Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 11 травня 2024
06:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі після 15-річної перерви відновився легендарний фестиваль світового рівня – «Джаз на Дніпрі»

У Дніпрі після 15-річної перерви відновився легендарний фестиваль світового рівня – «Джаз на Дніпрі»

Легендарна музична подія стала справжнім подарунком до Дня народження Дніпра. 10 вересня на Монастирському острові впродовж вечора лунав вишуканий джаз. Перший день фестивалю зібрав близько 1,5 тис поціновувачів музики свободи з різних куточків України.

Відродження фестивалю стало можливим завдяки програмі міського голови «Культурна столиця».

Очільник Дніпра Борис Філатов завітав на фестиваль, щоб ще раз привітати дніпрян і гостей міста зі святом. Він також вибачився за деякі технічні труднощі, що виникли на початку вечора. Та затримка початку концерту настрою нікому не зіпсувала.

«Я щасливий, що ми відроджуємо славу нашого міста. Не лише як індустріального, а й культурного центру країни. Це знакова подія. Я радий за всіх містян, адже Дніпро є містом патріотів. Тож насолоджуйтеся чудовою музикою. Вітаю вас із Днем народження нашого славного міста на Дніпрі», – сказав Борис Філатов.

Він також зазначив, що легендарний фестиваль відбудеться в Дніпрі й наступного року.

Хедлайнером першого фестивального дня стала переможниця «Євробачення-2016» Джамала. На дніпровській сцені вона виконала свої пісні двома мовами – українською та кримськотатарською.

Загалом протягом двох днів фестивалю на сцену «Джазу на Дніпрі» вийдуть 15 неперевершених колективів з 8 країн світу: України, США, Франції, Латвії, Естонії, Швеції, Білорусі та Росії.

Серед іменитих виконавців – і головна джазова труба світу Ренді Брекер, який є багаторазовим володарем премії Grammy. Він відомий також величезною кількістю записів з провідними світовими музикантами – від Дженіс Джоплін до Стіві Вандера.

Ще одна особливість «Джазу на Дніпрі» – тут виступають зірки джазу родом з Дніпра.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Макс  (13.09.16 10:53): Возродите уборку мусора и ломаных деревьев после 3-х летнего перерыва! тоже не плохо будет! Відповісти | З цитатою
911  (12.09.16 23:41): Просто отвлекли))) Відповісти | З цитатою
Горожанин  (12.09.16 21:17): А какого, простите, нигде не было указано, что вход платный, так еще и 250 грн/чел... Я в шоке!!! Відповісти | З цитатою
Супер зрада  (11.09.16 22:22): А где песни на аглицком? Погром и поджоги им. Відповісти | З цитатою
Зю  (11.09.16 20:39): Сегодня он играет джаз, а завтра... Ну, удивите нас. Відповісти | З цитатою
Жека  (11.09.16 18:18): Можно иронизировать, но реально БАФ, получше для города будет чем вечный ИИК. ИМХО, но пока от его управления больше плюсов чем минусов. Хотя есть конечно и недоработки, в том числе и невыполненые обещания, например по парковкам напротив Коста. Но в целом Б АФ пока оставляет положительные впечатления от его руководства. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Дима  (11.09.16 10:24): Корбан уже на виолончели играет. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті