Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 08 мая 2024
02:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Доме искусств состоится презентация необычной книги

В Доме искусств состоится презентация необычной книги

Сегодня, 19 декабря в 13-30 в Доме искусств (улица Философская, 23) представят новую книгу «В обіймах Дніпра».

Необычность этого издания в том, что оно объединило в себе рассказ о переселенцах творческих профессий и увлечений.

Днепр стал вторым домом для десятков тысяч вынужденных переселенцев. Среди них – немало людей творческих профессий и увлечений. Многих из них объединил Днепровский Дом искусств. Напомним, что с первого дня войны Дом искусств проводит огромную волонтерскую работу, помогая нашим военным и переселенцам.

Кроме этого, в Доме искусств регулярно проводят творческие встречи, мероприятия, концерты, открывают новые выставки.

А сегодня здесь презентуют новую книгу, в которой будет рассказано о судьбах 28 творцов-переселенцев.

Вот что об этом Городскому сайту сообщила арт-директор Днепровского Дома искусств Валентина Слобода:

«19 грудня, у День Святого Миколая, о 13.30 в приміщення Будинку мистецтв відбудеться презентація книги про митців-переселенців "В обіймах Дніпра".

Колектив і митці творчих об’єднань Дніпровського Будинку мистецтв ведуть значну роботу для переселенців. Тисячі людей з різних міст і сіл: Маріуполя і Сєвєродонецька, Бахмута і Краматорська, Харкова і Костянтинівки, Рубіжного і Покровська, Нікополя і Слов’янська, багатьох сіл і селищ Донецької, Луганської, Херсонської та Харківської областей зараз у Дніпрі. Більшість із них чекає звільнення окупованих територій та мріє швидше повернутися додому, а деякі хочуть продовжити свій життєвий шлях у нашому місті.

Серед переселенців до наших країв є особлива категорія - це МИТЦІ. Вони перебувають у стані сильного внутрішнього шоку, досить боляче усвідомлюють реалії війни. Митець як ніхто інший, всі події пропускає через себе, через свої емоції, і намагається шукати спосіб для самореалізації, відтворюючи пережите у своїх роботах. Усвідомлюємо: їм потрібна підтримка.

Так народилася ідея цієї книжки (автор - В.Слобода, дизайн – В. Ожуг). У ній — розповіді про 28 митців, що були вимушені покинути рідні міста, роботу й друзів. Але, ставши переселенцями, вони не зрадили собі, продовжуючи творити. Бо коли в людини є талант, то, як відомо, гріх заривати його в землю. Серед митців, що переселились у Дніпро, є представники візуального, музичного, кінематографічного, театрального мистецтв, літератури. Деякі з них - фахові автори, відомі у європейському мистецькому просторі (С.Коморний, О.Макаренко, Б.Романов, О.Бондаренко, К.Поддубко, С.Друзяка та С.Литвинов). Пам’ятники відомого скульптора Вячеслава Гутирі встановлені в багатьох містах України (Київ, Донецьк, Херсон, Полтава, Дніпро, Краматорськ та ін.), а також у Канаді (Ванкувер).

Підготувавши цю книжку, ми хочемо підтримати та заохотити мистецьку спільноту переселенців не полишати творчості та стати голосами суспільства, яке переживає дуже складні часи свого життя. А також звернути увагу благодійних фондів, меценатів, владних структур на їхню необхідну допомогу митцям і мисткиням, яких прийняло в обійми наше рідне місто.

Видання цієї книги стало можливим завдяки фінансовій підтримці Благодійного фонду Відновлення України та Usmishka Association. Щиро-щиро дякуємо благодійникам! Впевнені, що ця їх доброчинність змінить настрої тих митців, які змушені були покинути домівку, відчути їм свою потрібність у цей складний час та мотивуватиме до продовження творчості».


Gorod.dp.ua на Facebook.

Документы по теме:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте