Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
15:29

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Дніпро відвідав нащадок Олександра Поля

Дніпро відвідав нащадок Олександра Поля

В Історичному музеї ім. Яворницького краєзнавчиня і членкиня «Дніпровського генеалогічного товариства» Галина Семенча представила своє нове видання «Рід Корбе. Верхньодніпровська гілка».

Презентацію книги приурочили до приїзду в наше місто Сергія Миколайовича Корбе, нащадка катеринославських дворян, внучатого небожа Олександра Миколайовича Поля, розповыдаэ портал "Наше Місто". Сергій Миколайович народився у Югославії 1941 року. Сім років по тому родина переїхала до Буенос-Айреса. Там він закінчив англо-шотландську школу, потім — агрономічний факультет Буенос-Айреського університету. Все життя працював інженером-агрономом.

Одружений на аргентинці Матильді Москозо, має трьох синів: Миколу, Олексія, Федора. Дружина не заперечувала, аби діти отримали не іспанські імена, сказав Сергій Миколайович. На питання, ким він себе відчуває, відповів: «Аргентинцем!». Але про те, що за батьковою лінією він — нащадок катеринославських дворян, знає. Про предків йому трохи розповідали бабуся та батько.

- Мій батько знав багато речей про свій рід. Дещо записав. Кілька років тому я почав читати ці папери.

Знання Корбе доповнила Галина Семенча, котра три з половиною роки тому відшукала його. Галина Миколаївна тривалий час досліджує історію дворянських родів, представники яких мали землі та маєтки у Верхньодніпровському повіті. Рід Корбе — один з них. Вивчаючи його, вона дізналася, зокрема, що першою дружиною Костянтина Федоровича Корбе, поміщика Верхньодніпровського повіту, була Марія Миколаївна Поль, рідна сестра видатного поміщика, промисловця й громадського діяча Олександра Поля. Син Марії та Костянтина Сергій був дідусем аргентинського агронома Сергія Миколайовича Корбе.

Цього літа він нарешті наважився уперше відвідати землі своїх предків по батькові та матері — Дніпропетровську область в Україні та російську Курську область. Зізнається, що про Україну мало знав: бабуся казала, що тут готують смачні вареники, а аргентинські ЗМІ повідомляють, що в певних районах України є «негаразди».

Сергій Миколайович добре говорить російською і зараховує себе до російської громади в Аргентині. І це зрозуміло, адже дідусь і батько до післяреволюційної еміграції більше часу мешкали у Царському Селі, ніж у родовому маєтку Корбине на Катеринославщині, і своєю батьківщиною вважали Російську імперію.

Разом із Галиною Семенчою та іншими краєзнавцями Корбе відвідав поселення на Дніпропетровщині, пов’язані із його родом. Знавці історії Дніпра також провели йому екскурсію містом, показавши будинки й місця, пов’язані з Олександром Полем.


Gorod.dp.ua на Facebook.


члень-кинь  (04.08.17 09:31): "краєзнавчиня и членкиня" - пацталом. Дальше можно не читать.
Если вы хотите дискредитировать мову, то лучшего маразма и придумать нельзя.
Ответить | С цитатой
Я не поняла..  (04.08.17 05:32): Интересно,- шо лучшэ танцует,- танго или гопака? Ответить | С цитатой
Субсидия  (04.08.17 05:31): Не важно прошлое.. не нада цэпляться за него.. важно то, где ты сейчас и чем занимаешься.. или слава предков не даёт спать и рвётся из недров нащадкив на всеобщее обозрение? Ответить | С цитатой
ПэТРИОТ  (04.08.17 05:27): А рядом с лисапедисти на проспекте лечь слабо? Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
детские и спортивные площадки отремонтируют в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте