Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
02:08

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Свято беззаконня на ж/м Пермога

Свято беззаконня на ж/м Пермога
23 лютого 2010 р. ТОВ «Промтехкомп» на замовлення ДМЕМ на підставі ордеру розпочало роботи по прокладці кабельної лінії від ПС «Тополь» 150 кВ до ТП 818, розташованої біля будинку № 27 по бульвар Слави (Жовтневий район). На виконання вищезазначених робіт у ТОВ «Промтехкомп» відсутній дозвіл на виконання будівельних робіт.

Відповідно до роз'яснення Міністерства регіонального розвитку та будівництва від 08.07.2009 р. № 22/9-4131 для отримання дозволу на виконання будівельних робіт замовник та підрядник подають документи, перелік яких визначений статтею 29 Закону України «Про планування і забудову територій». Зазначений перелік є виключним. Отримання будь-яких інших дозволів, у тому числі ордерів на порушення благоустрою, жодним нормативним актом не передбачено. Відповідно до о статті 27 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» порушення благоустрою здійснюється на підставі дозволу на виконання підготовчих та будівельних робіт.

Відповідно до статті 29 Закону України «Про планування і забудову територій» дозвіл на виконання будівельних робіт – документ, що засвідчує право замовника та підрядника на виконання будівельних робіт, підключення об'єкта будівництва до інженерних мереж та споруд. Дозвіл на виконання будівельних робіт надається інспекціями державного архітектурно-будівельного контролю. Перелік будівельних робіт, на виконання яких не вимагається дозвіл, затверджується Кабінетом Міністрів України.

Жодним із пунктів Переліку будівельних робіт, на виконання яких не вимагається дозвіл, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30.09.2009 р. № 1104, не передбачено ведення вищезазначених робіт без дозволу, виданого відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 30.09.2009 р. № 1104.

Забудовник разом з Жовтневою районною радою намагаються представити незаконні дії, як роботи з ліквідації надзвичайної ситуації. Проте в МЧС м. Дніпропетровська та МЧС України нас запевнили, що нема жодних підстав вважати недостачу потужностей на ж/м Перемога надзвичайною ситуацією.

Будинковий комітет „Оберіг” та Партія Зелених України на протязі останніх 4 років неодноразово звертався до органів районної, міської обласної та національної влади, зокрема, до інспекції архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській Області з приводу необхідності призупинення будівельних робіт ТОВ «Промтехкомп» та застосування до них відповідних заходів реагування.

З 2006 року мешканці будинку № 27 по вул. бульвар Слави намагаються протидіяти незаконному будівництву РП-10 кВ на нашій прибудинковій території. За позовом Будинкового комітету «Оберіг» Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд постановою від 14.11.2008 р. у справі № 22а-8001/08 визнав нечинним рішення Дніпропетровської міської ради від 23.05.2007 р. № 139/15 «Про передачу Відкритому акціонерному товариству «Енергопостачальна компанія «Дніпрообленерго» земельної ділянки по бульвару Слави в районі буд. № 27 в оренду для проектування та будівництва будівлі розподільчого пункту (РП 10 кВ)».

Ще у 2007 році ВАТ «ЕК «Дніпрообленерго», не маючи дозволу інспекції ДАБК, виконало роботи по прокладці кабелю від ПС «Тополь» 150 кВ до місця будівництва нової РП 10 кВ біля будинку № 27 по вул. бульвар Слави.

Однак закінчити ці роботи забудовник не зміг через скарги мешканців навколишніх багатоквартирних будинків. Весною 2009 року ВАТ «ЕК «Дніпрообленерго», вже після судового рішення, намагалось продовжити роботи по прокладці кабелю. Однак через скарги мешканців навколишніх багатоквартирних будинків інспекцією ДАБК ці роботи були зупинені. 26 жовтня 2009 р.

ТОВ «Промтехкомп» на замовлення Дніпропетровських електричних мереж за ордером № 333 від 26.10.2009 р. розпочало роботи по прокладці кабельної лінії в районі будинку № 27 по вул. бульвар Слави до ТП 818. Листом головного інженера ДМЕМ від 01. 09.2009 р. № 1003/13/600 будинковий комітет було поінформовано, що вищезазначені роботи будуть проводитись задля збереження кабельних ліній, прокладених від ПС «Тополь».

Мешканці ж/м «Перемога» не погоджуються з такою позицією інспекції ДАБК у Дніпропетровській області і вважають, що мають місце підміна понять та фактична підтримка забудовника з боку інспекції (свідомо чи несвідомо), про що свідчить переписка між ними з питання необхідності отримання дозволу на будівельні роботи (лист головного інженера ДМЕМ від 13.10.2009 № 1155/13/600 та лист першого заступника начальника інспекції п. Сотова М.В. від 21.10.09 № 110-8/2547).

Заступник голови ПЗУ Павло Хазан зазначив, що Партія Зелених виступає за формування в Україні відкритого громадянського суспільства, де політичні і правові інститути слугують інтересам людини та повністю підзвітні виборцям. Ми виступаємо за реальний громадянський контроль над владою, приведення законодавства України, судової та адміністративної практики до повної відповідності із Загальною Декларацією прав людини та Європейською Конвенцією прав людини, а також за всебічний захист прав людини. Відповідно до ст.3 Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнається в Україні найвищою соціальної цінністю. Тож свято безаконня, яке зараз відбувається на ж/м Перемога свідчить про нехтування правами людини і зневажання громадянами з боку місцевої влади. Ми закликаємо всіх небайдужих дніпропетровців підримати мешканців ж/м «Перемога» у боротьбі за свої конституційні права!»

##: ПЗУ
Gorod.dp.ua на Facebook.


Антон  (30.05.10 21:49): Вот гады эти местные жители...
Люди хотят установить ТП, для лучшего энергоснабжения чего-то там, а этим гадам- все мешает!!! Видете-ли, им "гудеть и облучать будет" с каких это пор сети 50Гц облучают?? и чем облучают?... Отключить им электричество в доме на недельки две- мигом в норму прийдут!!!
А если хотите бороться за здоровье своих детей- то меньше "облучайтесь" у телевизора, и следите за детками- чтобы не курили в школе и пивком не баловались...
Ответить | С цитатой
Вера  (27.02.10 18:08): МОНОПОЛИСТ ПРАВ ВСЕГДА? Энергетикам нужно было строить этот объек возле новостроек или балки. Там возмущатся некому.
м, вы очень грамотная за чужой счет. Ведь это не у вас под окнами будет жужжать
24 часа в сутки распределитель, а заодно и облучать. Ваши проблемы решаются элементарной заменой сетей. Мы хоть попытались бороться за своих детей и внуков, а ваша позиция раба мне противна.
Ответить | С цитатой
м  (26.02.10 16:11): Сама живу на 6-й победе, и точно знаю что перебои с электроэнергиеи постоянные, и ни как не могу понять за что боится наш народ, за правильные бумажки или за приобретаемое новое и новое электро оборудование, которое по итогу может просто погореть, и вот тогда будут все вспоминать непостроенное РП и говорить что ни кто ничего не делает. Нашему народу всегда все плохо: делаешь-Плохо
-не делаешь -плохо .
Паверное стоит всетаки 27-й дом оставить без электроэнергии на недельку, и я думаю что с документами они сами побегут.
Ведь в советское время при постройке наших домов кабель не был расчитан на столь потребляемую энергию поэтому и работать ему осталось не долго...
Ответить | С цитатой
Вера  (26.02.10 12:04): ДАБК Дніпропетровська підказує Чистякову (забудовнику), яким чином діяти далі.
Потрібно представити ситуацію як НАДЗВИЧАЙНУ. Для цього Жовтнева районна комісія по надзвичайним ситуаціям надає протокол (гол. Санін М.М.), в якому говориться провести роботи згідно законодавства. Забудовник в ньому прочитав лише "ПРОВЕСТИ РОБОТИ".
ДАБК, щиро намагаючись допомогти забудовнику, надає йому листа. В ньому значиться, що дозвіл НЕ ПОТРІБНИЙ при надзвичайних ситуаціях.
У ДАБК України ІНША ДУМКА.

ДАБК надав копію приписа (про зупинення робіт) мешканцям будинку 27, але ... після їх виконання.
ДАБК (Молчанов, Вовк, Нікітін) ВІДПРАЦЮВАЛИ свої посади перед владою та забудовниками міста. Напевно, не безкоштовно.
Ответить | С цитатой
Вера  (26.02.10 11:32): 23, 24, 25, 26 напружено велись роботи "Дніпрообленерго" з прокладання кабелю та переобладнання ТП.
23 лютого "Партія Зелених" (в інтересах будинкового комітету "Оберіг") направила запит та пакет документів в ДАБК України про правомірність дій місцевого ДАБК та забудовників.
25 лютого о 12.30 ДАБК України (факсом) направило в ДАБК м.Дніпропетровська відповідь. В ньому повідомлялось, що зазначені роботи ведуться з порушенням законодавства і потребують наявністі дозвільних документів.
Начальник Дніпропетровського ДАБК Молчанов О.О. направив на місце подій інспектора Нікітіна П.А., який не зупинив роботи приписом, а тільки зробив декілька фото та поцікавився у забудовника, чи ті встигнуть закінчити роботи до кінця дня.

Робимо висновок.
Забудовники та інвестори поставили задачу.
Після невдачі в суді, Крупський, Саєнко та Чистяков (обленерго) вирішили переобладнати ТП тепер з іншого боку будинку.
Терміни піджимають (настає весна) дозволи відсутні.
Ответить | С цитатой
Вера  (24.02.10 17:25): Мы добиваемся выполнение ЗАКОНОВ потому, что это ПРАВИЛА ОБЩЕЖИТИЯ. Пишутся они для того, чтобы комфортно было жить БОЛЬШОМУ колличеству людей, а не отдельным его представителям.
Нужно всем бороться за соблюдение правил и тогда может быть наша жизнь станет более комфортной ДЛЯ ВСЕХ.
Вот только делать это очень трудно при продажных судах, прокурорах, милиции, чиновниках...
Ответить | С цитатой
Спец  (24.02.10 16:37): ВВ,А у тебя как посмотрю одна толстая и та наружу, вот Вам скорее надо комплексовать Ответить | С цитатой
ВВ  (24.02.10 16:30): Спец, "сколько Вы там не боритесь там все равно построят что нибудь".
_
Если у кого-то кишка тонка, то это не значит что о своих психологических комплексах надо всех оповещать.
Ответить | С цитатой
Вера  (24.02.10 15:17): Спец, ты прав. С ними нужно бороться их методами.
Они понимают ТОЛЬКО СИЛУ. Доказано на Б.Славы в 2008 году.
Ответить | С цитатой
Спец  (24.02.10 14:30): ОТЕЦ СЕРГИЙ! Здесь элементарный конфликт интересов. Просто одни олигархи хотят построить там где хотят построить другие олигархи. Но бороться с ними надо, хотяб средствами тех же олигархов. Ответить | С цитатой
1 2 3 4
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте