Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
сб, 27 апреля 2024
16:13

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре прошла Международная конференция «Человек и Космос»

|«« «« »» »»|

Такая Международная молодежная научно-практическая конференция состоялась в нашем городе уже в юбилейный, 25-й раз.

Днепр давно и по праву носит звание «Космической столицы Украины». Символично, что в Международный день космонавтики в нашем городе стартовала Международная молодежная научно-практическая конференция «Человек и Космос».

Несмотря на Большую войну, конференция получилась по-настоящему масштабной. В ней приняли участие более 160 участников, было заслушано 147 докладов о перспективах освоения Космоса и развития в этом направлении промышленности Днепра. Одно «но»: из-за войны конференцию пришлось проводить в онлайн формате.

Ее участниками стали и представители Приднепровской государственной академии строительства и архитектуры, в которой об итогах конференции рассказали:

«ЛЮДИНА І КОСМОС: ОСВОЄННЯ МІСЯЦЯ ТА ПЛАНЕТ.

В самій сутності людини закладено жагу до пізнання навколишнього світу. Космос – з грецької: дещо цілком впорядковане. Це те, що знаходиться поза межами атмосфери, але в межах нашого прагнення осягнути, якщо не фізично, то хоча б знаннями, науково обгрунтованими припущеннями, гіпотезами… Особливо це прагнення притаманне молодим науковцям космічної столиці України, якою по-праву є Дніпро.

На базі Національний центр аерокосмічної освіти молоді імені Макарова (м. Дніпро) у онлайн-доступі відбулася ХХV Міжнародна молодіжна науково-практична конференція «Людина і Космос». Участь у роботі науково-практичного напрямку № 6 – «Освоєння Місяця та планет» взяли студенти ПДАБА під науковим керівництвом провідних вчених нашою академії.

На секції були присутні представники ДП «Конструкторське бюро «Південне» імені М.К. Янгеля» на чолі з начальником відділу Г. ОСИНОВИМ, яким ректор академії д.т.н., професор Микола Васильович САВИЦЬКИЙ подарував екземпляри монографії з дослідження формоутворення поселень на Місяці, підготовленої авторським колективом академії.

Змістові доповіді зробили студенти А. АПАНАСЕНКО «Формоутворення обвалованих місячних поселень на основі астропланетарних проекцій» (керівник доц. В. Воробйов), М. ГОНЧАРОВА «Виготовлення будівельних виробів на Місяці» та С. СУХАР «Планетоходи для технологічного обладнання» (керівник проф. ШАТОВ С.). Ці студенти відзначені Дипломами конференції, кожен доповідач отримає електронний сертифікат учасника.

Взагалі, конференція була не лише ювілейна – за номером ХХV, а й по-справжньому масштабна. Відповідно до офіційної інформації та регламенту проведення конференції, засідання пройшли у 20 науково-практичних напрямках. Було заслухано 147 доповідей. В їхньому обговоренні взяло участь 160 учасників та гостей конференції, серед яких студенти та аспіранти ДНУ Гончара та Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, делегація молодих спеціалістів ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля. Для участі у конференції надіслали тези доповідей 222 учасники. Це студенти, аспіранти та молоді вчені з Дніпра, Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Ужгорода, Миколаєва, Житомира, Кам'янського, Павлограда.

Сьогодні вони шукають шляхи освоєння Місяця та інших планет. Завтра будуть брати участь у реалізації практичних проєктів колонізації Місяця, Марса, Венери, Меркурія… Будуть нові українські ціолковські, кондратюки, корольови, янгелі, макарови, каденюки.

За результатами цікавої та плідної роботи дипломами XХV Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина та Космос» відзначено 68 учасників, 32 найкращі доповіді рекомендовано до публікації у професійних наукових журналах України. Кожен доповідач отримає електронний сертифікат учасника.

Рішенням Конференції за одностайної підтримки учасників та організаторів у 2024 році заплановано проведення XXVІ Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос».

Фото – Национальный центр аэрокосмического образования молодежи имени Макарова. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (12)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте