Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 19 апреля 2024
22:05

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Обласна рада ініціює створення регіонального ландшафтного парку «Придніпровський» на території Солонянського району

За дорученням голови обласної ради Миколи Швеця в рамках підготовки до чергової сесії обласної ради 1 листопада було проведено засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони довкілля та використання природних ресурсів.

Як зазначив, відкриваючи нараду, заступник голови обласної ради Володимир Залунін, - екологічна політика України за роки незалежності в цілому сформована. Проте сучасна мережа природно-заповідного фонду області, яка складає 116 об’єктів загальною площею 26,2 тис.га, що становить 0,8% від площі області, за розрахунками провідних європейських фахівців, надто мала, оскільки необхідна площа природоохоронних територій для забезпечення сталого розвитку регіону має складати не менше 8-11% від загальної площі.

З огляду на це відповідно до вимог законів України за ініціативою обласної ради та державного управління екоресурсів Дніпропетровський науково-дослідний і проектний інститут землеустрою виконали дослідження в межах Солонянського району з метою створення регіонального ландшафтного парку „Придніпровський”. Він буде розташований на землях Військової, Башмачанської, Микільської сільських рад на території Микільського лісництва Солонянського району. Його пропонована загальна площа - 4917,9 га.

Об’єкт являтиме собою комплекс придніпровських глибоких балок і ярів з байраками, степом і штучним лісом, берегами р. Дніпро.

Обласна рада визначає пріоритети у справі збереження довкілля і один з них – це створення природних ландшафтних парків. Враховуючи актуальність проблем збереження довкілля постійна комісія запропонувала на розгляд чергової сесії обласної ради внести питання щодо створення в області регіонального ландшафтного парку „Придніпровський”.

Члени постійної комісії підтримали цю пропозицію і сесія обласної ради, яка відбудеться найближчим часом, розгляне дане питання.

Крім того, на засіданні були обговорені інші питання, які згідно регламенту мають пройти через засідання профільної комісії.
Gorod.dp.ua на Facebook.


Дэн  (02.11.05 14:05): Хорошая новость! Поддерживаю всецело. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі на автостанції на лівому березі планують збудувати зал очікування з торговельними приміщеннями (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (6)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  Утворюється метровий шар піни: у Дніпрі в озеро Куряче з колектора виливаються відходи (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте