Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 28 апреля 2024
19:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

«Поборемо діабет» — під таким лозунгом цього року проходить Всесвітній день здоров’я

«Поборемо діабет» — під таким лозунгом цього року проходить Всесвітній день здоров’я
Сьогодні в усьому світі відзначається Всесвітній день здоров’я, який у 2016 році присвячений цукровому діабету. Традиційно до цього дня у Дніпропетровську проводиться відповідний тижневик або так звані дні здоров’я.

«У холах усіх амбулаторій міста обладнано спеціальне місце, де чергує медсестра, яка вимірює усім бажаючим артеріальний та внутрішньоочний тиск, рівень глюкози крові, вагу тіла. Окрім того, все це можна зробити у спеціальних пунктах, які працюють на вокзалі та у торгівельних центрах з 10.00 до 15.00. Наприклад, сьогодні ТЦ «Мост-сіті центр», завтра ТЦ «Караван» та 9 квітня на залізничному вокзалі (зала очікування №3). Це дуже зручно і швидко для мешканців перевірити зазначені параметри свого організму», повідомив під час прес-конференції Заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олексій Григорук.

Активно долучається до проведення у місті Всесвітнього дня здоров’я крайова громадська організація «Всеукраїнське лікарське товариство», яку очолює доктор медичних наук, професор Ігор Македонський. «Близько 1 тисячі 300 тест-смужок для визначення глюкози крові, а також 13 клюкометрів розповсюджені нашою організацією серед центрів первинної медико-санітарної допомоги міста. Все це робиться для раннього виявлення цукрового діабету серед населення. Загалом проведення заходів до Всесвітнього дня здоров’я направлені в перчу чергу для того, щоб привернути увагу всієї громадськості на ту чи іншу медичну проблему, її профілактику та вирішення», - зазначив Ігор Македонський.

Під час прес-конференції голова постійної комісії міськради з питань охорони здоров’я, соціального захисту і міжнародних відносин, професор, заслужений лікар України Євгенія Дитятковська закликала дніпропетровців дуже серйозно поставитися до проведення днів здоров’я, оскільки дуже часто долучаючись до таких профілактичних акцій можна виявити різні хвороби, у тому числі підвищення цукру, тиску і т.д.

«Чим раніше хвороба буде виявлена і раніше пацієнт звернеться до лікаря, тим скоріше буде призначена базисна терапія, яка попереджає прогресування того чи іншого захворювання та виникнення ускладнень», - додала Євгенія Дитятковська.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Кризис  (07.04.16 23:51): Вы им обьясните, что когда диабетик не сделает инъекцию инсулина то будет он себя чувствовать как человек с глубокого похмелья, так можно объяснить это состояние, а потом просто диабетическая кома и в "лучшем случае" для государства и в худшем для самого больного и его родственников- СМЕРТЬ ... Честно, такого БАРДАКА как сейчас никогда не было ... Что это за анкеты-опрсники такие, готовы ли вы покупать инсулин ??? Давайте вводить страховую медицину, а потом задавать такие не удобные вопросы, той нищенской пенсии только и хватит как на два флакона инсулина, за диету и все прочее я просто молчу ... Ответить | С цитатой
Ы  (07.04.16 23:24): А що вимірюють за допомогою "клюкометрів"? Ответить | С цитатой
демон  (07.04.16 23:20): Ясный хрен, поборем! Если будем равняться на сбалансированную диету доцента яйценюка, с ТРЕМЯ С ПОЛОВИНОЙ граммами гречки в день с маргарином вместо сливочного масла.
Да и новые случаи диабета выявить 1100 смужечками будет затруднительно: ими можно будет обследовать одного из ДЕВЯТИСОТ жителей города, если их не все про...рут на показушных мероприятиях в Караванах и т. п. заведениях, куда люди НЕ ходят голодными (глюкоза определяется натощак, о чем мог бы догадаться доктор медичних наук, професор Ігор Македонський. )
Ответить | С цитатой
boroda1960  (07.04.16 17:02): ага еще пару месяцев не дадут инсулин и как раз поменьшает нас Вы нас предрекли на мучительную смерть.Мой эндокринолог в шоке.конкректно ниче не сказали о распределении инсулина.предупредила что он будет платный-так что ПОБОРЕМО ДИАБЕТ Ответить | С цитатой
прохожий  (07.04.16 16:24): С молчаливого согласия этих горе-эндокринологов нас диабетиков постепенно просто уничтожают. В поликлиниках перестали выдавать нужные инсулины. Пока еще предлагают украинские заменители, которые только ухудшают здоровье тяжелыми последствиями. А ведь больной диабетом страдает еще и другими побочными болезнями, а именно проблемы с давлением, сосудистые заболевания, глазные болезни. И на каждый вид заболевания конкретного диабетика нужно купить глазные капли, таблетки от давления, сосудистые и др. лекарства, которые при диспансеризации диабетика назначает каждый врач. Уважаемые функционеры от эндокринологии, когда Вы начнете заботиться не только от взносов диабетиков??? Как можно лечиться диабетику, если жизненно необходимые лекарства выходят в совокупности более 1000 грн. И Вы еще не сумели организовать или донести до власть имущих, чтоб закупили нормальные инсулины для всех больных диабетом. Теперь еще помимо дорогущих лекарств мы должны покупать и дорогущий инсулин. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварийных детских и тренажерных площадок планируется отремонтировать в 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте