Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
01:36

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

ДНУ – в десятці найпопулярніших у абітурієнтів України

ДНУ – в десятці найпопулярніших у абітурієнтів України

Протягом першого тижня вступної кампанії до ДНУ імені Олеся Гончара подано більше 14 тисяч заяв від абітурієнтів.

Як зазначив відповідальний секретар приймальної комісії університету Олександр Хамініч, станом на ранок 19 липня прийнято 13 813 електронних заяв від вступників на 1 курс і 5 737 заяв від бажаючих здобути освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста і магістра. «У цьому році ДНУ отримав більше місць на підготовку магістрів за державним замовленням, ніж минулого року, – говорить Олександр Васильович. – Також ми направили до МОНУ пропозиції з максимально можливим держзамовленням і вже отримали на спеціальності галузі 01 «Освіта», спеціальності, де передбачено творче вступне випробування, так зване фіксоване держзамовлення, з чого можна робити висновки про достатню кількість бюджетних місць для наших абітурієнтів. Молодь, за нашими спостереженнями, також активно відслідковує ситуацію за допомогою онлайн-ресурсів, щоб орієнтуватися в ситуації. На сайті університету розміщено рейтингові списки абітурієнтів для більш повного поточного інформування вступників та їх батьків про перебіг конкурсної ситуації».

Серед найпопулярніших спеціальностей лідери традиційні (кількість поданих заяв на кількість місць держзамовлення за пропозиціями ДНУ):

  • більше 30 осіб на бюджетне місце – «право», «туризм», «дизайн», «міжнародні відносини»;
  • більше 20 осіб на місце – «маркетинг», «технології медичної діагностики та лікування», «політологія», «міжнародні економічні відносини»;
  • більше 10 осіб на місце – «журналістика», «кібербезпека», «інженерія програмного забезпечення», «біотехнології та біоінженерія», «харчові технології», «соціологія», «психологія», «філософія», «філологія», «образотворче мистецтво», «економіка», «фінанси, банківська справа і страхування», «підприємництво, торгівля та біржова діяльність».

За інформацією Міністерства освіти і науки України, за перший тиждень прийому вже подано 1млн 148,5тис заяв від 372 тис абітурієнтів.

Відзначимо, що, за даними МОНУ, Дніпропетровський національний університет імені О.Гончара нині єдиний з ВНЗ Дніпропетровщини входить до десятки найпопулярніших університетів України за кількістю поданих заяв.

Нагадаємо, що заяви на вступ до ДНУ ім. О. Гончара можна буде подавати ще 6 днів – до 18 години 27 липня.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Варвар  (22.07.16 00:20): То есть шансов поступить в ДНУ мало, лучше в хим хлам или тюрьму народов, там легче поступить :) Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
Алхимик  (21.07.16 22:43): Та ну на! УДХТУ самый заебест! Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет просуществовала газета Днепр вечерний в бумажном формате

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте