Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 19 марта 2024
13:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Нові високооплачувані робочі місця та сучасна інфраструктура для мешканців міста: у Дніпрі побудують індустріальний парк

Нові високооплачувані робочі місця та сучасна інфраструктура для мешканців міста: у Дніпрі побудують індустріальний парк

Індустріальний парк у м. Дніпрі – це високооплачувані робочі місця, сучасна інфраструктура для містян та сприятливі умови ведення бізнесу для інвесторів.

Такий лейтмотив пролунав на прес-конференції «Створення індустріального парку в м. Дніпрі: в питаннях і відповідях», яка відбулась сьогодні в «Агентстві розвитку Дніпра».

Задля максимального прозорого висвітлення теми не лише перед засобами масової інформації, але і громадою, подія транслювалась в режимі он-лайн. Тож кожен бажаючий мав і має нагоду побачити на власні очі та почуті відповіді на питання.

Так, директор «Агентства розвитку Дніпра» Володимир Панченко привідкрив завісу щодо залучення ймовірних інвесторів у проект:

«Ми вже маємо попередні домовленості із партнерами із Туреччини, Китаю та Індії. Мова йде про конкретні компанії, які мають практичний досвід у розбудові індустріальних парків на власних територіях та підтримку з боку своєї держави у вкладанні інвестицій в інші країни. Та до моменту підписання контракту ми не можемо їх озвучити. Є реальний інтерес з боку ключових брендів, діючих в межах України, які із задоволенням перенесуть своє виробництво із депресивних промислових зон в сучасний індустріальний парк. Та найголовніше, що дніпровський бізнес вивчає шляхи співпраці у цій справі. Адже зовнішній інвестор, як на барометр, дивиться на те, як активно внутрішній інвестор долучається до подібних великомасштабних інвест-проектів».

Відповідаючи на питання стосовно місця розміщення, менеджер проекту «Індустріальний парк» Олена Іваницька, зокрема, зазначила:

«Ділянка на Слобожанському проспекті обрана як з точки зору розташування, площі, перспективних територій для розвитку, кількості власників, наявності будівель і споруд, демонтажу і рекультивації, так і практичної вигоди для містян Лівобережжя. Адже наразі вони переважно їдуть на роботу на Правий беріг, витрачаючи час. А індустріальний парк дасть до 5 тисяч робочих місць майже поруч із домівко. До того ж територія, яку ПАТ «ІНТЕРПАЙП НТЗ» передає громаді настільки велика, що знайдеться місце і для житлового комплексу (до 7 тисяч мешканців), школи, дошкільного дитячого закладу, паркінгів, системного озеленення. Така можливість передбачається передпроектними пропозиціями в разі винесення промислових підприємств, що розташовані на суміжних ділянках в рамках планувальної панелі, що обмежена Слобожанським проспектом, вулицями Столєтова і Каштановою».
«До речі, коли ми ведемо розмову про нові робочі місця, – підкреслює Володимир Панченко, – то вони будуть високотехнологічними, адже у світовій практиці індустріальних парків одне робоче місце коштує інвестору близько 50 тисяч доларів США, заробітна плата такого працівника стартує від 500 доларів США. Завдяки чому це стане можливим у нас? Бо індустріальний парк має всі ознаки вільної економічної зони – встановлення в його межах особливого режиму ведення бізнесу (пільги, субсидії, преференції тощо).

«По суті, індустріальний парк, флагманський проект, – каже головний архітектор м. Дніпра Дмитро Волик. – Адже не секрет, що стагнірующій виробничий сектор не реконструювався в останні 10 років. За винятком Interpipe Steel. А якщо розглядати нинішні депресивні промислові території в цілому, то ситуація вимагає радикальних і рішучих заходів. Тому ми розраховуємо, що проект не тільки буде успішно реалізований, але стане маркером для інших міст в підході осучаснення занедбаних промзон, їх соціальної адоптації великих об'єктів, створенні автономних кластерів».

Ось чому наразі треба позитивне ставлення громади, діалог із бізнесом, владою. Адже синергія пришвидшує процеси та сприяє інвестиційному клімату м. Дніпра – окремо підкреслили учасники прес-конференції.

Подивитися повну версію прес-конференції можна за посиланням.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


111111  (27.05.17 02:30): Фантазеры Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте