Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
05:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Заява Партії Зелених України та будинкового комітету “Оберіг” щодо порушення конституційних прав мешканців ж/м Перемога

Заява Партії Зелених України та будинкового комітету “Оберіг” щодо порушення конституційних прав мешканців ж/м Перемога
26 березня 2009 року фірмою “Промтехкомп” на ж/м Перемога в м. Дніпропетровську (в районі будинків № 45, 47, 49 по вул. Новорічній та № 27 по Бульвару Слави) були розпочаті будівельні (земляні) роботи по прокладці кабелю високої напруги. Вздовж дитячого майданчику та зони відпочинку була вирита траншея довжиною 110 м, пошкоджені зелені насадження, лавки, зливний колектор, міжбудинкові проїзди. Все це становить серйозну небезпеку травмування дітей на розритому дитячому майданчику, а також можливість ДТП на зіпсованих проїздах. Крім того зіпсований колектор може стати причиною підтоплення будинків.

Звертаємо увагу на те, що термін дії виданого інспекцією ДАБК міськради дозволу №290/2007 від 14.09.2007 р. на ім'я ВАТ “Енергопостачальна компанія ”Дніпрообленерго” на виконання будівельних робіт по будівництву будівлі розподільчого пункту (РП 10 кВ) по Б.Слави в районі буд. №.27 закінчився 01.09.2008 р. Відповідно до інформації, наданої на запити будинкового комітету інспекцією ДАБК у Дніпропетровській області, дія вищезазначеного дозволу не подовжувалась.

Крім того, за позовом будинкового комітету “ОБЕРІГ” Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд своєю постановою від 14.11.2008 р. у справі №22а-8001/08 визнав нечинним рішення Дніпропетровської міської ради від 23.05.2007 р. №139/15 “Про передачу Відкритому акціонерному товариству “Енергопостачальна компанія “Дніпрообленерго” земельної ділянки по Б.Слави в районі буд.№. 27 в оренду для проектування та будівництва будівлі розподільчого пункту (РП 10 кВ)”. Відповідно до КАС України постанова апеляційного адміністративного суду набрала законної сили з моменту її проголошення, тобто з 14.11.2008 року.

Відповідно до пункту 1.1. Положення про порядок надання дозволу на виконання будівельних робіт, затвердженого наказом Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України від 05.12.2000 р. № 273, відповідні служби мають право на видачу ордера на проведення земляних робіт лише після видачі дозволу на виконання будівельних робіт. Виконання будівельних робіт без вищезазначеного дозволу забороняється.

26 березня ми звернулися до Інспекції архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області з проханням терміново припинити порушення чинного законодавства щодо самовільного здійснення будівельних робіт фірмою “Промтехкомп” та застосувати до них відповідні заходи реагування. 27 березня інспекцією було зупинено всі будівельні роботи, зроблений відповідний припис щодо відновлення земельної ділянки, що була пошкоджена в результаті незаконних будівельних та земляних робіт. Як повідомив представник Інспекції архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області, на посадових осіб буде накладений штраф відповідно до Адмінкодексу.

Ми звертаємося до Дніпропетровської обласної Прокуратури та Управління внутрішніх справ в Дніпропетровській області з проханням вирішити питання про порушення кримінальної справи щодо осіб, які з 26.03.2009 р. по 27.03.2009 р самовільно здійснювали будівельні роботи на прибудинкових територіях будинків №45,47, 49 по вул. Новорічній та №27 по Б.Слави у Дніпропетровську, за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 197-1 Кримінального Кодексу України.

Ми звертаємо увагу Голови Дніпропетровської облдержадміністрації та Дніпропетровського міського голови на те, що керівництвом Комунального підприємства з благоустрою Дніпропетровська систематично видаються незаконні ордера на будівельні та земляні роботи, що стає причиною порушення існуючої інфраструктури міста. Крім того міські служби не інформують мешканців міста про свої плани щодо будівництва та інших робіт. Такі незаконні дії посадовців прямо загрожують здоров'ю та життю городян.

Ми наголошуємо на тому, що невід'ємним компонентом демократичного суспільства є право громадян на доступ до інформації, доступ до правосуддя та участь у прийнятті рішень відповідно до Оргуської конвенції та Конституції України.

Заступник голови Партії Зелених України
Павло Хазан
Голова Будинкового комітету “Оберіг”
Віра Матвієвська

##: ПЗУ
Gorod.dp.ua на Facebook.
ФОТО:



 


Natali  (07.04.09 16:29): Политолог, Спасибо Вам, что просвятили невежественных \"комментаторов\" типа мум, и dfg,. Хотя, вряд ли они еще раз сюда зайдут ((( Ответить | С цитатой
Политолог  (01.04.09 14:00): Продолжу.Фракция Зелёных в Верховной Раде была наиболее продуктивна (на "душу депутата"), хотя реально работали не все.
Принципиальность Зелёных проявилась в исключении из партии осеовного спонсора Хмельницкого по идеологическим мотвам.ПЗУ -соучредитель Зелёного Интернационала и Зелёной парити Европы, пользуется авторитетом в международных кругах. Не имеет централизованного финансировния (не хотят Хозяев как у других партий), местные организации выживают самостиоятельно .Так же самостоятельно ПЗУ участвует во всех выборах С нынешним председателем партии незнаком. В Киеве и в Германии имел возможность слушать выступления упоминаемого здесь Павла Хазана. Произвёл впечатление толкового, честного, образованного, патриотичного,идейно заряженного политика. Так же его характеризовали и знакомые .политологи.. Один из них даже сказал-что этот молодой человек -из золотого фонда будущего Украины. Дай Бог , тобы этот фонд сохранился и развился, ведь без него будущего у страны не будет.
Ответить | С цитатой
Политолог  (01.04.09 13:29): Я-профессиональный политолог, киевлянин , сейчас работаю в университете в Германии над докторской по Зелёному общественно- политическому движению в Европе. Попал на сайт по ссылке гугле. Я не вхожу ни в какие партии(профессия не позволяет) и не берусь разбирать конкретный случай, но для точности дам справку, что партия Зелёных Украины -в числе первых партий страны основалась на базе Зеленого Свита (первой независимой общественной экологической организации ) и зарегестрировалась ещё в СССР. Её первый председатель Щербак был избран депутатом СССР. Как партия САМОСТОЯТЕЛЬНО участвует во всех выборах после принятия соответствующего закона. Партия опирается на самую передовую
идеологию -устойчивого развития. Благодаря этому ею было предложена стратегия и тактические решения в развитии страны.
К сожалению, эти предложения (в плане энергетики, биобезопасности, развитии социальной структуры, эффективной противокризисной экономики учтены только в очень малой доле и несистемно.
Ответить | С цитатой
dfg  (31.03.09 14:53): Ivan, помнишь такую песню из фильма о Буратино: "Для дурака не нужен нож, ему в три короба наврешь и делай с ним, что хошь". Это, Вань, о тебе... Ответить | С цитатой
мум  (31.03.09 14:22): Вот и заработал Павло Хазан с биомассой, извините, электоратом. Ответить | С цитатой
dfg  (31.03.09 14:16): Специально для Павло Хазан:
Цитата Кость БОНДАРЕНКО, политолог:
" Партия зеленых, в 1998 году попавшая в парламент, являлась достаточно серьезным бизнес-проектом. Зеленые утверждали, что они не политики, и избиратели им поверили. Это была одна из самых богатых политических сил (в ее ряды входили такие крупные бизнесмены, как Хмельницкий, Шевчук и прочие).
В 1998 году партия стала объединением бизнесменов, которые лоббировали свои интересы в телекоммуникационной, металлургической сферах и не хотели становиться вассалами олигархов. Впоследствии они фактически решили разыграть золотую акцию в парламенте, и им это удалось.
После того как партия несколько раз проиграла выборы и бизнес-проект не сработал, эта политическая сила досталась бизнесмену Владимиру Костерину. Он попытался вернуть ПЗУ былую мощь и влияние. На этих выборах проект опять «не сработал». Но этот проигрыш Костерина вряд ли остановит. Главная причина провала зеленых на выборах — недостаточная работа с электоратом".
Ответить | С цитатой
БешеннаяБелка  (31.03.09 13:34): М-да, если городские власти будут такой беспредел продолжать и продавать все что им вздумается в ущерб здоровью и интересам обычных людей, то скоро не останется места где можно ходить, чем дышать, что пить... А люди по-моему правильно делают свои интересы и законные права надо отстаивать, в стороне оставаться нельзя - задавят нах... и завтра скажут: а мы тут место под вашими окнами продали (или сдали в аренду), у вас тут хранилище для токсичных отходов построят, вы ж не против... молчите - значит не против, и молчите дальше Ответить | С цитатой
Вера  (31.03.09 10:09): От жителей дома упорно скрывали информацию, всячески игнорировали их мнение, проталкивали правдами и неправдами незаконные решения (даже путем подделки документов), без разрешительных документов уже трижды рыли траншеи.
Жители ж/м Победа хотят прекратить эру вседозволенности и безпредела властей и застройщиков.
Крупский, Чистяков, Саенко, Лукашова продолжают за нашими спинами \"решать\" вопрос в пользу застройщиков.
Если этот объект так нужен городу, то городу следовало заранее поинтересоваться у горенерго \"Где и сколько инженерных объектов вам нужно?\" и внести их в новый генеральный план, в планы детальных планировок и т.д. Это не сделано до сих пор.
Ответить | С цитатой
Ivan  (31.03.09 09:29): dfg, что за прогоны в сторону зеленых!? ты, такой же как Бондарь и Куличенко! вот эти появляются всегда и везде Ответить | С цитатой
pavlo.khazan  (31.03.09 09:24): TO: dfg
расскажите мне плз какими владельцами крупных предприятий мы финансируемся??? может быть я чего-то не знаю???
Ответить | С цитатой
1 2 3
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте