Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
18:32

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Взаємодія науки і бізнесу – для сталого розвитку суспільства

|«« «« »» »»|

На базі Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара проходив ІІ Міжнародний науково-практичний форум «Наука і бізнес».

Поділитися досвідом кооперації університетів та індустрії з українськими учасниками форуму приїхали фахівці з Грузії, Болгарії, Вірменії, Великобританії.

Організатор заходу – компанія Noosphere метою форуму вбачає напрацювати модель взаємодії науки і бізнесу, яка б ефективно вирішувала завдання сучасного суспільства, яке переходить до економіки, заснованої на знаннях. Зазначимо, що філія Noosphere – Інжинірингова школа – працює на базі ДНУ. До організації форуму долучилися Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Черкаський державний технологічний університет, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», Національний університет водного господарства та природокористування, Грузинський технічний університет, Батумський державний університет імені Шота Руставелі, Варненський Університет Менеджменту.

Ігор Ханін, керівник Наукового центру компанії Noosphere, відкриваючи пленарне засідання форуму, відзначив: «Наше завдання – поєднати науку і бізнес. Бізнес повинен бути наповнений філософією, а наука – прагматикою. Століття тому видатний вчений Володимир Вернадський говорив, що в новому, тобто XX столітті, наука має стати колективною творчістю вільних особистостей і бути виробничою. Ми, сучасники XXI століття, розуміємо, що попереду нас очікують такі ж стрімкі зміни в науковому світі, як і в попередньому столітті. Сьогодні важливе розуміння, що ми стоїмо на порозі створення принципово нової речовини. Я вважаю, що прийшов час знаків, знакових конструктів. Тож ми прагнемо залучати до новітніх досліджень молодь і створювати для неї сприятливу атмосферу для втілення в життя перспективних проектів».

Почесний гість заходу – ректор Варненського Університету Менеджменту Тодор Радєв присвятив виступ досвіду свого університету в міжнародній мобільності студентів, адже очолювана ним бізнес-школа входить до європейських та світових рейтингів за основними характеристиками. Тодор Радєв розповів про особливості Варненського університету, які роблять його успішним навчальним закладом. Болгарський гість наголосив, що сьогодні освіта змінює свою роль: якщо раніше її метою було надання знань, то нині з’явилося нове поняття – «переносиме знання» (bringing knowledge). На думку Тодора Радєва, сьогодні найважливішим є вміння працювати в мультикультурному середовищі.

Загалом учасники форуму працювали за такими напрямами: економіка і маркетинг; математичні моделі і методи обробки великих масивів даних і прийняття рішень; моделі і методи АІ; космічна інформатика; використання сучасних геоінформаційних систем; практична семіотика і її застосування в економіці та бізнесі.

Близько 20 доповідей представили фахівці Дніпропетровського національного університету, зокрема, д.т.н, професор Володимир Гнатушенко «Проекційні моделі формоутворення і методи попередньої обробки аерокосмічних зображень високої просторової роздільної здатності»; к.е.н., доцент Сергій Касян «Маркетингова комунікаційна взаємодія високотехнологічних енергетичних агентів космічної галузі», к.е.н., доцент Анатолій Гладченко «Результативність діяльності ТНК у вирішенні проблем управління економічної рівноваги в економіці знань».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
100
дворов мноковартирных домов запланировали отремонтировать в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте