Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
19:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Начальник ГУ Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області розповів про нововведення пенсійної реформи

Начальник ГУ  Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області розповів про нововведення пенсійної реформи

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Юрій Козак розповів про нововведення пенсійної реформи.

Юрію Івановичу, сьогодні багато говорять про можливі зміни в пенсійному законодавстві. Які б нововведення пенсійної реформи, особисто Ви, зарахували б до безумовних її плюсів?

  • Реформа передбачає єдині правила визначення розміру пенсійних виплат з використанням показника середньої заробітної плати за попередні три роки (2014 – 2016 рр у розмірі 3764,4 грн). Це вирівняє несправедливість у сумах пенсійних виплат, що існує між пенсіонерами, у залежності від року призначення пенсії.
  • Відміна особливого порядку виплати пенсій для працюючих пенсіонерів, тобто, пенсії будуть виплачуватися у повному розмірі, а не 85%, як тепер.
  • Пенсійний вік залишається незмінним.
  • Після запровадження пенсійної реформи буде просто не вигідно працювати в тіньовому секторі зайнятості, оскільки це автоматично позбавить пенсії – право на неї отримають лише ті, хто має 25 років страхового стажу, а через 10 років - 35 років. На мою думку ця норма відновить соціальну справедливість, і замотивує до легальних заробітків.
  • І, звичайно, накопичувальна система, яка має запрацювати з 2019 року і дозволить тим, хто зараз знаходиться ще в досить юному віці впливати на своє пенсійне майбутнє.

Абсолютно очевидно, що реформа потребує додаткових коштів. На Вашу думку, чи вистачить їх у Пенсійного фонду?

Уряд своїми попередніми реформами підготував підґрунтя для такого фінансового навантаження - мінімальну заробітну плату підвищено у 2 рази (до 3200 грн), а якщо зарплата виросла в два рази, то це означає, що сума сплаченого ними єдиного внеску теж зросла в два рази.

Говорячи конкретно про нашу область хотів би озвучити буквально кілька цифр - з початку року легалізовано 1623 робочих місця, що дало змогу отримати 1 млн 119 тис грн додаткових надходжень з єдиного внеску. Тобто, робота з наповнення бюджету ведеться постійно, і саме це дає нам змогу у повному обсязі і в чітко встановлений строк виплачувати пенсії майже 1 млн пенсіонерів.

На Вашу думку, чи можуть пенсіонери найближчим часом розраховувати на зміни в пенсійному законодавстві?

Органи фонду області провели весь комплекс підготовчих робіт та готові до проведення перерахунків пенсій, як тільки Верховна Рада прийме законопроект, а ми розраховуємо, що це відбудеться вже 3 жовтня, адже це дуже необхідно для наших людей.

Зі свого боку, запевняю, що ми будемо працювати з максимальною інтенсивністю та забезпечать виконання всіх поставлених завдань.

Gorod.dp.ua на Facebook.


татьяна  (02.10.17 14:21): Ха.в 2016 мне исполнилось 55, стаж 34 года. И что? сказали пойдете в 60, а до 2021 г. еще что нибудь придумают. Молодежь!!! кому подарить этот стаж??? Ответить | С цитатой
Mashanya  (27.09.17 03:48): а где взять стаж сроком в 35 лет тем людям, которые по Польшам-Чехиям-Россиям на заработках? В моем только окружении, ближнем и не очень, за последние полтора года уехали работать 12 человек возрастом от 27 до 42 лет. еще трое свалят со дня на день. Причем те, у кого детей еще нет, едут и муж и жена, у кого есть - кто-то один (при этом разрываются семьи на ура). Чтоб не было вопросов - 90% из них тут были с работой (но не с зарплатой). Наверное, им просто по приколу вдали от дома пахать, детей не видеть, семьи терять... Ответить | С цитатой
белла  (26.09.17 22:26): я против такой пенсионной реформі
создайте рабочие места с нормальной зарплатой
поднимите медицину (сколько сейчас умирает людейсреднего возраста)
а потом делайте реформі
половина населения не работает...а безработица меньше 2%
абсурд...
скоро с такими реформами вся молодежь віедет из страні
куда мі катимся- не в Европу точно-в гондурас(хотя не удевлюсь если там уже лучше чем у нас)
Ответить | С цитатой
Чел в шоке  (26.09.17 19:55): "Пенсійний вік залишається незмінним.
Після запровадження пенсійної реформи буде просто не вигідно працювати в тіньовому секторі зайнятості, оскільки це автоматично позбавить пенсії – право на неї отримають лише ті, хто має 25 років страхового стажу, а через 10 років - 35 років. На мою думку ця норма відновить соціальну справедливість, і замотивує до легальних заробітків."
Чушь. надо говорить правду. Целое поколение 90-х вычеркнули из претендентов на пенсию, может быть в 65 лет дадут пособие тем кто доживёт. В 90-е работы не было (всё разрушали, предприятия прихватизировали властьимущие, людей "выбрасывали за борт"), сейчас это поколение не берут по возрасту (нужны молодые, озорные, на всё согласные). Это раньше приходили на предприятие и с него же уходили на пенсию. Сейчас это редкость. Вопрос: где взять 35 лет страхового стажа, если ты был далеко от властьимущих в 90-е?
Ответить | С цитатой
$$$  (26.09.17 18:14): Вообщем ширше и глыбше - ничего нового))) Ответить | С цитатой
пенсионер  (26.09.17 17:58): Они ничегр не могут сделать с теневиками и возлагают это на людей и думают ,что люди бросят у них работать. А за что им жить? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (8)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (6)

•  Мера Новомосковська Сергія Рєзніка затримали на хабарі (6)

•  У Дніпрі набирає обертів рух косплею (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У 6 закладах Дніпропетровщини можна отримати безоплатну медичну допомогу при інфаркті (5)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте