Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
02:51

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Права працівників «Криворіжсталі» тепер захищенні краще, ніж на будь-якому іншому підприємстві України

Голова Фонду держмайна України (ФДМУ) Валентина Семенюк вважає, що, згідно обов’язкам, які взяв на себе покупець ВАТ «Криворізький гірничо-металургійний комбінат «Криворіжсталь» права працівників комбінату тепер захищенні краще, ніж на будь-якому іншому підприємстві України. Про це Валентина Семенюк повідомляє на сайті українських соціалістів «Товариш». «Інвестор взяв на себе безпрецедентні зобов'язання терміном на 25 років.

Насамперед, протягом цього часу чисельність працівників не буде скорочена. Не допускається зниження рівня заробітної плати. Ніяких масових звільнень не буде», — повідомляє Валентина Семенюк. Вона зазначає, що як і раніше є противником приватизації стратегічних об’єктів, однак вважає, що у випадку з «Криворіжсталлю» в Україні вперше за історію незалежності, передбачені настільки ефективні механізми контролю за виконанням зобов’язань власником підприємства.

«Найважливіший інструмент контролю за дотриманням прав працівників створений вперше в українській промисловості. За всіма деталями дотримання трудових відносин спостерігають відразу три сторони: роботодавець, трудовий колектив і профспілка. У рамках договору про соціальне партнерство ця тріада гарантує право кожного робітника на справедливу заробітну плату», — зазначає Валентина Семенюк.

Згідно умовам договору з купівлі-продажу комбінату, інвестор зобов’язаний вкласти 2 мільярди доларів США в модернізацію виробництва. Повний контроль за чітким виконанням всіх умов договору буде лежати на ФДМУ. Зокрема, держава буде здійснювати контроль за тим, щоб всі об'єкти соціальної інфраструктури, які зараз збережені на «Криворіжсталі», одержували фінансування в повному обсязі.

«Невиконання яких-небудь умов означає розірвання договору», — підкреслює Валентина Семенюк.

За словами Голови ФДМУ, гарантією захисту прав працівників комбінату є й те, що будь-які суди з питань дотримання договору купівлі-продажу комбінату будуть проходити в Україні.

«Всі ми знаємо численні інциденти, пов'язані з арештами української власності за кордоном. З «Криворіжсталлю» таких проблем не виникне. Дуже важливо, що даний пункт у договорі інвесторів не збентежив. Це серйозний сигнал довіри до України», — вважає Валентина Семенюк.
Gorod.dp.ua на Facebook.


SSN  (07.11.05 10:04): Ющ пообещал, что все деньги (или их большая часть) пойдут "на развитие" объектов. И вроде только новых объектов. Так что сам факт этого ид...зма уже свершился. Остаётся только надеяться на лучшее. Надежда умирает последней. :( Ответить | С цитатой
горожанин  (05.11.05 12:16): Янукович - сволочь, потому что продал Криворіжсталь.
А Ющ. - потому что не вернул её гос-ву.
500 млн./год чистого дохода нам бы не помешало - А так этот долбаный индус вернёт себе деньги меньше чем за 10 лет - и деньги пойдут в Индию.
Ответить | С цитатой
Scorp  (04.11.05 16:04): Да только какая то странная закономерность выходит - истории о плохом и подлом индуче показывают регулярно только СМИ , подконтрольные Пинчуку и Ахмеду , как говорится - поживем - увидим . Ответить | С цитатой
Афанасьич.  (04.11.05 13:20): Поживём - увидим.
• Жити добре. Але добре жити – краще. Щось не виходе.
Ответить | С цитатой
житель города  (04.11.05 12:35): Люди, опомнитесь!!!! Вы еще верите этому бреду. Тогда почитайте информацию о новом владельце, об этом индусе. Как только он покупает завод, сразу же идут сокращения людей, уничтожение социальной сферы и пр.
Неужели непонятно, что эта власть также работает на себя.
Ничего не изменилось, только деньги теперь будут уходить из Украины.
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте