Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 07 мая 2024
20:04

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Эпидемия гриппа или эпидемия сплетен?

Эпидемия гриппа или эпидемия сплетен?
regions.ru
Паніка яка виникла в Україні щодо епідемії грипу H1N1 нарешті дійшла і до Магдалинівки. При чому не тільки у вигляді черг у аптеках за противірусними препаратами та масками, але й у вигляді справжнісіньких пліток коли кожна слідуюча плітка за попередню страшніша.

Тут вам усі ознаки справжнього трилеру: є справжній вбивця - смертельний вірус тваринного походження, жертви дітки-сирітки, жертва не одна, а десятки; динамічний сюжет - вбивця-вірус розповсюджується з небаченою швидкістю і вже захворіли навіть ті, хто тільки контактував з хворими...

Як воно є

За достовірною інформацією з проханням прокоментувати ситуацію, я звернувся до Директора спеціальної школи-інтернат у Котовці Іванченко Миколи Григоровича.

За словами Миколи Григоровича на сьогоднішній день відповідно до "Протоколу про епідемію" дійсно госпіталізовано 115 учнів школи-інтернат. 67 учнів знаходяться на лікуванні у Магдалинівській центральній районній лікарні, 48 у Дніпропетровську в Обласній дитячій лікарні, що на Космічній. Діагноз усіх дітей, що захворіли - ОРВ, грип. Дітей у тяжкому стані немає, у реанімації теж ніхто не лежить. Лікарськими засобами діти забезпечені у повному обсязі. Побутові умови хворих дітей задовільні.

У телефонній розмові головний лікар Магдалинівської районної лікарні Кравченко Микола Іванович зазначив, що хворих дітей розміщено у приміщенні терапевтичного відділення. Діти почувають себе задовільно, частина з них сьогодні готується до виписки з лікарні.

На думку Іванченко Миколи Григоровича розвиток епідемії спонукало те, що коли 23 жовтня закінчився всеукраїнський карантин, і вихованці, що на час карантину були з батьками, повертаючись до школи занесли інфекцію. Під час карантину, каже Микола Григорович, хворих серед дітей-сиріт, що залишились у інтернаті не було. Таких дітей під його опікою 76. Усі вони були своєчасно вакциновані.

Трохи від себе

Під час бесіди я звернув увагу на те, що за словами Миколи Григоровича, вакцинація проти грипу була запланована лише щодо 76 дітей-сиріт і не була запланована щодо інших учнів, що проживають і навчаються у школі-інтернаті. Приймаючи до уваги той факт, що зараз хворіють, як діти, що пройшли вакцинацію, так і ті, що її не пройшли, важко сказати, чи були б наслідки від епідемії грипу меншими аби було вакциновано 100% дітей.

Але питання до чиновника, що планував бюджет цього закладу і саму вакцинацію залишається відкритим: що це за такий принцип, за яким вакцинується лише 66% дітей. Хіба вакцинація в Україні не є обов'язковою?

Подяка

У завершення нашої телефонної розмови Микола Григорович висловив подяку тим людям які приймали і приймають участь у локалізації епідемії:

- обласну державну адміністрацію;
- головне управляння освіти у особі Сиченко Віктора Володимировича;
- голову районної державної адміністрації Колісник Олександру Олексіївну;
- голову районної ради Мігур Григорія Федоровича;

Особлива подяка:
- обласному відділу охорони здоров'я;
- спеціалістам-лікарям та головному лікарю Магдалинівської ЦРБ Кравченко Миколі Івановичу;
- спеціалістам Дніпропетровської обласної дитячої лікарні, що на вул. Космічній;
- головному лікарю Котовської дільничої лікарні Ніколаєнко Наталі Іванівні;
- працівникам Магдалинівської районної СЕС та головному санітарному лікарю району Подорожко Тетяні Опанасівні.


Зі свого боку дякую Іванченко Миколі Григоровичу та Кравченко Миколі Івановичу за спілкування та надану інформацію.

Gorod.dp.ua на Facebook.


drizzle  (09.12.09 12:01): Телевизионщики из 1+1 тоже отреагировали роликом: http://magdalynivka.dp.ua/1plus1_about_n1h1 Ответить | С цитатой
drizzle  (09.12.09 11:30): Паника в Магдалиновке была не спроста.
У шестерых детей обнаружили калифорнийский грипп A/H1N1.
Видеоролик Интера
http://magdalynivka.dp.ua/inter_about_n1h1
Ответить | С цитатой
пико  (09.12.09 11:14): Сьемочная группа Интера обнаружила, что дети в Котовском интернате заболели гриппом A/H1N. Ответить | С цитатой
sasha  (09.12.09 09:07): Ну вот сегодня уже 9 813 заболевших за сутки!
Кто то еще сомневается что есть эпидемия?
Ответить | С цитатой
Мы  (08.12.09 20:23): Для Я. Кто тебе виноват, что ты в карантин все долги не подогнал. А мы те только старое, но и почти все до конца семестра сделали. Сам дурак, что время протрынькал. А другие виноваты. Эпидемии и не было потому, что не ходили. Хорошо бы чтобы все гда в середине была бы неделька для самоподготовки. Я всегда на майские успеваю все подогнать. Ответить | С цитатой
Я  (08.12.09 18:25): Карантин который сделали был не в тему !Потому что не было не какой Реальной Эпидемии а вот сейчас когда волна заболевших идет на повышения хрен что сделают! Тимошенко точно что уродка три недели просидел дома ..А толку мало только долгов скапилося побольше ( Ответить | С цитатой
Vitaly  (08.12.09 18:00): to 911 - поддерживаю

А с вакцинированием детей в интернате следует разобраться. На каком основании, что за вакцина, кто дал команду, кто ответственен за результаты.
Хорошо хоть в школах вакцинаций не проводили.

Например Канада вообще отказалась от программы вакцинации от H1N1:
http://podrobnosti.ua/health/2009/12/08/649848.html
Ответить | С цитатой
911  (08.12.09 15:56): CШ№137 карантин в нескольких классах. Ешьте аскорбинку. Хорошее питание и все будет ОК! Главное не колите себе непонятную гадость! Будьте здоровы! Ответить | С цитатой
Проходящий мимо  (08.12.09 14:35): По-моему, наиболее правдоподобная информация об эпидемии, у человека складывается не из СМИ или слухов о том как болеют незнакомые ему люди - а от родствеников, людей с которыми он регулярно контактирует или их родствеников и близких, т.е. от людей которых вы знаете или о которых слышали до его болезни. Так вот, у меня таких знакомых у Днепропетровске и Новомосковске около 400 ( друзья, сотрудники их родственики) - \"обычным\" гриппом переболели 2 человека (лично не знаком), \"свинным\" ни один. Ответить | С цитатой
drizzle  (08.12.09 13:44): Друзья, это не заказуха. Это попытка успокоить тех же самых жителей Котовки и Магдалиновки в которых циркулируют самые невероятные слухи: что больница переполнена больными сиротами, которых заразили вакциной содержащей h1n1, что их разместили в гинекологии или роддоме т.к. мест в больнице нет, и еще только чего не говорят. Когда услишишь сплетню, то вначале смешно, а потом уже не смешно... потом грустно. В этом смысле любая информация от официального лица - это нужное дело, что в своей статье я и отразил.
Не буду спорить по поводу прививок, по поводу тимошенчихи и прочих предвыборных дел. Я в эти игры принципиально не играю. поставьте себя на место жителя Магдалиновки не имеющего вообще никакой информации, а только сплетни и слухи и вы поймете нужна была эта статья или нет.
Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте