Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
18:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

У Дніпрі розпочався патріотичний фестиваль «Джура-Самар-Фест»

|«« «« »» »»|

6 та 7 травня у Дніпрі, на території Новобогородицької фортеці, що на Старій Самарі, проходитиме фестиваль «Джура-Самар-Фест». Головна його подія – фінал міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), яка проводиться серед школярів.

Протягом двох днів звання найкращих виборюватимуть учні віком від 13 до 16 років у складі 10 команд. Серед змагань – конкурс «таборування» (огляд таборів), приготування кулешу, спортивне орієнтування, конкурс «Лава на лаву», надання медичної допомоги, інтелектуальні вікторини тощо.

«На території Новобогородицької фортеці ми проводимо вже третій масштабний захід. Дніпрянам дуже подобається це місце. Цього разу ми вирішили поєднати фестиваль та гру «Джура». Це дуже популярна гра, але раніше вона проходила лише для дітей, їхніх батьків та вчителів. Тепер ми зробили її надбанням усіх містян. Фінал гри разом із фестивалем триватиме 2 дні, тож запрошуємо всіх охочих», – сказав директор КП «Етнографічні парки Дніпра» Дмитро Каюк.

«Цей фестиваль відбувається просто в центрі фортеці. 500 років тому тут марширували козаки, а сьогодні на їхньому місці – школярі. Думаю, що така гарна та символічна традиція продовжуватиметься, її підтримує наш мер Борис Філатов, бо саме з цього місця й походить Дніпро», – розповів директор КП «Агентство розвитку Дніпра» Володимир Панченко.

Школярі проведуть у наметах 2 дні, самостійно готуватимуть собі їжу на вогнищі.

Діана бере участь у грі разом зі своєю командою «Воїни світла». Дівчина каже, що найважливіше – бути згуртованим колективом. «Конкурс «Джура» складається з багатьох етапів. Хвилювання, звісно, є, але ми добре підготовлені, ми – команда, і немає нічого, чого ми не могли б зробити. Дуже цікаво жити разом із друзями у наметах, вчитися готувати на багатті», – зазначила учасниця.

Данило з команди «Соколи Дніпра» каже, що найскладніший конкурс для нього та його товаришів – це марширування: «Нас у команді – 8 осіб, зокрема, 2 дівчинки. Ми готувалися 2 тижні, тож сподіваємося, що добре впораємось, хоч конкурс марширування складний», – підкреслив хлопець.

Крім фіналу гри, на гостей фестивалю чекають виступи творчих колективів, ді-джея, різноманітні майстер-класи та смачні страви. На території «Джура-Самар-Фесту» облаштували наметове містечко, де гості можуть залишитись на усі 2 дні фестивалю.

«Дніпряни мають змогу відпочити протягом двох днів у мальовничому місці на природі. Для гостей фестивалю ми підготували катання на конях, каяках, майстер-класи, різноманітні страви української кухні», – зазначила заступник директора департаменту гуманітарної політики – начальник управління молоді, позашкільної освіти на національно-патріотичного виховання міськради Дніпра Одарка Біла.

Організатори запрошують дніпрян та гостей міста приєднатися до найгучнішого фестивалю весни «Джура-Самара-Фест» на території козацької фортеці Стара Самарь (с. Шевченко, вул. Кадрова).

Gorod.dp.ua на Facebook.


просто житель этого города  (06.05.17 16:22): https://facebook.com/story.php?story_fbid=1408598275927216&a mp;id=100003311711160 Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (14)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (11)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (9)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вулиці Гаванській зіткнулися ЗАЗ та ВАЗ: троє постраждалих (6)

•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
долгожителя проживает в Днепропетровской области. 47 женщин и 7 мужчин, отметивших свое 100-летие.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте