Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
05:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Оперативники затримали подружжя фальшивомонетників

|«« «« »» »»|

Поліцейські зафіксували близько трьох десятків фактів збуту фальшивок. Чоловік та дружина друкували фальшивки номіналом 500 гривень, не виходячи з дому. Під час обшуку поліцейські вилучили 7,5 тисяч фальшивих гривень та понад 18 тисяч доларів США.

Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції з'ясували, що на території регіону невідомі особи розповсюджують фальшиві гроші. Провівши комплекс заходів, працівники управління не тільки встановили фальшивомонетників, місце друку грошей, але й задокументували понад три десятки фактів розповсюдження таких коштів.

Чоловік та дружина, мешканці міста Дніпро, у власному будинку організували «монетний двір». Для друку фальшивих банкнот їм знадобилась комп'ютерна техніка та спеціальній папір. Друкували виключно банкноту номіналом 500 гривень. В подальшому підробкою розплачувались у торговельних точках: на місцевих ринках, великих торговельних центрах та невеличких кіосках.

Подружжя фальшивомонетників розповсюджувало «липові» гроші не лише на території регіону, але й в інших областях.

Так, вони придбали транспортний засіб вартістю 15 тисяч гривень, за який розрахувались фальшивими банкнотами.

Діяла група упродовж 5 місяців.

22 жовтня оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) у Дніпропетровській області ДЗЕ Нацполіції та слідчі спільно з працівниками місцевої прокуратури затримали подружжя «друкарів».

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 7,5 тисяч гривень з ознаками підробки (купюри номіналом 500 гривень), комп'ютерну техніку, банківські картки, а також кошти і майно, що були придбані за підроблені кошти. Окрім того, вилучено 18,8 тисяч доларів США, 1,5 тисячі євро та 6 тисяч гривень.

Стаття 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

За друк фальшивих грошей подружжю фальшивомонетників загрожу ув'язнення терміном до 7 років.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ггг  (24.10.16 15:41): 100% левое бабло отмыли путем покупки велосипеда. Причем не самого дорогого. Матерые. И самое главное впервые в мировой практике фальшивомонетчики отмывают деньги через покупку велосипеда. Відповісти | З цитатою
вопрос  (23.10.16 14:57): "Так, они приобрели транспортное средство стоимостью 15 000 гривен"
- это что? мопед что-ли...
Відповісти | З цитатою
Раиса V  (23.10.16 14:43): А то, что наше государство печатает эти же купюры, и в более большем количестве? Это как называется? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті