Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
05:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровські поліцейські - в трійці лідерів за кількістю розшуканих злочинців та безвісно зниклих громадян

Дніпровські поліцейські - в трійці лідерів за кількістю розшуканих злочинців та безвісно зниклих громадян

878 осіб розшукали правоохоронці Дніпропетровщини за місяць проведення операції «Розшук».

Про це 7 лютого під час прес-конференції повідомив начальник відділу розшуку злочинців та зниклих громадян управління карного розшуку ГУНП в Дніпропетровській області Вадим Сергієнко.


«202 особи, які переховувались від слідства, суду, прокуратури затримали поліцейські за місяць операції «Розшук». З числа злочинців - 41 за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. Так, поліцейські розшукали чоловіка, який з 2011 року перебував у розшуку за скоєння вбивства та переховувався на території АР Крим. Його затримали 4 січня при спробі перетину Державного кордону», - розповів Вадим Сергієнко.
Окрім цього, за скоєння розбійного нападу було розшукано та затримано двох чоловіків, восьмеро - за спричинення тяжких тілесних ушкоджень та 16 грабіжників. Правоохоронці розшукали семеро осіб, які підозрюються у скоєнні незаконних заволодінь автотранспортом, та п’ятьох, які зникли з місця ДТП, внаслідок якої настала смерть потерпілого.

«Завдяки тісній співпраці з відділом міжнародного співробітництва Національної поліції України у період проведення профілактичних заходів було встановлено місцезнаходження та затримано двох злочинців, які розшукувались правоохоронними органами Республіки Молдова та Республіки Білорусь», - додав Вадим Сергієнко.

Крім цього, за місяць проведення операції «Розшук» встановлено місцезнаходження 506 безвісно зниклих осіб, з яких 89 неповнолітніх.

«Так, на території Португалії нам вдалось встановити місцезнаходження матері та її доньки, які безвісно зникли ще у 2001 році, тобто практично 17 років їх доля була невідомою. Також вдалось встановити особу 70 невпізнаних трупів, з яких 6 ідентифіковано за допомогою проведення ДНК-експертизи», - розповів Вадим Сергієнко.
У середньому за добу на території Дніпропетровської області реєструється від 15 до 20 заяв про зникнення людей. У ході першочергових розшукових заходів встановлюється місцезнаходження близько 80-90% зниклих. В залежності від обставин зникнення особа оголошується у державний розшук протягом 10 діб.

«Хочу наголосити, що у разі безвісного зникнення близьких в жодному разі не потрібно чекати добу, дві чи три, як це роблять деякі родичі. Слід відразу звернутись до найближчого відділення поліції або по телефону «102». Працівники поліції відразу розпочнуть проведення розшукових заходів», - наголосив Вадим Сергієнко.
Всього у 2017 році до поліції Дніпропетровщини було подано 4030 заяв про зникнення людей, з них 180 було оголошено у державний розшук.

Згідно з дорученням Національної поліції України у період з 15 грудня 2017 по 15 січня 2018 року на території області проведено профілактичні заходи під умовною назвою «Розшук».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Псих  (09.02.18 18:03): ...вся эта статья - это утверждение - "смотрите сколько сейчас на Днепропетровщине проблем и геморроя" - ничего больше и почему нет статистики уменьшения количества преступлений за время работы "новой полиции" или уменьшения нет??? Відповісти | З цитатою
Житель  (08.02.18 20:59): Они не перепутали...что то.. Відповісти | З цитатою
Вася  (08.02.18 14:26): Приятно читать такое, молодцы. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті