Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
22:19

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Судді Кіровського районного суду Дніпропетровська порушили закон, позбавивши Олега Царьова можливості взяти участь у сесії обласної ради

Судді Кіровського районного суду міста Дніпропетровська порушили закон, коли позбавили голову Дніпропетровського обласного відділення Партії регіонів Олега Царьова можливості взяти участь у сесії Дніпропетровської обласної ради. Про це керівник юридичної служби Дніпропетровського обласного відділення Партії регіонів Олександр Шикуленко заявив під час прес-конференції 7 червня.

За словами Олександра Шикуленка, 31 травня він, представляючи інтереси Олега Царьова, звернувся до Кіровського районного суду з метою подати апеляційну скаргу на рішення Кіровського районного суду Дніпропетровська, яким було фактично призупинено повноваження депутата Дніпропетровської обласної ради Олега Царьова. Згідно з адміністративно-процесуальним кодексом України, клопотання щодо змінення міри забезпечення позову мається розглянути протягом наступного дня, тобто 1 червня. Однак, розгляд справи суддя Васіна призначила на 14 годину 2 червня.

За словами Олександра Шикуленка, 2 червня колегія із трьох суддів заслухала обидві сторони та оголосила перерву до 17 години 5 червня, однак зранку 5 червня з’ясувалося, що суддя Васіна знаходиться на лікуванні у стаціонарі, а голова суду, котрий має право замінити хвору суддю, несподівано уїхав у незаплановану відпуску.

«Хоча графік відпусток затверджується колегією на початку року. На всі наші намагання витребувати матеріали справи, секретар судді та секретаріат суду відповіли, що справа закрита у сейфі судді Васіної, тому апеляційна скарга, яка була подана до Апеляційного суду теж не розглянута», — заявив Олександр Шикуленко.

За його словами, такими діями суддя Кіровського районного суду позбавила Олега Царьова права на захист в Апеляційному суді.

«Як юрист, я даю юридичну оцінку цих подій як правового «бєспрєдєлу», обумовленого тим, що незрозуміло, які цілі і я які ідеї захищають судді Кіровського суду», — заявив Олександр Шикуленко.

За його словами, наступне засідання суду, на якому розглядатимуть апеляційну скаргу Олега Царьова, заплановано на 8 червня — суддя Васіна погодилася вийти з лікарні для розгляду цієї справи.

Організаторами протизаконних дій, що сталися 2 червня напередодні сесії Дніпропетровської обласної ради є претендент на посаду голови Дніпропетровської обласної ради Микола Швець та ЗАТ Комерційний банк «ПриватБанк». Про це голова Дніпропетровського обласного відділення Партії регіонів Олег Царьов заявив під час прес-конференції 7 червня.

За словами Олега Царьова, Прокуратурою Дніпропетровської області було порушено дві кримінальні справи за фактами, які мали місце 2 червня напередодні сесії Дніпропетровської обласної ради: за фактом порушення правил польотів та за фактом перешкоджання народним депутатам України у виконанні ними законних повноважень.

«У той час, коли літак із народними депутатами не зміг приземлитися у Дніпропетровську, літак, що належить кампанії «Приватбанк» злетів із технічно несправної смуги і полетів по своїх справах, виходить, що правила в нашому аеропорті діють вибірково», — заявив Олег Царьов.

Він також заявив, що окрім цього, Прокуратурою Дніпропетровської області порушено кримінальну справу за фактом перешкоджання народним депутатам України у виконанні ними законних повноважень, до якої долучені матеріали стосовно зриву двох сесій Дніпропетровської обласної ради та матеріали стосовно голови Дніпропетровської територіальної виборчої комісії Анатолія Галки.

Олег Царьов заявив, що він розуміє, хто стоїть за порушенням закону 2 червня.

«Ми розуміємо, що з іншого боку знаходяться інтереси області, виборців», — заявив Олег Царьов.

На прохання уточнити, чиї інтереси стоять за подіями 2 червня, Олег Царьов відповів, що, на його думку, це інтереси Миколи Швеця та групи «ПриватБанку».

«Якщо виходити з емоційної точки зору, то я не уявляю, що ще має відбутися, щоб Микола Антонович залишив те місце, до якого він так звик, що для цього потрібно було зробити — розбити літак із народними депутатами, програти вибори, відмінити вибори, побити народних депутатів, не пустити депутатів обласної ради на сесію», — заявив Олег Царьов.

Звинувачення на адресу ЗАТ Комерційний банк «ПриватБанк» щодо причетності банку до подій 2 червня не мають під собою ніяких підстав. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-службі «ПриватБанку».

«ПриватБанк» ніколи не брав участі у політиці, ні на якому рівні: ні у Верховній Раді, ні в обласних чи місцевих радах — це принципова позиція банку. Звинувачення на адресу банку — не рідкість. «ПриватБанк» — одна з найпомітніших структур у Дніпропетровській області, отож є привабливим об’єктом для звинувачень із боку політиків», — відзначили в прес-службі.
Gorod.dp.ua на Facebook.


юрист  (09.06.06 09:28): lawyer, я стобой согласен, Шикуленко попал в струю, а знаний нет. Опозорился вообщем. Ответить | С цитатой
Прохожий  (08.06.06 22:35): Царев ...Швец ...пополам. Ответить | С цитатой
me  (08.06.06 18:33): Партия регионов сталкнулась с тем, чем постоянно занималась сама прибывая у власти Ответить | С цитатой
Местный  (08.06.06 15:29): Очевидные вещи, но наглость второе счастье. Ответить | С цитатой
lawyer  (08.06.06 15:24): а господин Царёв не пытался сменить адвокатов????
Этим баламутам, в часности, Шикуленко на базаре семочками торговать, а не юридической практикой заниматься.
Его болтовню смешно слушать. Судьи слушают и про себя небось тешатся от того бреда, который несёт Шикуленко.
С такими "профессионалами" Царёв и Партия регионов далеко пойдёт.....
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте