Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
21:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Школьные дебаты в Днепропетровске

Школьные дебаты в  Днепропетровске
Вітаємо всіх з початком нового навчального року і закликаємо долучатися до чудового світу дебатів.

Починаючи з 2006 року Дніпропетровською філією БО «Вчителі за демократію та партнерство» постійно організовувалися та проводилися тренінги, місцеві та всеукраїнські дебатні турніри, міжнародні заходи для школярів «The People Speak» та «Dnipro Open» стали вже традиційними. Влітку 2010 року ми створили громадську організацію «Нове бачення», яка має намір продовжувати розвивати дебатний рух в Україні. Організація входить до міжнародної дебатної асоціації «International Debate Education Organization». У цьому навчальному році, як і раніше, ми пропонуємо активно використовувати дебати для навчання і розвитку школярів. Цього навчального року ми плануємо:

  • періодичні тренінги для вчителів, учнів та суддів. Перший тренінг для навчання дебатам і підготовки до участі у програмі «Global Debates» відбудеться 2 жовтня 2010 року;
  • проведення міжнародної акції «Global Debates Program» раніше відомої як «The People Speak» у листопаді;
  • періодичні обласні та всеукраїнські дебатні турніри для учнів шкіл;
  • організація міжнародного дебатного турніру «Dnipro Open 2011» у лютому;
  • а також інші заходи, які будуть сприяти розвиткові дебатів в Україні.

Дебати як освітня технологія широко представлені у всьому світі, мають свої традиції, використовуються як в позакласній діяльності для проведення інтелектуальних змагань, так і в навчальному процесі. Хоча дебати відомі ще з часів давніх греків, сьогодні вони, як ніколи, широко представлені у всьому світі - майже кожна школа, коледж та університет в Великій Британії, США, Канаді, Австралії, Південній Кореї тощо мають свою дебатну команду. Існують впливові національні та міжнародні дебатні організації (World Debate Institute, National Forensic League, IDEA), які об’єднують тисячі учасників, і підтримуються національними урядами та міжнародними спільнотами. Учасників дебатів вітають політики, державні діячі, президенти. У всьому демократичному світі дебати стали невід’ємною частиною життя: дебати в політиці, в парламентах, на телебаченні, дебати як суспільне обговорення. Тому в таких суспільствах зовсім інше ставлення до навчальних дебатів. Так у грудні 2009 року відкриття щорічної Генеральної Асамблеї IDEA відбувалося в Палаті Лордів Великої Британії. Члени нашої організації були учасниками конференції і обговорювали питання розвитку дебатного руху, можливості доступу школярів до он-лайн дебатів, участь у міжнародних турнірах і підготовка до головного світового чемпіонату – Youth Forum. Участь у такому заході дуже важлива як для старшокласників, вчителів, тренерів, так і для розвитку дебатів в Україні. Таке навчання серед найкращих світових лідерів дає можливість швидше реагувати на потреби часу, адаптувати і використовувати кращий досвід навчання дебатам, розглядати дебати як шлях для формування навичок, необхідних для життя в демократичному суспільстві та глобальному вимірі. Участь команди від України в Youth Forum є одним із пріоритетних напрямків діяльності громадської організації «Нове бачення».

Дебати розвивають критичне мислення, формують навички переконливої аргументації, публічних виступів, розвивають усне та письмове мовлення, сприяють ефективному спілкуванню. Учні, які дебатують, вміють розглядати питання з різних точок зору, працювати з інформацією та оцінювати її, поважають національні, культурні та релігійні відмінності.

Ми закликаємо Вас до співпраці, якщо Ви - активна, творча, небайдужа людина і хочете побачити світ по-новому, подорожувати, мати друзів із інших країн, навчатися і отримувати від цього задоволення.

Приєднуйтесь до наших ініціатив!

Громадська організація
«Нове бачення»
newvision.dp@gmail.com

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:





Лидия  (27.09.10 18:02): Да школьные поборы это ужасно,а как же родителям платить если в семье 3 школьника, а зарплаты сами знаете какие у нас в Украине. Значить государство должно платить родителям за детей а затем все официально в кассу школы ,а не лично учителям Ответить | С цитатой
2 yyy, вапр  (27.09.10 17:25): Вы не хотите платить за образование ВАШИХ детей - не платите. Только не удивляйтесь, что пиком их карьеры будет раздача листовок на улице, должности кассиров и охранников в Сильпо или парковщиков на привокзальной пощади. Или вы думаете, что учителя на зарплате 1500 грн их и так всему научат? Ну, ну. Еще лет 5 максимум и нормальные учителя вообще кончатся. Тогда будете сами учить своих отпрысков - зато проблема школьных поборов не будет вам портить жизнь... Ответить | С цитатой
вапр  (27.09.10 13:56): Вотэто в точку!!! Ответить | С цитатой
yyy  (27.09.10 13:54): Школьные дебаты это хорошо. Особенно если на дебатах будет поднята тема школьных поборов, чёрных фондов. Выписки какких-то газет для учетелей за счёт родителей детей, причём газеты эти сами учителя не читают. Денежные поборы в в Украинских школах - вот прекрасная и актуальная тема для дебатов! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте