Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
04:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Партія «Відродження» вимагає від Кабміну втрутитися в ситуацію зі зростанням цін на продукти харчування

Партія «Відродження» вимагає від Кабміну втрутитися в ситуацію зі зростанням цін на продукти харчування

З 1 липня Кабінет міністрів України остаточно скасував державне регулювання цін на продукти харчування.

Йдеться про такі продукти як: борошно, хліб, макаронні вироби, крупи, цукор, свинина, яловичина, м'ясо птиці, варені ковбасні вироби, дитяче харчування, курячі яйця, соняшникова і вершкове масло, сметана, сир, молоко. Раніше торгова надбавка на ці соціально значимі товари не могла перевищувати 15%. З 1 липня це обмеження, як і держконтроль, остаточно скасували, і ціни на продукти моментально поповзли вгору.

Перехід до конкурентних механізмів ціноутворення, який обіцяли в КМУ, може стати черговим випробуванням для населення. Мільйони громадян будуть змушені економити ще й на їжі. При цьому постраждають соціально-незахищені українці, насамперед, – пенсіонери, які і є основними споживачами соціальних товарів. Тому я, Крівель Віктор Антонович, голова ВО «Велика нація» повністю підтримую вимоги народних депутатів партії «Відродження». Зокрема вимогу перегляду споживчого кошику, а відповідно – і розміру прожиткового мінімуму та відкриття соціальних магазинів для найбільш незахищених верств населення.

Ціни на продукти харчування поповзли вгору, в той же час Кабмін – не діє. Сьогодні в Україні не можна повністю відмовлятися від державного регулювання цін на продукти харчування. Як мінімум, до того моменту, поки пенсії і соціальні стандарти в Україні не будуть підвищені у відповідності до рівня реального прожиткового мінімуму. Або ж передбачені інші механізми держконтролю за цінами. Наші пенсіонери, малозабезпечені просто не переживуть різкого стрибка цін на продукти. Тому відпускати ситуацію у вільне плавання – не можна.

У зв'язку з ситуацією на ринку продуктів харчування, повністю підтримую необхідне звернення партії «Відродження» до Антимонопольного комітету України з вимогою провести перевірку обґрунтованості підвищення цін на продукти. Адже вже сьогодні торговельні мережі, як і деякі виробники продуктів, готують громадську думку під майбутнє подорожчання. Скасування державного контролю за цінами повністю розв'язує їм руки, адже торгової надбавки у 15% для соціально значущих товарів вже не буде. Так, в Асоціації торгових мереж України прогнозують перше значне підвищення цін на продукти в супермаркетах у вересні 2017-го. І навіть називають конкретні межі прийдешнього подорожчання – за їхніми очікуваннями до кінця року ціни можуть збільшитися ще на 20%.

На 2017 рік встановлено прожитковий мінімум для працездатної людини на рівні 1 544 грн., який просто не буде відповідати реаліям з урахуванням зростання цін на продукти харчування, викликаного скасуванням держрегулювання.

Кабмін зобов'язаний втрутитись в цю ситуацію, оскільки вона може мати дуже серйозні не тільки соціальні, але і економічні наслідки.

Читайте нас на https://www.facebook.com/VictorKrivel/?ref=ts&fref=ts та https://www.facebook.com/velykanatsiyadnipro/?fref=ts

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте