Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
11:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Церковь против Детей. Кто победит?

Церковь против Детей. Кто победит?
Шановні громадяни!
До Вас звертаються зневірені, сповнені відчаю, душевного болю, обурення батьки дітей з особливими потребами, яких позбавляють можливості мати нормальні умови для повноцінного розвитку та отримання спеціальної освіти, та можливості в майбутньому стати повноцінними членами суспільства.

Наші дійсно особливі діти ( з синдромом Дауна , ДЦП, епілепсією, фенілкетонурією та іншими складними хромосомними хворобами) навчаються в спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті №1 для дітей з вадами розумового та фізичного розвитку м. Дніпропетровська. Може когось і шокує слово «інтернат», але нашу школу можна назвати «планетою щастя», яка вже понад 60 років виховує, навчає та дає надію на повноцінне майбутнє дітям, які найчастіше залишаються на узбіччі суспільного життя. Нам неможливо навіть уявити, що наші діти можуть позбавитися своєї другої домівки, адже більшість з них перебувають у школі з понеділка по п’ятницю цілодобово, тому що приїздять з усієї області. Саме цей заклад допоміг багатьом з нас повірити у здібності, можливості і майбутнє власних дітей.

Дуже прикро, що загрозою для наших діточок стала церква, а саме Свято- Тихвинський жіночий монастир УПЦ Московського патріархату у м.Дніпропетровську, який прикриваючись благими намірами, намагається у судовому порядку відібрати у наших дітей школу.

Історично так склалося, що у повоєнні роки саме у старих будівлях церкви школа розпочала своє існування. У 1998 році, опираючись на наказ президента Л.Д.Кучми «Про повернення релігійним організаціям культового майна» та за відповідним рішенням Дніпропетровської обласної державної адміністрації , протягом двох років відбувалася поетапна передача у власність Дніпропетровської єпархії УПЦ п’яти споруд, у яких нині функціонує монастир. Дві з цих споруд було збудовано у радянські часи за кошти держави і передано монастирю для зручності розмежування території. У той же час було досягнуто згоди між Дніпропетровським обласним управлінням освіти та Дніпропетровською єпархією УПЦ в особі митрополита Дніпропетровського та Павлоградського Іренея про відсутність взаємних територіальних та майнових претензій (про яку церква чомусь забула).

За останні 10 років держава витратила значні кошти платників податків для капітального ремонту та підтримки приміщень у належному стані, завдяки чому були збережені і старі споруди. А колектив школи-інтернату , ми -- батьки та діти доклали титанічних зусиль для того щоб територія закладу мала сучасний квітучий вигляд, а класи та спальні приміщення стали затишними та зручними для кожної дитини. У школи-інтернату №1 є ще одна особливість – те що не можна побачити або відчути на дотик – її унікальна атмосфера доброти, розуміння і любові, якими пронизано все навкруги. Для нас, батьків, важливим є ще й те, що наші різні віросповідання жодним чином не впливають на ставлення педагогів до дітей.

Ми хочемо щоб нас почули й зрозуміли не лише батьки, що стикнулися зі схожими труднощами і проблемами у вихованні та навчанні своїх особливих дітей, але й державні мужі, та «посланці Бога на Землі». Звичайно найпростіше закрити очі на проблему, та вона від цього не зникне! Ми добре усвідомлюємо, що будувати новий заклад ніхто не буде, тому ми маємо намір до останнього всіма доступними засобами захищати конституційне право наших дітей на здобуття освіти саме в цьому закладі !!!

rabochaya.at.ua сайт нашего района

Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:

Ми творчі діти

Ми творчі діти

Ми переможці!

Ми вчимося

Хочу стати кращим

Хочу вміти більше

Ми творчі діти

Ми творчі діти


Александр  (03.11.10 20:23): Эти*священно служители*совсем потеряли совесть.ИИСУС кто он для них? Да прийди на землю ИИСУС сегодня. Они же его бы и распяли. Потому что неугоден. Любая Религия есть власть.А ИИСУС был против любой власти.Да это тяжело воспринять.Но это так.Вот и думайте на чём основана религия, и кого ипользуют ради своих выгод . А джипы,девки,ролексы,бани,...и т.д. это тоже им господь велел? Ответить | С цитатой
АК-47  (12.03.10 23:49): Для "Чечеринского". Не волнуйся, всякие "спички", "хе-хе", и "хо-хо" пусть болеют дальше... Помниш, как у штирлица: "За победу. За нашу победу!" (Кстати, я неверующий, но я за правду). Ответить | С цитатой
чечеринский  (12.03.10 22:39): Для всяких "хе-хе", "хо-хо", и "спичек"! Раскажите пожалуйста, а какие планы у монашек на эту территорию? Только отвечая, задайте себе вопрос: а в ответе ли я за свои слова? Ато у нас последнее время много болтунов и подстрикал появилось! Я не считаю себя сильно верующим, но помоему тут на форуме в основном "не умные" собрались. Простите, если кого обидел. Ответить | С цитатой
Хе-хе...  (07.03.10 19:57): ""Грабит и убивает"? Пока что речь шла только о собственности на землю... "
Прочитал, ага. Значит, пока попы только грабят :)))
Ответить | С цитатой
спичка  (07.03.10 15:53): Lheu, надо будет - всё снесём невзирая на лица и носы. Ответить | С цитатой
Хе-хе...  (07.03.10 12:01): "Это значит злюки монашки с дубинами детей выгоняют?"
Чечеринский, дорогой друг! Монашкам не придётся брать в руки дубины и выгонять детей. Для этого существует исполнительная служба.

"Детей никто не выгонит. А земля должна вернуться к старым хозяевам."
Расскажите, плз, почему это их никто не выгонит. У монашек определённые планы на территорию школы, осуществить которые, не выгоняя детей, они просто не смогут.

Кстати, лично Вы в курсе, кому раньше принадлежала земля, на которой стоит Ваш дом? Готовы ли Вы отдать её "старым хозяевам"?
Ответить | С цитатой
Чечеринский  (06.03.10 22:39): Не пойму, что значит выражение "хотят отобрать у детей школу"? Это значит злюки монашки с дубинами детей выгоняют? Нужно быть дураком, чтобы так разсуждать! Детей никто не выгонит. А земля должна вернуться к старым хозяевам. Это письмо считаю провокацией, за которой стоят силы со своими денежными интересами Уж больно земля нынче в цене. Ответить | С цитатой
Lheu  (06.03.10 21:31): Товарищ СПИЧКА! Не вы ли в 17 году делали революцию и наши православные церкви сносили? Уберите синагогу и строящююся минору на ул.Д.Бедного. Народ, сходите и посмотрите как в казачьем крае строят еврейский центр аналога, которому нет в мире. Вот это ужас!!! Ответить | С цитатой
()  (06.03.10 17:42): Аминь Ответить | С цитатой
хо-хо  (06.03.10 13:27): Прочитал, да вы батенька наверно в доле? ту не про Бога спорят, а про тех кто прикрывшись ИМ как шитом грабит и убивает! Ответить | С цитатой
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10  »  »|
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте