Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
05:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Ведущие библиотеки области имеют лучшее в Украине укомплектования фондов

Ведущие библиотеки области имеют лучшее в Украине укомплектования фондов
У Дніпропетровській облдержадміністрації під головуванням заступника голови облдержадміністрації Марії Пустової пройшла урочиста зустріч з працівниками бібліотечної системи області з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек.

В урочистостях також взяли участь заступник голови обласної ради Андрій Шипко, начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Наталія Першина, голова обласної профспілкової організації працівників культури Тамара Чудакова, бібліотекарі області.

Заступник голови облдержадміністрації Марія Пустова від імені губернатора області Олександра Вілкула привітала бібліотекарів з професійним святом. Вона зазначила, що в Дніпропетровській області до всіх галузей – і до охорони здоров’я, і до освіти, і до науки сформувався особливий підхід – виконувати свою роботу якісно та бути кращими – так званий «дніпропетровський стандарт».

«Завдяки консолідованим зусиллям влади ми сьогодні бачимо єдине вирішення завдань, у тому числі це стосується й розвитку бібліотечної справи», - сказала Марія Пустова. Вона поділилася з бібліотекарями своєю найзаповітнішою мрією – побудувати у Дніпропетровську єдине, сучасне, оснащене за останнім словом техніки приміщення для обласної бібліотеки. Марія Пустова наголосила, що Олександр Вілкул також підтримав цю ідею, тому, можливо, невдовзі в обласному центрі з’явиться одна з найкращих бібліотек в Україні.

У свою чергу бібліотекарі подякували обласній владі за підтримку у розвитку бібліотечної справи. «Ми вчасно отримуємо фінансування для розширення бібліотечних фондів. Більше того, провідні книгозбірні області мають найкраще в Україні укомплектування фондів. Нам є чим пишатися. Тому особлива подяка - обласній державній адміністрації та обласній раді за постійну увагу до цього питання», - сказала під час зустрічі голова Дніпропетровської бібліотечної асоціації, директор Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Первоучителів слов’янських Кирила і Мефодія Надія Тітова.

Довідка:

На Дніпропетровщині функціонує майже 2 тисячі публічних, спеціальних та спеціалізованих бібліотек, понад тисячу з них – бібліотеки навчальних закладів. Загальний обсяг фонду книгозбірень області нараховує понад 16 мільйонів примірників видань.

У бібліотеках області працює близько 4 тисяч осіб.

На поповнення книжкового фонду бібліотеками області у минулому році було витрачено майже 5 мільйонів гривень. В цілому на покращення матеріально-технічного стану бібліотек області у 2009 році було виділено понад 1,5 мільйони гривень.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гвынтокрыл  (30.09.10 20:47): Что за очередной маразм?! То "бiблiотеки" то "книгозбiрнi". Хорошо хоть за "автiвки" с "мiлiцiянтами" не вспомнили. Вы уж господа как нибудь определитесь с кем вы - с украинцами или с галичанами. Выборы скоро! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (6)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте