Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
11:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Те, що треба у холодні зимові дні», або 200 фотошедеврів

|«« «« »» »»|

«Те, що треба у холодні зимові дні», або 200 фотошедеврів. 19 січня починаються Дні «Дня» за участі Лариси Івшиної.

Це вже не перша культурна подія за участі газети, що відбудеться на найкращому презентаційному майданчику в Дніпрі – у Музеї українського живопису. І минулого, і позаминулого року масштабну фотовиставку «Дня» відвідали тисячі жителів міста та області – освітяни, школярі та студенти, діячі культури та інтелігенція, просто небайдужі до фотомистецтва, української історії та культури громадяни. Всі вони мали можливість насолодитися фотороботами досвідчених майстрів і талановитих аматорів, які показують у своїх маленьких фотошедеврах сьогодення України та її людей.

Цьогоріч у Дніпрі буде представлено 200 найкращих світлин ХІХ Міжнародного фотоконкурсу «Дня». Особливістю 2017 року стало те, що багато фотографів надіслали цілі серії робіт – від есе до фотодрам. Так, Юрій Величко із села Молодіжного Дніпропетровської області, який вдруге бере участь в фотоконкурсі, представив три цикли: «Зима на нулі», «Сплав» і «Сходження». Два останні присвячені його бойовим побратимам по 46-му окремому батальйону спеціального призначення ЗСУ «Донбас-Україна» Олександру Сарабуну і Анатолію Горбенку. Вони були важко поранені на війні. Але змогли не тільки повернутися до повноцінного життя, а й заряджають нас оптимізмом, вірою у власні сили. Таких емоційних та талановитих знімків на фотовиставці багато – все це варто побачити власними очима, щоб відчути пульс нашого непростого, але героїчного часу.

Кожного року фотомоніторинг найважливіших подій редакція нашої газети об’єднує загальною назвою-лейтмотивом. Фотовиставка «Дня»-2017» – це «Фото-Синтез». У слові «фотосинтез» – глибокий сенс. «Сонячне проміння потрапляє в хлорофілові зерна рослин, і у взаємодії з вуглекислим газом і водою виникає все живе. Це справді найбільше чудо творчості. Без нього не було б життя на Землі, – каже головний редактор «Дня» Лариса Івшина. – Тож виставка-фотосинтез допомагає боротися з «суспільним авітамінозом», синтезує радість та енергію. Нас цікавить усе, що виробляє «кисень» для суспільства. І ми «відкриваємо» такий погляд».

«Ми з нетерпінням чекаємо відкриття фотовиставки газети «День». Це, безумовно, знакова подія у культурному житті нашого міста та музею. Минулого року фотовиставку відвідали тисячі людей, що підвищує й наш рейтинг. Якість фото, що ми побачили, вражає. Це стосується не тільки техніки фотографії, а й, насамперед, емоційної та психологічної складової. Сподіваємось, що популярність фотовиставки газети «День» зростатиме, і цього року відвідувачів буде ще більше», – ділиться передчуттями директор Музею українського живопису Сергій БУРБЕЛО.
Як завжди, формат Днів «Дня» передбачає не тільки перегляд фоторобіт, але й змістовне та цікаве спілкування. 19 січня о 14-й годині у Музеї українського живопису почнеться зустріч головного редактора «Дня» Лариси Івшиної з «живою» громадою Дніпра. У рамках діалогу буде представлено нову книгу з Бібліотеки газети «День», що вже стала бестселером, – «Корона, або Спадщина Королівства Руського». До слова, у Лариси Олексіївни у Дніпрі – насичений медійний графік, тож слідкуйте за нашими анонсами на фейсбук-сторінці.

О 16-й годині 19 січня в Музеї українського живопису відбудеться урочисте відкриття XIX Міжнародної фотовиставки «День»-2017. Серед поважних гостей події очікується й міський голова Дніпра Борис Філатов, який багато уваги приділяє перетворенню свого міста на культурну столицю України. На його думку, подібні культурні події мають перебувати у центрі уваги місцевої громадськості. «Запрошую городян відвідати XIX Міжнародну фотовиставку «День»–2017, – каже Борис Філатов. – Усі знакові події року, що минув, ви зможете побачити на світлинах талановитих фотографів із усієї країни. Вже третій рік поспіль цей проект – бажаний гість у Дніпрі. І ці фото – справді те, що треба у холодні зимові дні. Приходьте обов’язково з рідними та друзями. Також, вже за традицією, на відкритті ми передамо до наших бібліотек і шкіл книжки з історичної серії бібліотеки газети «День». Приємно, що таким чином Дніпро продовжує традицію «гуманітарних рекордів», встановлену ще два роки току. Цьогоріч навчальні заклади та бібліотеки отримають нашу «Корону» – тисячу примірників!

До слова, книги з нашої Бібліотеки та журнал «Маршрут №1» також можна буде придбати під час експонування виставки, так само як і оформити передплату на свій «День»!

Отже, чекаємо вас 19 січня о 14.00 у Музеї українського живопису (Троїцька площа, 5а, експозиція буде відкрита на третьому поверсі). Виставка працюватиме до 2 лютого. Вхід – вільний!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте