Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
13:45

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Новим заповідним об`єктом У Кривому Розі з може стати груша, яка є майже ровесницею міста

У Кривому Розі розглядається питання про можливість проведення найближчим часом наукової експертизи щодо груші, знайденої викладачем біології Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею Вікторією Приймачук під час літніх краєзнавчих досліджень в одному з районів Кривого Рогу — на Карнаватці. Про це інформагентству «Придніпров’я» повідомили в прес-службі Криворізької міської ради.

За інформацією прес-служби, Вікторія Приймачук виявила старовинну грушу, яка на 58 років старіша за місто, дерево щороку дає великі врожаї соковитих і смачних плодів і може стати місцевою пам’яткою історії. За сприяння відомого криворізького історика і археолога Олександра Мельника, провідних спеціалістів Криворізького історико-краєзнавчого музею Івася Бабича і Валентини Петренко, інших осіб нині розглядається питання про можливість проведення з цього питання найближчим часом наукової експертизи фахівців-дендрологів, зокрема, спеціалістами Криворізького ботанічного саду Національної академії наук України.

За повідомленням прес-служби, груша росте в садибі ветерана війни Миколи Кучми. Стовбур дерева має в обхваті 3 м 65 см. Груша має велику історичну і наукову цінність. Це — рідкісний випадок довголіття серед плодових дерев, а головне — своїм існуванням груша доводить, що справжній вік Кривого Рогу — близько 300 років. На думку деяких науковців, це дерево може бути серйозним доказом того, що поселення Кривий Ріг існувало задовго до встановлення поштової станції на місці злиття річок Саксагань і Інгулець. За словами Миколи кучми, у 1917 році до садиби Кучмів приїздили гості – терські і донські козаки, вони святкували 200-річчя славетної груші.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Викуля  (05.11.05 19:40): ВАУ!!! Это ей получкется приблизительно 360 ЛЕТ! ТАКОЕ же не возможно...или возможно?! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте