОСКІЛЬКИ МИ НАРОДИЛИСЯ”

Режисери: Жан П’єр Дюре, Андреа Сантана
Франція/2008/1год. 30 хв.

Бразилія. Північно-східний регіон. Величезна АЗС посеред випаленої землі, яка простягається уздовж безкінечної дороги. Кокада та Него – діти відповідно 13-ти та 14-ти років. Кокада мріє стати водієм вантажівки, тим часом він перебивається випадковими заробітками. Його батька убили, згодом він знаходить чоловіка, який замінив йому батька. Його звати Мінейро, далекобійник, який спрямовує його в правильне русло. Него живе в глушині в оточенні великої кількості братів та сестер. Він працює на сільсько-господарських роботах в полях та не ходить до школи. З цією особливою зрілістю, здобутою надто рано в біді, вони розмірковують над своєю особистістю та своїм майбутнім. Єдину перспективу вони вбачають в дорозі до Сан-Паулу, до чужих країв.

Фільм демонструється мовою оригіналу з субтитрами українською мовою.

4 грудня 2010 року
16:30
Дніпропетровська міська центральна бібліотека
вул. Леніна, 23
Вхід вільний

Виставка “Освіта та Кар'єра”

Посольство Франції в Україні, агенція CampusFrance та Дніпропетровський Альянс Франсез, організують виставку “Освіта та Кар'єра”, що проходитиме у Дніпропетровську 16-го листопада 2010 року. Виставка має на меті ознайомити українців з можливостями отримання освіти у Франції та працевлаштування в Україні на французькі підприємства. Серед присутніх очикуються представники наступних французьких ВУЗів: AgroSup з Монпельє, Вища школа комерції міста Діжон (Бургундія), Національний центр наукових розробок, Університет Мену, Університетська агенція Франкофонії; серед підприємств: Maïsadour Semences, Укрсиббанк (BNP Paribas Group), Ашан Україна та інші.

16 листопада 2010 року
11:00 — 17:00
Палац студентів Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара
пл. Шевченка, 1
Вхід вільний

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте