Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
02:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Активістів з усієї України запрошують подавати заявки на форум UkraineLab - Берлін

Активістів з усієї України запрошують подавати заявки на форум UkraineLab - Берлін

Відкрито прийом заявок на участь у форумі «UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості». Форум пройде 19 — 22 вересня у Берліні, Німеччина.

Поліфонія — це багатоголосся, в якому гармонійно поєднані окремі самостійні мелодії та голоси. Поліфонія в суспільстві ‒ це різноманіття, яке сприймається як шанс і використовується як ресурс для розвитку. Аби ним не зловживали для штучного розділення суспільства, це розмаїття має проживатися в рамках демократичних правил гри. Щоб поліфонія не перетворилася на какофонію, для такого багатоголосся потрібні ефективні комунікаційні формати. Адже в поліфонії кожен голос час від часу виводить основну тему, поки інші створюють гармонійне тло для нього. Це вимагає довіри ‒ довіри до різності, одні до одних і до процесу.

За останні місяці та роки й Україна, і країни Європейського Союзу відчули потужну енергію нової хвилі громадянської участі, яка виникла на тлі одночасно схожих та несхожих криз. В основі цієї хвилі ‒ різноманіття особистих історій небайдужості та поліфонія голосів про майбутній шлях розвитку суспільства. Водночас, і Україна, і країни ЄС сьогодні ставлять питання про (нові) межі розмаїття та (нові) межі ідентичності: Скільки різності ми можемо «витримати» та як перевести її потенціал у реальні інновації? Як стабілізувати громади та об’єднати суспільство навколо демократичних цінностей і права на різноманіття? Та last but not least: що є спільним знаменником європейської ідентичності для таких різних нас ‒ німців, британців, греків, біженців у ЄС і українців?

Ми запрошуємо вас обговорювати ці питання, шукати спільні та індивідуальні відповіді, ділитися найкращими практиками та зав’язувати якісні партнерства як у межах України, так і на європейському рівні. Для цього ми вперше мандруємо з форумом UkraineLab за кордон. Цей форум є мозаїкою особистих історій громадських активістів, культурних інноваторів, освітян, соціальних підприємців, журналістів, науковців та державних службовців, які втілюють в життя інновативні й важливі ініціативи задля розвитку різноманітного європейського суспільства в Україні.

Про програму форуму

Протягом форуму ми працюватимемо як у великій спільній групі, так і в компактніших фахових. Ці фахові групи ‒ так звані тематичні кластери ‒ шукатимуть інновативних рішень в рамках наступних підтем:

  1. Поліфонія в освіті: Нові підходи формальної та неформальної освіти в різноманітному суспільстві
  2. Поліфонія в культурі: Культурні інновації та провокації для побудови гармонійного суспільства
  3. Поліфонія в суспільстві: Ефективні інструменти для діалогу та інтеграції на тлі (вимушеної) міграції
  4. Поліфонія інновацій: Потенціал(и) соціальних та наукових інновацій для консолідації суспільства
  5. Поліфонія в політиці: Дискурси європейськості та розмаїття в політичних відносинах Україна ‒ ЄС
  6. Поліфонія в медіа: Українська та європейська журналістика між багатогранністю та пропагандою 

Форум поєднує різні формати: ярмарок організацій, робочі групи, практичні майстер-класи, індивідуальне спілкування та інші. Логістично його буде розосереджено в різних локаціях Берліна, де відбуватимуться окремі частини програми.

Про мережу UkraineLab

UkraineLab – це міждисциплінарна та міжсекторна мережа для агентів змін і мозковий центр, де народжуються інновативні рішення для громадянського суспільства й культури України. За півтора року діяльності програми до мережі приєдналися близько 200 професіоналів та агентів змін з України та інших країн Європи, було проведено три форуми та підтримано близько 40 мобільностей між учасниками мережі.

Про участь у форумі

Потенційні учасники форуму можуть жити в України чи за кордоном, знати Україну з народження або почати займатися проектами в Україні лише декілька місяців тому. Ці люди працюють в різних секторах, розмовляють різними мовами й мають різний культурний фон. Але їх об’єднує прагнення до інновацій, вони цінують різність та вмотивовані працювати задля європейського суспільства в Україні.

Якщо ви впізнаєте себе в наведеному вище описі, зголошуйтеся на участь у форумі до 1 червня 2016 року включно за наступним посиланням зголошення.

При відборі учасників пріоритет надаватиметься заявникам, які:

  1. готові привезти до Берліна інновативні практики в рамках теми форуму;
  2. чітко бачать особисті та організаційні цілі участі у форумі;
  3. цінують якісне рівноправне партнерство та сприймають форум як майданчик для співпраці;
  4. бажають співтворити програму форуму та мають відповідні пропозиції;
  5. надають реалістичний план трансферу отриманих контактів і знань у власну організацію та/чи діяльність після повернення з форуму;
  6. зацікавлені в середньо- та довгостроковій перспективі бути активною частиною мережі UkraineLab.

При відборі учасників увага також приділятиметься створенню гармонійного складу з давніх учасників мережі UkraineLab та нових облич, представників різних країн і регіонів України, а також людей, які представляють різні сектори.

Про організаційні деталі

Форум «UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості» відбудеться 19‒22 вересня 2016 року в Берліні. Організатори покривають транспортні витрати, проживання та харчування учасників упродовж усіх днів заходу, а також надають візову підтримку. Детальну інформацію щодо організаційних моментів відібрані учасники отримають разом із запрошенням до участі у форумі. 

Про організаторів

З українського боку форум UkraineLаb реалізується громадською організацією «Інша Освіта», яка працює по всій території Україні з 2010 року та займається питаннями менеджменту якості неформальної освіти й освіти дорослих. Партнером форуму з німецького боку є спілка «МіtОst», яка вже 15 років поспіль розвиває різноманітну та відкриту мережу Центральної, Східної та Південної Європи зі своїми східними сусідами. Вересневий форум «UkraineLab: поліфонія активізму та дослідження європейськості» реалізується в рамках проекту «Діалог заради змін» за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Контакти

facebook.com/UkraineLab
ukrainelab@mitost.org
Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн горожанам на восстановление жилья, пострадавшего от ракетных обстрелов, выплатил Днепр в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте