Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Театральна сесія» в атмосфері радості і натхнення

«Театральна сесія» в атмосфері радості і натхнення

Днями у Палаці студентів ДНУ ім. Олеся Гончара відбулося урочисте відкриття XVII Всеукраїнського фестивалю молодіжних театрів «Театральна сесія». Захід приурочений до Міжнародного дня студента.

«Театральна сесія» – це, як завжди, присмак натхнення, атмосфера радості і хвилювання. Це зустріч глядачів із колективами, які вже полюбилися, запам’яталися, а також відкриття нових імен, вражень, ідей.

«Театральна сесія» – це багатогранний світ, який ніколи не буває однаковим. «Фестиваль "Театральна сесія" кожного року збирає у стінах Палацу ДНУ шанувальників театру, вона створює святковий настрій, єднає людей і відкриває нові імена», – відзначив у вітальному слові проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ Валентин Іваненко.

За 17 років свого існування фестиваль познайомив глядачів із 42 театрами, ще чотири нові колективи любителі мистецтва зможуть побачити на сесії, яка триває. Цьогоріч у заході взяли участь 11 колективів із восьми міст України та Польщі: співорганізатор фестивалю театр «Маски» і «Театральный проект» з Дніпра, театри «Міф» і «Раскольников» з Києва, «Ковалі» й «Театр на Лермонтовській, 27» та «DIY-театр» з Харкова, «Бам-Бук» з Краматорська, «Ну і дітки» з Полтави, «Кураж» із Сум та театр «Razem» із Кракова.

Правила фестивалю всі ці роки залишаються незмінними. Журі, що складається з режисерів театрів-конкурсантів, обирає переможців у 12-ти номінаціях, а любителі театрального мистецтва вирішують долю призу глядацьких симпатій.

«Цього року маємо чотири колективи-дебютанти. Це «Театр на Лермонтовській, 27», «Міф», «Театральний проект» та «Razem», – розповів головний режисер Палацу студентів ДНУ ім. Олеся Гончара, режисер театру «Маски» Ігор Трахт. – Акторів з польського театру ми запросили на наш захід, коли у квітні разом із театром «Маски» перебували на театральному фестивалі в Кракові. Наш театр у рамках «Театральної сесії-2016» презентує дві вистави: позаконкурсну «Всеосяжно» за твором Миколи Коляди та конкурсний спектакль «У кожному жарті» за п’єсою Еріка-Емманюеля Шмітта «Тектоніка відчуттів». Перший спектакль ми граємо вже п’ятий рік, а ось за другий дуже і дуже хвилюємося, бо це буде прем’єра.





Gorod.dp.ua на Facebook.


хочу смотреть  (19.11.16 22:01): Очень грустная картина, когда нечего смотреть на фестивале."Последний день порадовал "Варшавской мелодией".Последний день с выступлением "Масок" внес некую нотку разнообразия.А так смотреть совсем нечего. Ответить | С цитатой
Марко  (17.11.16 21:05): А глядач про фетиваль взагалі знає? Реклами немає, тому у залі третина місць зайнята , а всі інші не зайняті. А ще хотілоя б витави україньскою мовою.Лище один два театри вшанували національну ідею. Леся Українка не сподобалась, а Мрожек здивував не на користь виконавців. Сумно. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте