Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
19:57

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпровський Коваль Талісман презентував свої нові шедеври

Дніпровський Коваль Талісман презентував свої нові шедеври

Відомий у багатьох країнах світу наш земляк, скульптор та майстер художньої ковки представив колекцію нових робіт у рамках проекту «Зерно Життя».

Ім'я Коваль Талісмана давно відоме далеко за межами України.

Він уже 10 років займається відродженням та розвитком традицій українського мистецької ковки.

Також він - співорганізатор проведення фестивалю Koval Fest, який з величезним розмахом проводився у Дніпрі до початку Великої війни. А також – співзасновник Громадської організації «Національна спілка митців з художнього металу».

До початку війни їм було створено десятки скульптур, які об'єднували та надихали людей у ​​різних куточках України. Серед його робіт – "Талісман Дніпра", "Індустріальне серце Дніпра", "Абетка Дніпра", "Дерево Дружби Університетів", "Планета Знань", експозиція "Космічний парк", триметрова скульптура "Сокіл Надихає".

З першого дня нападу рашистів на нашу країну Коваль Талісман направив усю свою енергію та сили на підтримку ЗСУ.

Він об'єднав ковалів Дніпра для виготовлення протитанкових загорож та іншого обладнання, необхідного нашим захисникам. А також ініціював проведення цілої низки міжнародних фестивалів майстрів ковальської справи та аукціонів, кошти від яких прямували нашим військовим.

Про цей період роботи Коваль Талісман згадує таке:

«Я пам’ятаю як ми працювали декілька ночей без сну. Ситуація змінювалась і запити військових теж. Саперні кішки, печі для приготовування їжі та обігріву, конструкції, резервуари з водою. Кожен візит хлопців до мене – це нова історія про жахіття, силу нашого духу, боягузтво ворога. Емоції переповнюють і кожного разу ти відчуваєш, що хочеш зробити щось визначне. Адже саме мистецтвом я  теж можу зробити великий внесок у нашу спільну Перемогу. І тоді я почав працювати над першою своєю роботою. Але витративши майже всі свої ресурси я довго не міг реалізувати свою ідею. Я відчув, як цей тягар впливає на мій стан. І я почав шукати будь-які можливості аби реалізувати свої ідеї.

Я був здивований, коли десь у березні мені зателефонували та спитали - чи може журналіст BBC завітати до мене, бо хочуть зняти репортаж про те, як в тилу допомагають і волонтерять. Це було тоді для мене відкриттям, що через те, що в Україні діє такий волонтерський рух, журналісти працюють аби підвищити симпатію людей до українців та викликати довіру до нашої нації як до оборонців Європи».

А минулого літа, як уже повідомляв Міський сайт, Коваль Талісман розпочав свій новий проект – «Зерно Життя».

Про цей проект майстер розповідає таке:

««GrainofLife» (у перекл. з англ - «Зерно життя») – це присвята всій Україні та українцям, які демонструють непереможність та нескореність нашого народу. Моя амбітна ціль - створити колекцію бронзових скульптур, які покликані підвищити рівень уваги міжнародної спільноти до українського сьогодення. Підвищити рівень уваги українців до важливості бути соборними, бути одним цілим у важкі часи. Ідея була підтримана Український культурний фонд, в рамках ЛОТ 5 «Стипендія на відновлення культурно-мистецької діяльності» для подолання викликів воєнного сьогодення.

Саме в часи найбільшої кризи мистецтво та культура є надважливими для української нації у подоланні страшних стресів війни. ДяКую за підтримку УКФ, моїм друзям.

Куємо перемогу РАЗОМ!».

Сьогодні в рамках цього проекту Коваль Талісман презентував свої нові роботи.

Про них він люб'язно розповів Міському сайту:

«Презентую свою колекцію бронзових скульптур "Зерно життя".

Я створив 4 мистецькі роботи в реаліях воєнного вторгнення в Україну. Все, що мене зачепило, все, що мене надихнуло - я втілив у металі. Планую провести індивідуальну благодійну виставку у Європі та доєднатися до ряду групових .

Перша робота з колекції вже експонується у Нью-Йорку. Я створив 2-метрове "Серце героям Азову", яке було презентоване в рамках фотовиставки "Ангели Герої Маріуполя" у м. Київ. Міні-копія цього серця увійшла в мою бронзову колекцію. Спілкуючись із родичами загиблих Героїв, в мене виникло бажання сворити іменне серце кожному захиснику, який загинув захищаючи нашу країну».

Відео про створення цих робіт можна подивитися тут

Cюжет про роботу Коваля Талісмана:

Бажаємо Ковалі Талісману створення нових скульптур, кожна з яких теж наближає нашу спільну Перемогу!

Фото та відео надане Ковалем Талісманом.








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте