Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
04:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Мирон Маркевич: «Пропонували очолити амбіційні команди»

Мирон Маркевич: «Пропонували очолити амбіційні команди»
Фото sport.ua

Виконком Федерації футболу України призначив головним тренером збірної України Андрія Шевченка. Його асистентами будуть екс-тренери «Мілана» Мауро Тасотті і Андреа Малдер, а також колишній асистент Сергія Реброва в «Динамо» – іспанець Рауль Ріанчо. Головою комітету національних збірних призначили екс-тренера «Дніпра» Мирона Маркевича.

- Мирон Богданович, ваша нова робота означає, що ви взяли паузу в тренерській кар’єрі?
- Так, правильно, робитиму дещо інше, ніж до того. Буду займатися збірними України різних рівнів. Мабуть, акцент робитиму на молодіжній, юнацькій командах. Хочу побачити, що твориться в нашому футболі, хто готовий підсилити національну збірну. Якщо буде потрібна моя порада Андрію Шевченку – жодних проблем.

- Тож, ви, по суті, будете консультантом наставників збірних?
- Так-так… Я добре знаю гравців, які входять в обойму національної збірної, інших гравців не так добре. Молодіжну команду ще трохи знаю, а ось молодші збірні треба вивчати – U-19, U-18.

- У вас багата на досягнення тренерська кар’єра, наскільки цікаво працювати в новій іпостасі?
- Це цікава робота. Хочеться глибоко подивитися на стан справ у нашому футболі, проаналізувати їх і постаратися виправити. Не секрет, проблем багато. Працюючи в «Дніпрі», «Металісті» регулярно стежив за матчами дитячих команд, здавалося було багато перспективних хлопчаків. А куди вони подівалися, ніяк не можу зрозуміти. Це мене турбує. Раніше мав зовсім іншу роботу: тренував, тактику визначав. А зараз повинен перелаштовуватися. Головне, щоби моя робота принесла користь українському футболу. Кудись за кордон їхати не захотів. Мені пропонували очолити амбіційні команди. Але обрав ось цей варіант у себе на батьківщині, хочу допомогти нашому футболу. Зроблю усе, що від мене залежить.

- Із іноземними клубами не домовилися про співпрацю лише через бажання допомогти нашому футболу, чи, можливо, через фінанси?
- Фінанси тут ні причому. Були серйозні пропозиції, про гроші не йшлося. Для мене важливим було інше – хто гратиме, хто комплектуватиме команду. Що мені пропонували, не підійшло.

- З ким саме вели перемовини?
- Тепер це уже не має жодного значення.

- Наскільки розрахований ваш договір із Федерацією?
- На чотири роки.

- Що в найближчих планах? Як будуватимете свою роботу?
- Хочу залучити іноземних фахівців, можливо з Іспанії. Це провідна футбольна країна. Було би здорово, якби іспанці проводили тактичні заняття, в цьому аспекті ми відстаємо. Хочу влаштувати стажування в Іспанії для наших дитячих тренерів, які справді хочуть працювати і мають клепку в голові. Маю домовленість із іспанською стороною, вони готові наших тренерів прийняти. Плани є, потрібно їх реалізовувати.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте