Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:58

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Плавець з Дніпра Денис Кесиль не зміг вийти до півфіналу Олімпіади

Плавець з Дніпра Денис Кесиль не зміг вийти до півфіналу Олімпіади

Українці Денис Кесіль та Ігор Трояновський вилетіли за підсумками попередніх запливів дистанції 200 метрів батерфляєм, яка проходить на Олімпіаді-2020. Обидва плавці не потрапили до топ-16, які кваліфікувалися у півфінали.

Кесіль та Трояновський змагалися у дисципліні 200 метрів батерфляєм. Але подолати кваліфікацію не змогли.

Формат змагань передбачав п'ять кваліфікаційних запливів, у яких виступили 38 плавців. У півфінали проходили 16 найкращих плавців за підсумками кваліфікації, незалежно від того, в якому запливі вони змагалися.

Ігор Трояновський змагався у другому запливі, у якому посів сьоме місце з результатом 1:56.37 хвилини, відставши від лідера - норвежця Томео Хваса - на 1.32 секунди.

Денис Кесіль виступив у наступному після Трояновського запливі. І хоча так само фінішував на сьомому місці, виступив гірше - 1:58.37 хвилин та відставання у 2.07 секунди від швейцарця Ное Понті.

Для обох плавців Олімпіада-2020 стала першою в кар'єрі. Причому, якщо для Кесіля Ігри в Токіо підійшли до завершення, то Трояновський ще матиме шанс пройти у півфінал - він змагатиметься на дистанції 100 метрів батерфляєм.

Обидва українських спортсмени після виступу дали коментар Суспільне Спорт, у якому поділилися емоціями. За словами Кесіля, він не може назвати дебют на Олімпіаді ані легким, ані важким.

"[Дебют] вийшов не досить легким, але й не відчув, що і сильно важко було - щось середнє. Це мій найкращий результат у цьому році після того, як перехворів коронавірусом, краще не плив. Два роки не покращую [особистий результат], але після хвороби йдуть якісь покращення. Відновлююся назад у свою форму. Може і відновився, просто не вдалося показати, що можу".
А ось Ігор Трояновський наголосив, що розраховує виступити краще на дистанції 100 метрів.

"Був на юніорській Олімпіаді у Буенос-Айресі у 2018 році. Важко щось казати [після виступу у Токіо]. Я намагався, багато тренувався, старався - не вийшло. Буду намагатися далі, попереду сотня [100 метрів батерфляєм], спробую краще [виступити]. Був на зборі 10 днів в Амагасакі (місто в Японії), акліматизувався там. Можливо, справа не в акліматизації, а в чомусь іншому. Зроблю роботу над помилками та спробую покращити все".
Щодо умов перебування у Токіо на час Олімпіади, то Кесіль зазначив, що відчуває нові для себе емоції. Але хотів би мати можливість познайомитися з містом, що неможливо в умовах надзвичайного стану в Токіо.

"Олімпіада відрізняється від чемпіонатів світу та Європи. Житло це у селищі, харчування, організація - усе якось по-новому. Задоволений умовами, просто хотілося б після дистанції вийти у місто, подивитися його".
Для Трояновського та Кесіля це були перші Олімпійські Ігри у кар'єрі.

Перед Олімпіадою-2020 Трояновський та Кесіль виступили на Євро-2021 з водних видів спорту. Найкращий результат Трояновського - 11-е місце (200 метрів батерфляєм). А ось Кесіль посів 12-е місце на Євро, змагаючись у цій же дисципліні.

Кесіль у 2019 році фінішував п'ятим на чемпіонаті світу-2019 у дисципліні 200 метрів батерфляєм.

Найкращим плавцем у кваліфікації на дистанції 200 метрів батерфляєм став угорець Кріштоф Мілак - 1:53.58 хвилини.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті