Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
11:14

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

З 1 квітня в Україні забороняється вилов риби

З 1 квітня в Україні забороняється вилов риби

З 1 квітня в Україні стартує нерестова заборона на вилов риби. Це особливий період у житті риб, адже починається їх розмноження і від того, наскільки успішно мине цей період, наскільки мало люди тривожитимуть природу – залежить відтворення біологічного різноманіття і сталість популяції риб у наших водоймах.

Тривалість нерестової заборони в середньому складає 10-12 тижнів і різниться залежно від регіону та навіть окремих водойм. На проходження нересту впливає багато чинників, головним з яких є температура води, оскільки різні види риб нерестяться при різній температурі. У більшості видів нерест проходить з весни до початку літа: в квітні нереститься щука, з середини до кінця травня - окунь, судак, лящ, короп, карась.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства, Правил промислового рибальства у рибогосподарських водних об'єктах України встановлено заборону промислового та любительського рибальства, змагань з рибальства, на добування водних живих ресурсів під час ходу риби на нерест, на проведення підводного полювання, на пересування плавучих засобів (човнів), на проведення днопоглиблювальних, вибухових та інших видів робіт, на добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо).

Правила лову риби під час нересту передбачають: вилов лише з берега, лише в межах населеного пункту, лише дозволеними знаряддями лову - 1 вудкою/донкою з одним гачком або спінінгом, з дотримання норм вилову - до 3 кг/день на людину, лише в дозволених місцях; риболовля в природних нерестовищах і на території зимувальних ям категорично заборонена.

За порушення правил рибальства під час нересту передбачена як адміністративна, так і кримінальна відповідальність. Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення, за незначне порушення правил рибальства передбачено попередження або накладення штрафу від 34 до 170 грн.; за грубе порушення правил рибальства (наприклад, із застосуванням вогнепальної зброї, електроструму, вибухових або отруйних речовин, інших заборонених знарядь лову, промислових знарядь лову особами, які не мають дозволу на промисел тощо) передбачено штрафи від 340 до 680 грн. з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення. За грубі порушення передбачена також кримінальна відповідальність - штраф 3400 – 6800 грн. або позбавлення волі строком до 3 років. Крім того, за кожну незаконно виловлену рибу, незалежно від її розміру, нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак - 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).

Місця, де дозволено або заборонено рибалити та чіткі дати заборони на рибалку на конкретній водоймі на Дніпропетровщині визначено Наказом, з яким можливо ознайомитись за посиланням.

Управління Державного агентства рибного господарства Дніпропетровської області закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись визначених правил рибальства. Якщо ви стали свідком незаконного вилову риби, просимо невідкладно повідомляти на телефон «гарячої» лінії 096 4000 250. Адже від того, як мине нерестова кампанія залежить кількість риби у наших водоймах!


Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте