Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 26 апреля 2024
20:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Традиційні Гончарівські читання «Найвища краса – це краса вірності»

Традиційні Гончарівські читання «Найвища краса – це краса вірності»
У ДНУ відбудуться традиційні Гончарівські читання «Найвища краса – це краса вірності», присвячені дню народження видатного майстра слова Олеся Гончара.

У своїх творах письменник неодноразово звертався до проблеми збереження людських цінностей особистістю, що є одним із кардинальних завдань людства на початку третього тисячоліття.

Доля письменника органічно пов’язана з Дніпропетровськом та Дніпропетровським національним університетом, який береже світлу пам'ять про свого уславленого випускника.

Учасників читань привітають проректор з науково-педагогічної роботи у сфері гуманітарної освіти та виховання молоді ДНУ, професор Валентин Іваненко, голова Дніпропетровської організації НСПУ Володимир Луценко, письменниця Леся Степовичка, декан факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства, професор Ірина Попова. З доповіддю «Совість української нації» виступить доктор філологічних наук, професор кафедри української літератури ДНУ Нінель Заверталюк.

На читаннях прозвучать вірші, присвячені Олесю Гончару, у виконанні студентів-філологів Марини Якимець та Наталії Онищенко, також студенти читатимуть уривки з прозових творів Олеся Гончара, звучатиме поезія видатного митця у виконанні Артема Фандікова, інсценізацію новели «Модри Камень» підготують студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Максим Біляєв та Наталія Галт, ліричні пісні виконуватимуть Вікторія Ярова та Ангеліна Чирченко.

Студенти факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства ДНУ імені Олеся Гончара покладуть квіти до погруддя О.Т. Гончара, встановленого на фасаді другого, найстарішого, корпусу університету.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте