Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
17:34

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Безжалостные звери захватили позиции днепровских воинов

Безжалостные звери захватили позиции днепровских воинов

Хвостатые оккупанты не дают покоя ни днем, ни ночью, уничтожая и портя имущество наших защитников.

Каждый украинский военный сразу поймет, о каких животных идет речь. Они малы размером, но их коварство и вредность не знают границ. Это – мыши.

Об этих вредных врагах с юмором рассказал боец 128 Днепровской бригады ТРО ВСУ, известный историк Дмитрий Каюк:

«Познайомтеся з Гаррі. Він ветеран, тобто в батальйоні буквально з першого дня.

Гаррі справжній окопник - як вийшов з хлопцями на нуль на початку минулорічного червня, так з окопів і не вилазив (не рахуючи лікування в шпиталях контузій та вогнепального поранення). Ігор досконально знає всі нюанси життя на нулі. Нас ніхто не вчив, що і як робити на передовій - зайти в лісосмугу, окопатися й тримати оборону. Все! От саме завдяки наполеглевій кожноденній праці й бажанню вчитися Гаррі, й таких бійців як Гаррі, наша рота стала ефективним бойовим підрозділом. А ще Ігор людина життєрадісна, відкрита та щира. Він навіть сердиться якось "не по справжньому", без злоби.

Памятаю, стоїть Гаррі в окопі і проклинає мишей, які погризли його спальний мішок і каску (!). Але робить це так, що зрозуміло - рука на мишу в нього не підніметься.

А треба сказати, що гризуни в окопному житті це справжнє горе. Вони усюдисущі й нахабні. Гризуть все. Їжу доводиться розвішувати на мотузочках по гілках (прильот і все десь по чагарниках розкидано). Миші не гребують броніками, автоматами та іншою амуніціє й озброєнням. На всьому відбитки їх зубів. Прокидається солдат і починає витрушувати мишей з під одягу. Ось такий нюанс життя на нулі.

Наша армія тримається на таких солдатах як Гаррі. Вірте в хлопців з батальйону Стара Самарь. Все буде 4.5.0».

Видео коварных и безбоязненных мышек можно посмотреть здесь www.facebook.com/100028090726356/videos/pcb.1338135380466140/866031421862275

Впрочем, не редкость на передовой – и звери гораздо крупнее. О встречах с лисицами, зайцами, кабанами защитник Украины поведал:

«На продовження теми щодо диких тваринок на лінії бойового зіткнення. Ці два коротеньких відео надіслав Гаррі. Як бачите, в окопах нашим солдатам не самотньо.

Крім гризунів (мишей і щурів) улітку в гості до бійців зазирають жаби, гадюки та ящірки. Буває на позиції виходять лиси та зайці. Але це рідкість. Невпинна стрілянина більшість тварин розігнала. Кабанчик очевидно відчайдуха. Звуками бою не перймається й насолоджується життям повною мірою.

Взагалі з дикими тваринами пов'язано декілька веселих історій. Якось пізньою осінню минулого року серед ночі наша "пташка з оченятами" засікла пересування в тилу батальйону групи людей. Чоловік 6-7 (точно вже не пам'ятаю). Рухалися вони не стежками, а полем, обходячи наші позиції стороною й відрізаючи роту, що тримала вразливу флангову позицію. Спроби вийти з ними на зв'язок по рації виявилися невдалими. Ніхто з наших там ходити не міг. Значить це ворожі солдати - ДРГ! Що тут почалося. На ВОПах зайняли кругову оборону. Підняли по тривозі резерв. Всі вільні від чергування солдати почали готуватися до бою, водії прогрівати автівки, аероррозвідка підняла додаткові дрони. Аж ось ДРГ підійшла впритул до позиції й спостерігачя доповів: "Бачу стадо диких кіз". Реготали довго.

Іншого разу на одній з позицій, теж серед ночі, через ПНБ засікли групу ворожих солдат, які періодично виглядали з окопів. Їхні голови то з'являлися, то зникали. Наші ввалили туди по повній. Навіть з РПГ пару раз шмальнули. Голови зникли і більше не з'являлися. Злі язики подейкують, що це були зовсім не орки. Мішенню стали фазани (!), які пересувалися вздовж лісосмуги. Не знаю правда чи ні. Дискусії тривают дотепер. Ось таке трапляється на війні.

До речі, прийшли дощі. Незабаром прийдуть і морози. Життя в окопах не мед. Ніколи не будуть зайвими такі речі, як: гумові чоботи (до речі у Гаррі нога дефіцитного 48 розміру), плащі, налобні ліхтарики, шкарпетки, будівельні рукавичик, керамічні грілки, газові балони (на 5-8 літрів), їжа швидкого приготування (супи і каші). Це те, що реально потрібно солдату в окопі».

Видео о кабанчике на передовой здесь www.facebook.com/100028090726356/videos/pcb.1338135380466140/856889945758112

Фото и видео со страницы Дмитрия Каюка.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте