Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
02:45

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У США відбувся пуск ракети-носія «Антарес»: підготовку до пуску, її випробування та пуск виконано за участю фахівців КБ «Південне»

У США відбувся пуск ракети-носія «Антарес»: підготовку до пуску, її випробування та пуск виконано за участю фахівців КБ «Південне»

15 лютого о 22 годині 21 хвилини за київським часом (о 15 годині 21 хвилини за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США) проведено успішний пуск американсько-української ракети-носія середнього класу «Антарес». Вона вивела на орбіту, що близька до орбіти Міжнародної космічної станції, 13-й автоматичний вантажний корабель Cygnus, який має доправити на МКС корисний вантаж масою 3750 кг на замовлення NASA.

Ракета-носій складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля Cygnus (третій ступінь). Основну конструкцію першого ступеня PH «Антарес» розробило КБ «Південне», а виготовив Південний машинобудівний завод у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн.

Підготовку PH «Антарес» до пуску, її випробування та пуск виконано за участю фахівців КБ «Південне», ВО ПМЗ і НВО «Хартрон-АРКОС». Згідно з контрактом, технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації в режимі реального часу здійснювалися з території КБ «Південне». Українські фахівці забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності в повному обсязі.

13-й космічний буксир Cygnus отримав ім'я Роберта Генрі Лоуренса-молодшого – першого афроамериканського астронавта, який у 1967 році був обраний для участі в програмі пілотованої орбітальної лабораторії ВПС США. Cygnus-13 – другий корабель, що запущений американською корпорацією Northrop Grumman за контрактом із NASA в рамках другого етапу постачання МКС, який передбачає ще, як мінімум, чотири місії.

За даними НАСА, нинішня місія має три основні завдання. На Міжнародну космічну станцію буде доправлена ​​мобільна лабораторія SpaceLab з вирощування тканин та клітин – швидкодіюча високопродуктивна платформа для проведення складних біологічних експериментів в умовах космосу. Такі експерименти відіграють важливу роль для визначення впливу мікрогравітації на фізіологію людини. Лабораторія працює автономно, екіпажу необхідно лише забрати вантаж із транспортного засобу, а по завершенні досліджень – відправити на Землю для вивчення їх результатів. Також на МКС буде доправлено космічну теплицю Plant Habitat-02, в якій у якості експериментальної рослини вирощуватимуть редьку. Вирощування продовольчих культур у космосі – необхідна умова для майбутніх польотів на Місяць та Марс. Окрім цього, у ході місії заплановано дослідження The Spacecraft Fire Experiment-IV (Saffire-IV): після того як Cygnus покине МКС, буде проведено низку експериментів з вивчення впливу високих температур на різні матеріали в умовах космосу. Такі експерименти допомагають у розробці вогнестійких матеріалів і плануванні протипожежних заходів.

Cygnus проведе в космосі приблизно п'ять тижнів. Після відстикування від МКС на космічному апараті буде включено рушійну установку, корабель відійде від станції на безпечну відстань, а після формування орбіти сходу увійде у щільні шари атмосфери і зруйнується над Тихим океаном.

Gorod.dp.ua на Facebook.


а в чем достижение  (17.02.20 12:21): в том, что основной задачей КБ «Южное» является разработка и контроль изготовления на заводе «Южмаш» ёмкостей для топлива, баков высокого давления, клапанов, датчиков, системы подачи топлива и питания, труб, проводов и другого связанного с ними оборудования. Двигатели на этом носителе российские (НК-33) еще 70-х годов прошлого века, корпус глубокая переработка ракеты "Таурус-2". Завод, некогда имевший полный цикл ракетного производства, сейчас скатился до банального поставщика топливных баков. Відповісти | З цитатою
тополянин...  (16.02.20 22:09): Ребята,это здорово! Молодцы,а тем кто ноет,вопрос...чего сидим без зп 7 месяцев? Вольному воля Відповісти | З цитатою
Яврей Митя  (16.02.20 21:10): Как для америки ракеты делать, так лучше совсем завод закрыть Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вася  (16.02.20 18:12): На ЮМЗ,к сожалению,одни пенсионеры кому за 65,остались Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Олег  (16.02.20 15:02): Южмаш не выплачивая свои работникам по 7 месяцев зарплаты , участвует совместно с КБ Южное в международных совместных проектах по выпуску ракет, сотрудничая с мировыми производителями в космической отрасли , выполняет свой заказ перед заказчиками, выпускает готовую продукцию, качественную стоит отметить, за 12 пусков один неудачный (не по вине Южмаша) как тебе такое Илон Маск???))) учитесь капиталисты как работать надо и как организовывать производственный процесс)))зарплату можно не платить)) на качестве и сроках выпуска продукции это почти не сказывается)) Відповісти | З цитатою
Олег  (16.02.20 10:30): а тем временем на южмаше задолженность по зарплате 7 месяцев. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті