Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
07:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

За неповні 4 місяці поточного року в Дніпрі з'явилося більше 20 нових звалищ

За неповні 4 місяці поточного року в Дніпрі з'явилося більше 20 нових звалищ

У Дніпрі триває боротьба зі стихійними звалищами.

Ярослав Крисько, начальник управління охорони навколишнього середовища департаменту екологічної політики ДМР:

"З 2017 року у реєстрі стихійних сміттєзвалищ, а саме безхазяйних відходів, на території міста налічується понад 400. А з початку 2021 року, за неповні 4 місяці, внесено понад 20 нових стихійних сміттєзвалищ. Зазначу, що у 2017 році з міського бюджету було виділено 2 млн 400 тис грн і ліквідовано близько 3000 безхазяйних відходів, у 2018 — 9 млн грн і ліквідували 11 000 тонн безхазяйних відходів, у 2019 та 2020 роках — близько 9 млн грн на кожен рік і ліквідовано звалищ загальною масою понад 8 000 тонн безхазяйних відходів. А також вже прийнята нова програма департаменту екологічної політики "Комплексна програма екологічної безпеки та впровадження сталого розвитку м. Дніпра на 2021-2025 роки" і відповідно на цей рік запланована ліквідація близько 70-80 стихійних сміттєзвалищ. Орієнтована маса відходів становить понад 8300 тонн. Але це тільки орієнтовна цифра. Також орієнтовно на це виділять понад 9 млн грн. Й в черговий раз потрібно наголошувати громадянам, підприємцям, суб'єктам господарювання, підприємствам усім форм власності про необхідність укладання договору на вивезення побутових відходів".
Віталій Коваленко, директор "ТОВ Екологія-Д":
"З кожним роком ми додаємо техніку для вивозу сміття. Зараз у нас 14 екіпажів: трактор (навантажувач), 2 КамАЗи плюс 3 маніпулятори, що завантажують самі себе, маючи кузов на 20 і більше кубів. З цією технікою ми справляємося, але в період ранньої весни, коли дачники й мешканці приватних ділянок починають прибирати листя, обрізати дерева й у зв'язку з цим йде накопичення. І добре, коли потім люди відносять сміття до точок побутових відходів (ТПВ), а не виносять за територію свого двору і залишають на вулиці. Прохання до жителів, які прибирають свої ділянки, щоб вони залишали сміття на точках ТПВ, там, де це належить. Зараз ми вже встановили 32 контейнери на 8-12 кубів кожен. Ще одна проблема — це будівельне сміття. Найчастіше люди кидають в пластикові контейнери, а сміттєвоз, завантажуючи себе таким сміттям, ламається. Так, за минулий період у нас вже близько 3500 поламаних контейнерів, а деяких з них не змогли відновити".
Gorod.dp.ua на Facebook.


Злюка  (21.04.21 14:01): Так перевозят с места на место при ликвидации, а не перерабатывают, вот и новые свалки образовываются. Луше стройте мусороперерабатывающий завод и свалок не будет. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті