Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
23:00

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Австрия заинтересована в инвестировании Днепропетровской области

Австрия заинтересована в инвестировании Днепропетровской области
Сьгоднi, 22 червня голова облдержадміністрації Олександр Вілкул зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Австрія в Україні Йозефом Маркусом Вукетічем.

Під час зустрічі голова облдержадміністрації наголосив на зацікавленості в співробітництві регіону з Австрією та визначив наступні пріоритети напрямки.

«В першу чергу, ми зацікавлені в залученні іноземних інвестицій в економіку області, - відзначив Олександр Вілкул. – По-друге, у впровадженні сучасних енергоефективних технологій на основі позитивного австрійського досвіду з цього питання. По-третє, в організації спільних українсько-австрійських підприємств з метою виробництва товарів народного споживання на базі дніпропетровських високотехнологічних підприємств, які за об’єктивних причин, не повною мірою використовують свої виробничі потужності».

Окремо керівник області зупинився на перспективах створення сучасного логістичного центру. За його словами, доцільність функціонування такої установи саме на Дніпропетровщині обумовлена вдалим географічним розташуванням регіону в центрі східної України, наявністю двох міжнародних аеропортів, які з’єднують область з країнами далекого та ближнього зарубіжжя, а також судноплавною річкою та портом.

В свою чергу Йозеф Маркус Вукетіч подякував Олександру Вілкулу за плідну співпрацю та висловив впевненість, що в подальшому австрійсько-дніпропетровські зв’язки розвиватимуться та укріплюватимуться.

Довідка:

У січні-березні 2010 року зовнішньоторговельний оборот Дніпропетровської області з Австрією збільшився на 26,9%, у порівнянні з відповідним періодом 2009 року, і склав 30,7 млн дол. США, експорт склав 16 млн дол США, а імпорт – 14,7 млн дол США.

Загальний обсяг прямих іноземних інвестицій, залучених в економіку області станом на 1 квітня 2010 року склав 7155,6 млн дол. США, у тому числі з Австрії – 134,3 млн дол. США (1,9% загального обсягу).

Інвестиції вкладено в промисловість – 73,3 млн дол. США (54,6% від загального обсягу), в операції з нерухомим майном – 30,1 млн дол. США (22,4%), в будівництво – 13,9 млн дол. США (10,3%), в оптову торгівлю і посередництво в ній – 4,9 млн дол. США (3,7%) та в сільське господарство – 12,1 млн дол. США (9%).

В області зареєстровано 22 підприємства, в які вкладено інвестиції із Австрії.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте