Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
00:41

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Для людей із слабким зором почали встановлювати спеціальні світлофори

У Дніпропетровську шість світлофорних об’єктів обладнали розмовними блоками для людей із слабким зором. Це ноу хау в нашому місті з’явилось раніше, ніж в інших містах України. Встановили їх, щоб убезпечити незрячих людей, адже за статистикою громадяни з обмеженими можливостями, переходячи вулицю, частіше, ніж інші, потрапляють у дтп. До кінця року у місті подібних пристроїв планують встановити близько двадцяти.

Мабуть, уже нікого не здивуєш тим, що інтенсивністю дорожнього руху наше місто поступається хіба що столиці. Люди з обмеженими можливостями в такому ритмі почуваються вкрай незахищеними. Питання про створення сприятливих умов для інвалідів підіймалось уже не один раз, а у нинішньому році на нього звернув увагу й сам Президент, видавши низку відповідних указів. Утім їх впровадження — процес досить-таки тривалий, а ось на виготовлення та встановлення необхідних пристроїв та обладнання, потрібно набагато менше часу. Поява перших блоків мовного супроводження сигналів світлофора саме у нашому місті, обумовлена тим, що їх розробило одне з місцевих підприємств. Експеримент пройшов вдало, і міська влада навіть погодилась оснастити мовними блоками всі світлофори. Проте тепер усе впирається в фінансування цієї програми, і її поки що не можуть остаточно затвердити.

За словами представників об«єднання сліпих, нові звукові світлофори набагато кращі, ніж ті, які випускали раніше, адже вони позначають не тільки сигнали — червоний чи зелений, — а й у якому напрямку потрібно рухатись. І хоч мовними блоками обладнали поки всього кілька об«єктів, люди із слабким зором готові й почекати на їх появу в усьому місті.

Тепер у працівників підприємства Дніпродорсервіс, що відповідає за справність світлофорів, роботи стало набагато більше. Мовні блоки треба постійно перевіряти, тому що не пройшло й місяця з їх встановлення, як пристроями зацікавились хулігани, які перерізали кабель. Фахівці припускають, що зловмисників просто дратував гучний звук.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Max  (04.11.05 15:08): Милая Оксана, начните с изучения русского. Потом, если украинским Вы уже вледеете в совершенстве, обучите ему подовляющее большинство населения восточной Украины.

Дело же не в языке, на котором разговаривает прибор. А в том, что под прикрытием благих дел у нас как ВСЕГДА воруют...
Ответить | С цитатой
Оксана  (04.11.05 13:00): Почитав подобные коментарии, хочется действительно почати розмовляти виключно укриiнською, а може навiть i в ОУН податись... Хлопчики, це Украiна, якщо хто не знав! Ответить | С цитатой
Артём  (03.11.05 22:30): "Не медленно записать речь на украинском !!!!" Я понимаю если бы во Львове, там еще можно поднимать языковую как бы "проблему" но не здесь!!! А на счет звуковых сигналов то мне кажется скоро к этому придут, почитав данные посты:)! Ответить | С цитатой
Stas  (03.11.05 21:10): полность согласен с Max, к чему снабжать речевым текстом,когда вся Европа использует трещащий или писчащий звук во время зеленого сигнала светофора, а что-бы человек со слабым зрением понимал что он подошел к управляемому перекрестку,издается звук напоминающий стук сердца. Ответить | С цитатой
Max  (03.11.05 19:04): То, что они "розмовляють" на русском, ужасно. Немедленно уничтножить. Ведь 99% жителей Днепропетровска говорит на украинском :)

Тут интересно другое - сегодня утром по 11 каналу показали сюжет про эти световоры и мадам, которая отвечает за них (из какого-то гос.фонда) рассказывала какие они дорогие. Сумма в 15000 грн., наверное, может произвести впечатление на простого обывателя - как оказывается у нас заботятся об инвалидах...
А мне, как человеку слегка знакомому с техникой, интересно, в чей карман, пошли 3 штуки баксов с каждого такого световора??? Пищалка размером с банку пива и пара микросхем не стоят даже 200 баксов!
Ответить | С цитатой
4dimka  (03.11.05 17:56): Потому что они для людей - они для галочки! Ответить | С цитатой
Gadfly  (03.11.05 16:35): Тільки чомусь вони "розмовляють" російською.... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте