Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 13 травня 2024
18:24

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі відбувся день відкритих дверей із профілактики раку молочної залози

|«« «« »» »»|

У КЗ «Міська клінічна лікарня № 9» провели день відкритих дверей із профілактики раку молочної залози.

16 жовтня з 8:00 до 14:00 акушери-гінекологи, мамологи, рентгенологи та лікарі ультразвукової діагностики консультували, проводили майстер-класи із самообстеження грудей. Також вони провели круглий стіл на тему здорового способу життя.
«Захід проводиться за підтримки міської ради Дніпра, департаменту охорони здоров'я та організації єврейської громади. Мета – привернути увагу суспільства до раку молочних залоз, покращити знання з цього питання, аби діагностувати це захворювання на початковій стадії та здійснювати належне лікування», – розповіла завідувачка жіночої консультації перинатального центру лікарні № 9, заступниця головного лікаря Людмила Гавриш.
Кожні 30 хвилин в країні діагностується новий випадок раку молочної залози, і щогодини від нього помирає одна жінка. Щорічно недуга забирає життя майже 7,5 тис. українок. І саме пізнє виявлення цього захворювання є однією із головних причин смертності.

У Олени Кабирової виявили рак 20 років тому, після пологів. Вона регулярно проходить усі необхідні обстеження:

«До цієї лікарні я вже потрапляю вдруге. Перший був торік, і я пройшла обстеження, яке мені дуже допомогло».
Онколог-мамолог Ігор Плаксєєв розповів, що попри вік необхідно раз на рік чи півроку звертатися до профільного фахівця. Так, за останні дев'ять місяців тільки в цьому лікувальному закладі виявили 50 випадків раку молочної залози на різних стадіях і тільки один – запущений.
«Вже багато років і в нашому районі запущені форми менше виявляють. Це завдяки тому, що ми проводимо місячники. Наша робота полягає в тому, аби діагностувати хворобу на ранніх стадіях, зорієнтувати жінок, щоб вони не доводили себе до запущеної стадії», – розповів Ігор Плаксєєв.
Всесвітній день боротьби з раком молочних залоз проводиться щорічно 15 жовтня. Приурочені до нього заходи проходять у більш ніж 44 країнах світу.

Gorod.dp.ua на Facebook.


гостья  (17.10.19 09:21): 40 лет, зона риска. Хотела профилактический осмотр. Отношение медработника, который делает мамограмму, отвратительное. Если ты сотрудник такого учереждения, будь хотя бы вежлив. И эти бесконечные чаи! Товарищи, вы работаете с 9 до 13! Под кабинетом очередь, время в талонах не соблюдается! Разочарована не то слово. Відповісти | З цитатою
Раиса V  (16.10.19 19:19): А почему статья написана задним числом?
А заранее, почему не оповестили? Или это статья заказана,только на рекламу?
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті