Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 15 мая 2024
00:20

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Декриміналізація порно. Нардеп про заробіток на платформі OnlyFans: це краще, ніж брати хабарі

Декриміналізація порно. Нардеп про заробіток на платформі OnlyFans: це краще, ніж брати хабарі

Народний депутат Ярослав Железняк, який виступив з ініціативою часткової декриміналізації порнографії, розповів про те, як зміни вплинуть на тих, хто наразі надає послуги через OnlyFans та інші подібні платформи.

Про це він розповів в ексклюзивному коментарі УНН.

Наразі, за словами Железняка, усіх, хто зареєстрований на таких платформах та надає контент еротичного чи порнографічного характеру, за законодавством слід карати – їх можуть ув'язнити на строк у 3 роки.

Часткова декриміналізація змінить ситуацію.

«Їх не посадять. До них, або конкретно до цієї дівчини, не прийде завтра правоохоронець і не скаже “або ти мені платиш 200-500 доларів, або ми з тобою займаємось любов'ю”, мʼяко кажучи. А зараз так роблять. І це проблема», - каже нардеп.

Він наголосив, що не оцінює моральний аспект таких занять, і що ідеться виключно про добровільні дії з боку повнолітніх.

«Ще раз повторю, що реєструватися або не реєструватися - це вибір конкретної людини. Там є дівчата та хлопці. Це їх вибір, і я не в праві змінювати моральну частину цього рішення. Це мали зробити батьки, учителі в школі, друзі, це, знову ж таки, вибір людини, але це точно краще, ніж, як деякі наші політичні проститутки, брати хабарі і розкрадати Енергоатом – це точно більшу шкоду завдає», - заявив Железняк.

Він також нагадав, що платформа OnlyFans сплачує в Україні податки, і лише за пів року 2023 року було сплачено 34 мільйони гривень податків, які пішли на армію. І ця платформа є лише однією з багатьох. Він також нагадав про волонтерський рух «Теронліфанс», який зібрав на допомогу армії понад 31 млн грн.

«Вони вже платять податки, а всіх цих дівчат і хлопців, які там зареєструвалися, по закону ми маємо посадити на 3 роки. А людей, які розграбовували Енергоатом, у кращому випадку посадять на 2 роки. Мені здається, якось несправедливо. Правда, ті вкрали мільярд на одній з головних схем і сфер для України. А інші показали оголене своє (!) тіло за власною згодою, заробляючи гроші. Дисонанс якийсь виходить», - вважає Железняк.

Нардеп також зауважив, що поки не бачить опору з боку колег по цеху щодо своєї законодавчої ініціативи.

«Мені здається, що наш парламент, як найбільш молодий парламент світу, має бути достатньо ліберальним. Ми вже мали голосування за Стамбульську конвенцію та навіть за легалізацію медичного канабісу. Там хоча б щось змінювалося, а тут ми просто фіксуємо статус-кво і прибираємо відверту шизофренію. Тому я знаю, що багато колег підтримують ідею робочої групи», - зауважив нардеп.

Про що саме законопроект

«Якщо коротко, суть його зробити так, щоб за наявність фотографії голого чоловіка або жінки, за той контент, який всі можуть побачити в інтернеті у безлімітній кількості, за той контент, який іноді пересилають, у тому числі військові своїм дружинам чи своїм чоловікам, не садили до 7-ми років.

Железняк наголошує, що в Україні виникла дивна ситуація: ситуація з порнографічним контентом зазнала суттєвих змін, а в нас продовжує діяти радянська норма про покарання.

Наразі людину можуть покарати за фотографію, яку вона має і яку правоохоронець буде вважати еротичною або порнографічною.

Законодавча ініціатива не стосуватиметься так званого Redhead-порно.

Якщо це так зване Redhead-порно, тобто відеоконтент без згоди особи, і воно розповсюджується – звичайно, не має такого бути, і в усьому світі за це карають. І, звичайно, якщо це порнографія з неповнолітніми, з тваринами, з каліцтвом, тобто там є певний перелік... І він, знову ж таки, синхронізується з європейським законодавством. Звичайно, за це теж має бути відповідальність», - пояснив Железняк.

Gorod.dp.ua на Facebook.


.  (17.08.23 10:36): Сейчас самое время заниматься этим вопросом. Все другие проблемы в стране, ведь, уже решены. Ответить | С цитатой
Kolyan  (17.08.23 01:20): Дождались... Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. новых деревьев высадят на Днепропетровщине

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте