Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
20:17

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Світове визнання наукової школи аерогідромеханіки та тепломасообміну ДНУ

Світове визнання наукової школи аерогідромеханіки та тепломасообміну ДНУ

Найприємніший та найважливіший момент в житті кожного педагога, наставника – це успіх його учнів. У цей час Учитель усвідомлює необхідність і затребуваність своєї праці, його охоплюють почуття гордості й творче натхнення.

Саме такі почуття відчували викладачі кафедри аерогідромеханіки та енергомасопереносу протягом останніх двох років, коли отримували приємні новини про блискучі захисти дисертацій випускників кафедри в провідних наукових центрах світу.

Так, випускник кафедри 2011 року Володимир Бородін із відзнакою захистив диплом магістра-гідродинаміка (науковий керівник – професор Олег Гоман) і був запрошений для продовження навчання за PhD-програмою з наданням стипендії в Middle Tennessee State University (штат Теннессі, США). Під керівництвом професора Юрія Мельнікова в 2014 році Володимир захистив дисертацію в галузі обчислювальних наук (Computation Sciences), тематика якої пов’язана із загальними питаннями розрахунку гідродинамічних задач.

Володимир Бородін захищає дисертацію в Middle Tennessee State University
Володимир Бородін захищає дисертацію в Middle Tennessee State University
Починаючи з 2015 року, Володимир займається науковою та педагогічною діяльністю в провідних університетах США – Murfreesboro, Cumberland, Tennessee Technological University, де читає курси гідродинаміки, теорії тепломасообміну, термодинаміки, газової динаміки, чисельних методів та ін. Зараз він плідно співпрацює зі світовими аеродинамічними науковими лабораторіями над проблемами, пов’язаними з визначенням гідродинамічних та термодинамічних властивостей microfluids – спеціальних розчинів, які використовується в нанотехнологіях.

Американські колеги були приємно здивовані рівнем комп’ютерної, математичної, загальнотехнічної підготовки випускників нашої кафедри й запросили на наступний рік випускника спеціальності «Теплоенергетика» Віктора Решняка. За 5 років навчання в аспірантурі під керівництвом професора Юрія Мельникова та професора Abdul Khaliq Віктор опублікував шість наукових статей в провідних світових наукових журналах, блискуче захистив наукову роботу та отримав ступінь доктора філософії (PhD). Цікавим є те, що тематика його робіт має міждисциплінарний характер. У ній тісно переплетені елементи прикладної математики, обчислювальної гідродинаміки, теплообміну та теорії ймовірностей.

Після захисту дисертації Віктору Решняку була запропонована робота в Oak Ridge National Laboratory (ORNL) – Національній лабораторії Міністерства енергетики США. В ORNL Віктор продовжує свої наукові дослідження в галузі прикладної математики та обчислювальної гідродинаміки – побудова розріджених рішень диференційних рівнянь з невеликою кількістю ненульових коефіцієнтів у визначеному базисі.

Доктор Віктор Решняк під час проведення експерименту в Національній лабораторії Міністерства енергетики США (ORNL)
Доктор Віктор Решняк під час проведення експерименту в Національній лабораторії Міністерства енергетики США (ORNL)
Не менше раділи співробітники кафедри успіхам іншої випускниці 2012 року – Аліни Краснобрижої, яка отримала диплом магістра-гідродинаміка з відзнакою та продовжила навчання з наданням стипендії за програмою PhD в одному з провідних технічних університетів Франції Ecole Centrale de Nantes (м. Нант). Наша розумна красуня за три роки блискуче захистила дисертацію, тематика якої знаходиться на стику гідроаеродинаміки, механіки твердого деформованого тіла та обчислювальних методів.

Доктор Аліна Краснобрижа
Доктор Аліна Краснобрижа
Зараз А. Краснобрижа – доцент (Professor Assistant) в Університеті Парижу Х (Paris X Nanterre). Вона також продуктивно працює в науковій лабораторії енергетики, механіки та електромагнетизму. Усі наші випускники не втрачають зв’язку з кафедрою, часто зустрічаються з викладачами, студентами та аспірантами, обговорюють подальше співробітництво, яке безумовно, виявляється дуже плідним.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вася  (27.10.17 10:11): Ответ для Ч:
Вы не совсем правы! Когда в ДНУ было отопление, то выпускники ДНУ массово попадали на PhD-программы со стипендиями и жильём. Насколько я знаю, на сегодня почти весь выпуск факультета прикладной математики 2007 года благополучно устроился за границей. Так что сегодняшнее ХВАСТОВСТВО не годится даже для сравнения !
Ответить | С цитатой
София  (27.10.17 09:32): Я выпускник соседней кафедры мехмата еще времен СССР. Всего три успешных выпускника за несколько лет - это очень мало на фоне достижений известных топовых университетов мира! Ответить | С цитатой
Я  (27.10.17 00:00): Выучились, защитились и свалили за рубеж. Перемога однозначно Ответить | С цитатой
Ч  (26.10.17 23:49): И все эти успехи - благодаря отсутствию отопления в ДНУ. Шутка ли при таком дубаре голова быстрее соображает да и опыты по теплообмену проще проводить! Ура! Хвала! Перемога! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте