Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
15:12

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Розробники програмування з ДНУ в десятці кращих команд південно-східної Європи

Розробники програмування з ДНУ в десятці кращих команд південно-східної Європи

Студенти Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали бронзовими призерами Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування. Блискучий виступ в українській першості дозволив їм увійти у ТОП-10 команд південно-східної Європи.

Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування, яка проходила з 20 по 23 жовтня 2016 року у Вінницькому національному технічному університеті, має статус півфіналу студентської першості світу з програмування ACM-ICPC у південно-східній Європі (SEERC). Загалом, у турнірі взяли участь 43 команди з провідних вищих навчальних закладів України. Всі учасники є переможцями регіональних змагань – попередніх етапів Всеукраїнської олімпіади з програмування, в якій узяли участь понад 2000 студентів.

До складу олімпіадних команд Дніпропетровського національного університету ім. О.Гончара увійшли студенти факультету прикладної математики: Віктор Шаравара, Євген Радченко, Владислав Бабкін («DNU_Cifeidion») та Володимир Шаравара, Андрій Селіванов, Євгенія Крищик («DNU_Ducks»). Тренером обох команд є доцент кафедри комп’ютерних технологій ДНУ Олександр Хижа.

У наполегливій боротьбі команди «DNU_Cifeidion» та «DNU_Ducks» посіли треті місця в першості України і отримали бронзові медалі та почесні кубки переможців Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування 2016 року. Зокрема, студенти ДНУ розв’язали по шість із одинадцяти запропонованих задач, що дозволило їм увійти в першу десятку найкращих із 95 команд південно-східної Європи.

Три найкращі українські команди – «Algo Testers» Львівського національного університету імені І. Франка, «Magical Pony» Ужгородського національного університету, «The Alphas» Київського національного університету імені Т. Шевченка – розв’язали найбільшу кількість задач за найкоротший час та вибороли право участі у фіналі студентської першості світу з програмування, що відбудеться 20-25 травня 2017 року в Південній Дакоті (м. Рапід-Сіті, США).

Усі переможці Всеукраїнської олімпіади були нагороджені цінними призами: смартфонами Galaxy J – за перше місце, мініакустичними системами Phillips – за два других міcця та окулярами віртуальної реальності – за три треті місця.

Прикметно, що українській першості з програмування приділили увагу відомі IT-корпорації світу. Так, генеральним спонсором олімпіади виступила провідна міжнародна компанія IBM, також були залучені компанії Facebook і Looksery Inc. й численні українські компанії.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
домов ОСМД и ЖСК обновлены в Днепре в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте