Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 01 мая 2024
12:24

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Недоторканість потрібна первоцвітам, а не депутатам!

Недоторканість потрібна первоцвітам, а не депутатам!
Кожний рік прихід весни супроводжується появою гарних квітучих рослин, які узагальнено називають первоцвітами. Нажаль поява квітучих первоцвітів, більшість яких занесена до Червоної Книги, означає, що і в будні і, особливо, в святкові дні буде „розквітати” незаконна торгівля ціми дарами природи.

Програма Партії Зелених України зазначає „зелені за ефективну природоохоронну політику, що має здійснюватись, передусім, в контексті соціально-економічних перетворень. Прямі природоохоронні заходи не замінюють, а органічно доповнюють екологічно сприятливий режим господарювання. Рекультивація земель, очищення водойм, відновлення лісів тощо, не тільки сприяють реставрації довкілля, але й створюють базу для подальшої екологічно збалансованої економічної діяльності.”

Ми розглядаємо природне багатство України як біологічний ресурс, який належить народу. Природні екосистеми - це основа гармонічного співіснування людини і природного навколишнього середовища. Первоцвіти є частиною біоценозу і джерелом як генетичного, так і біологічного ресурсу не тільки для сучасних, але й наступних поколінь. Можливо в майбутньому саме вони допоможуть винайти нові ліки, або речовини, які стануть в нагоді людству. Зауважу, що зникнення будь-якого виду рослин чи тварин, це непоправна втрата унікального генетичного ресурсу, який створювався еволюцією на протязі мільйонів років.

Нагадаємо, що відповідно до статті 10 „Конвенції про охорону біологічного різноманіття”, стороною якої є Україна, необхідно „приймати заходи щодо використання біологічних ресурсів для запобігання або зведення до мінімуму несприятливого впливу на біологічне різноманіття”.

Роль держави у збереженні первоцвітів полягає, перш за все, у жорсткому контролі їх недоторканості та притягненню до відповідальності осіб, які порушують закон.

Громадські організації мають допомагати в цьому державі та провадити освіту щодо наслідків винищення квітів. А пересічні громадяни внесуть великий внесок, якщо перестануть купувати цих приречених на швидку загибель маленьких красунь.

Гаслом протидії винищенню первоцвітів має стати „Недоторканість потрібна первоцвітам, а не депутатам”.
##: ПЗУ
Gorod.dp.ua на Facebook.


Мыкола  (13.03.09 23:55): Надо дать ментам фото первоцветов таких, как крокусы,сон- трава, хохлатки, фиалки, горицвета и пусть вяжут бакланов за дурость на радость депутатам и зеленым. Я иллюстрировал книгу Радуги на земле в Промине в 1987г. о первоцветах. Видно пора переиздать этот труд. Пусть это будет первый шаг по сохранению первоцветов в наше неспокойное время. В сетях интернета я имею мировую известность. И найти меня очень легко. Ответить | С цитатой
Ланселот  (13.03.09 23:38): Отдам в хорошие руки половозрелого гриффона. К туалету приучен. Хозяев уже не ест (я в доспехах, а жена с тещей сами виноваты). Не дайте пропасть очаровательному семисоткилограммовому малышу - откликнитесь, люди добрые! Ответить | С цитатой
Andrew  (13.03.09 20:24): Куплю котика-абиссинца. Сорель, дикий. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте