Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
04:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Кам'янському затримали групу наркоділків, яку "кришував" майор поліції

У Кам'янському затримали групу наркоділків, яку

Організована злочинна група займалася збутом наркотичного засобу опій ацетильований та психотропної речовини первінтин на території міста Кам’янське. «Відкати» з кримінального бізнесу зловмисники систематично спільникам з числа міської поліції. Під час спецоперації Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, СБУ, спецпризначенців Дніпропетровської поліції та військової прокуратури наркоділків було затримано.

Департамент внутрішньої безпеки (ДВБ) Національної поліції України отримав оперативну інформацію про те, що не території міста Кам’янське Дніпропетровської області група осіб здійснює збут накротичних засобів та психотропних речовин. Дніпропетровським Управлінням ДВБ НПУ було проведено перевірку та знайдено підтвердження фактів.

Учасники злочинної групи, з числа місцевих мешканців, займалися розповсюдженням опію ацетильованого та первінтину. Організатор групи – 49-річний уродженець Кам’янського, особисто збував концентрат опію – маляс – своїм 10 наркодилерам, а вони, в свою чергу, клієнтам.

Наркоугруповання мало спільників у місцевому відділі поліції. Серед яких – 42-річний майор поліції з кримінального блоку. Оперуповноважений попереджав наркоділків про заплановані іншими підрозділами поліції перевірки, допомагав звільненню з-під варти учасникам групи, отримував на постійній основі «долю» від прибутку та особисто збував наркотики. У майора поліції провели дві оперативні закупівлі: опію ацетильованого та первінтину.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ військовою прокуратурою Південного регіону України за викритими відомостями було розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.

Спільними діями УДВБ НПУ, бійців полку особливого призначення ГУНП у Дніпропетровській області, Служби безпеки України, під процесуальним керівництвом військової прокуратури організатора, учасників злочинної групи і їхнього спільника-поліцейського затримали.

Проведено 15 санкціонованих обшуків за місцем мешкання членів групи, в їхніх автомобілях, на місцях збуту. Вилучено чималу кількість наркотичних засобів, кошти у різній валюті, зброю та набої, мобільні телефони та чорнові записи.

Повідомлено перші підозри наркодилерам, зокрема, і співробітнику місцевої поліції, за ч.2 ст.307 КК України. Двоє наркоділків перебувають в ізоляторі тимчасового тримання. Тривають подальші слідчі дії, спрямовані на притягнення усіх учасників злочинного угруповання до відповідальності.








Gorod.dp.ua на Facebook.


житель днепра  (04.02.19 20:13): ул Данила Ничая д7,9,13 почти на каждом этаже ВАРЯТ и продают наркоту и все молчат! Відповісти | З цитатою
житель громады  (04.02.19 19:35): Днепр, ул. Новогодняя, 55, кв.31, Наркопритон. Торговля наркотоками днем и ночью вот уже 20 лет. Департаменту внутренней безопасности (ДВБ) Национальной полиции Украины: просьба обратить внимание и принять меры. Відповісти | З цитатою
Горожанка  (04.02.19 16:40): Сто процентов, сам употребляет. А как он проходил медкомиссии? Просил других сдавать за него кровь и мочу? Відповісти | З цитатою
Практик  (04.02.19 13:30): Учитывая "круг возможностей" и "ассортимент услуг", то задержанный полицай - всего лишь "шестёрка"... Бабулеты идут-то "наверх", куда дотянуться - руки коротки при любой власти. Відповісти | З цитатою
Гость  (04.02.19 13:13): Не исключено, что такие же "майоры" крышуют и рэкет в городе. Відповісти | З цитатою
Житель  (04.02.19 12:52): РАССТРЕЛЯТЬ Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті