Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 20 апреля 2024
14:06

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Фахівці не бачать передумов для зниження у наступному році вартості житла

Фахівці не бачать передумов для зниження у наступному році вартості житла
Представники влади, рієлтори та банкіри, котрі взяли участь у черговому засіданні Дніпропетровського прес-клубу реформ 8 грудня, не бачать передумов для зниження вартості житла у 2007 році.

Як стало відомо інформагентству «Придніпров’я», учасники прес-клубу, підвергли сумніву інформацію, що з’явилась останнім часом у ЗМІ, щодо очікуваного обвалу ціни на житло.

За даними Олександра Собка, зростання вартості житла у 2007 році слід очікувати за тим же сценарієм, що і у 2006 році: дещо перевищуючим темпи інфляції.
На думку дніпропетровських фахівців, відсутність масового будівництва житла, зростання заробітної плати, ставки іпотечного кредитування тощо — не дають передумов для зниження вартості житла у 2007 році.

Як відзначили учасники засідання, на ринку житла у Дніпропетровську попит на сьогодні набагато перевищує пропозицію, і факторів, що різко підвищили б криву пропозиції, на сьогодні не існує.

Як відзначив один з учасників засідання, директор Бюро нерухомості «Логутенко та партнери» Сергій Логутенко, надії, що житло подешевшає, мали місце на українському ринку нерухомості і в період «помаранчевої революції». З вересня 2004 року по лютий 2005 року очікувалося різке зниження ціни. Надії не виправдалися, хоча на деякий період ціни справді завмерли (оскільки більша частина споживачів приймали рішення дочекатись очікуваного зниження). Після періоду «похолодання», як відзначають фахівці, ціни різко йшли вверх.

Подібну ситуацію, як не виключає Сергій Логутенко, варто очікувати і в наступному році (першу половину року «похолодання», а у другій половині, у зв’язку з очікуваною черговою політичною кризою — зниження вартості чи, навпаки, підвищення ціни). Політична складова, як вважає Сергій Логутенко, дуже вплине на ринок житла у наступному році.

Дещо інший прогноз пропонує віце-президент Асоціації фахівців з нерухомості України Олександр Собко. За даними Олександра Собка, зростання вартості житла у 2007 році слід очікувати за тим же сценарієм, що і у 2006 році: дещо перевищуючим темпи інфляції.

Як повідомив Олександр Собко, за останній місяць у Дніпропетровську вартість житла зросла на 5-7%, середній показник за рік — 25-40%.
Gorod.dp.ua на Facebook.


вуауа  (14.12.06 22:55): А Танечка просто риэлтор.
И сосет у риэлтора, вот и все, какие нахрен аргументы?
Ответить | С цитатой
Мамченко В.  (11.12.06 17:52): Татьяна, я не спец и статью писал не я.

Но вот оттуда же:
http://vid.org.ua/index.php?det=1844

тоже "подзаборная" аналитика? Буду признателен, если вместо оценки дадите аргументы, т.к. мне эта тема интересна.

На пресс-конференции риэлтор на "другое мнение" (П.Мельника из киевской фирмы "МПП-консалтинг", в пресс-релизах, которые раздали журналистам) ответил в таком духе: "Я вообще не знаю, что за МПП-консалтинг и комментировать это не буду". По мне - не очень убедительно :)
Ответить | С цитатой
Татьяна  (11.12.06 17:00): Почитали ваше другое мнение.
Желтизна желтизной. и аналитика какая-то подзаборная. только время потратила.
Ответить | С цитатой
Мамченко В.  (11.12.06 16:15): Есть другое мнение.

http://vid.org.ua/index.php?det=1841
Ответить | С цитатой
Последний Днепропетровец  (11.12.06 13:15): Есть еще предложение, дабы турчино-ермолаево-моссадовская братва еще больше денег заработала. Сносить жилые массивы и строить элитное жилье. Например вместо дома на 1000 квартир - элитку на 100. Идей много! За пару шекелей поделюсь. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  На Блакитному озері будують паркан: власник обіцяє пляж за європейськими нормами (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте